Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Yleiskuva nuorisokoti
Etusivu / Nuorisokodin ohjaaja Minttu: Esihenkilöni on läsnä silloin kun tarvitaan ja hänen juttusilleen voi aina mennä

Nuorisokodin ohjaaja Minttu: Esihenkilöni on läsnä silloin kun tarvitaan ja hänen juttusilleen voi aina mennä

Erityistason nuorisokoti Sataman ohjaaja Minttu Koskela on sosionomi, joka päätyi pian valmistumisensa jälkeen Kalliolaan töihin hilpeäksi kuvailemaansa yksikköön. Lue alta Mintun ajatuksia:

Millainen työkaveri olet?

Olen työkaverina sellainen hilpeyttä ja naurua ympärilleni luova työkaveri. Pyrin itse mahdollisimman suoraan kommunikaatioon, sillä minusta asioista pitää voida puhua. Olen työkaverina reilu, hauska ja välillä ehkä turhankin suora.

Minkälaista nuorisokodin arki on?

Päivät nuorisokodissa ovat suhteellisen aikataulutettuja: aamupala syödään joka päivä tiettyyn aikaan ja nuoret lähetetään kouluun – välillä nuoria pitää vähän käskyttääkin sängystä ylös. Arki on mielestäni pitkälti samankaltaista kuin tavallinen suurperheen arki. Toki nuorisokodissa myös ammatillinen näkökulma on vahvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä.

Millainen työnantaja Kalliola on?

Kalliola on työntekijää kuunteleva ja ihmisläheinen työnantaja. Meillä nuorisokodin työyhteisössä vallitsee ymmärrys toisia kohtaan ja hyvä yhteishenki, ja kyllä tällainen kulttuuri jostain on lähtöisin.

Minkälainen esihenkilösi on?

Esihenkilönäni toimiva Riikka aina sanoo, että ihan sama mitä meillä työntekijöillä on mielessä, hänen juttusilleen voi aina tulla – ja se on kyllä aina myös pitänyt paikkansa. Olen kokenut, että meillä on esihenkilön kanssa avoin yhteys ja hänelle voi puhua asioista. Koen myös, että Riikka on läsnä silloin kun tarvitaan.

Millainen henkilö pärjää ohjaajana?

Minun mielestäni ohjaajaksi sopii sellainen henkilö, jolla on aito halu vaikuttaa asiakkaiden elämään olemalla rinnalla kulkijana, eikä vain ylhäältä päin sanelemassa, että miten tulisi elää. Nuorisokodin nuorten elämässä on usein sattunut ikään nähden paljon asioita, joten ennakkoluulottomuus ja ymmärtäväisyys on tässä työssä tärkeää. Tässä työssä pitää osata olla ihminen ihmiselle.

Mikä on olennaista lastensuojelutyössä?

Kun kerron työpaikastani, minulta usein kysytään, ovatko kaikki nuorisokodin nuoret lähtöisin ”huonoista oloista”. Olen sitä mieltä, että lapsia nuorisokotiin tulee ihan kaikenlaisista oloista ja taustoista, eikä ihmisiä ja heidän tarinoitaan tulisi niputtaa yhteen.

Katso myös video, jolla Minttu kertoo lisää työstään:

<

Kurkkaa avoimet työpaikkamme