Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kaksi ison kiven takana olevaa naista hymyilee.
Etusivu / Lastensuojelun perhehoidon PRIDE-valmentajat esittäytyvät

Lastensuojelun perhehoidon PRIDE-valmentajat esittäytyvät

Hei, me olemme Riia ja Sanna. Takana meillä on monta yhteistä PRIDE-valmennusta, sekä kymmenisen vuotta yhteistä työskentelyä sijoitettujen lasten, heidän perheidensä ja sijaisperheiden kanssa. Työkokemusta meillä on perhehoidosta ja sijaishuollosta yhteensä yli 20 vuotta.

Mikä on PRIDE-valmennus?

Se on sijaisvanhemmuutta harkitseville tarkoitettu ennakkovalmennus, jossa kerromme ja annamme mahdollisimman paljon tietoa sijaisperheenä toimimisesta. Valmennus koostuu yhdeksästä teemallisesta ryhmätapaamisesta, yksilö- ja perhetapaamisista ja kotitehtävistä.

Olemme käynnistämässä valmennuksen loppuvuodesta 2021 tai alkuvuodesta 2022. Järjestämme valmennuksen neljänä lauantaipäivänä paikan päällä Helsingissä sekä yhtenä arki-iltana teamsin välityksellä. Kaiken kaikkiaan valmennusprosessi kestää neljästä kuuteen kuukautta.

Voisiko sijaisvanhemmuus olla juuri teidän perheenne juttu?

Valmennuksen aikana sinä ja perheesi sekä me valmentajat pohdimme teidän vahvuuksianne ja mahdollisia kehittämistarpeita peilaamalla niitä viiteen eri valmiuteen, jotka perustuvat sijoitettujen lasten tarpeisiin. Valmentajaparina toimii kokenut sijaisvanhempi ja sosiaalityöntekijä.

Valmennus on ikään kuin prosessi ja matka, jonka alussa ei voi, eikä tulekaan vielä tietää lopputulosta. Lähde mukaan meidän kanssamme yhteiselle matkalle, jossa me autamme sinua ja perhettäsi pohtimaan ja arvioimaan yhdessä, voisiko sijaisvanhemmuus olla juuri sinun tai teidän perheenne juttu!

Viisi valmiutta:

PRIDE-valmennukseen liittyy viisi valmiutta, joita toivotaan sijaisvanhemmalla olevan. Valmiuksia peilataan perheen kanssa yhdessä valmennuksen aikana.

  1. Valmius suojella ja hoivata lasta
  2. Valmius tukea lapsen yksilöllistä kehitystä
  3. Valmius tukea lapsen suhteita vanhempiin ja muihin lapselle tärkeisiin ihmisiin
  4. Valmius sitoutua lapseen sekä edistää ennakoitavuutta ja jatkuvuutta lapsen elämässä
  5. Valmius tehdä yhteistyötä lapsen asioissa

Ole meihin yhteydessä, niin kerromme sinulle lisää!

Sosiaalityöntekijä ja PRIDE-valmentaja Riia Kujanpää riia.kujanpaa@kalliola.fi, p. 050 340 6190

Lue lisää sijaisperhetoiminnasta