Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Yksikönjohtaja Antti Sadeharju
Etusivu / Taksikuskilta saatu lämmin palaute jäi nuorisokodin yksikönjohtajan mieleen

Taksikuskilta saatu lämmin palaute jäi nuorisokodin yksikönjohtajan mieleen

Tiirakallion nuorisokodin yksikönjohtaja Antti Sadeharju kertoo ajatuksiaan Tiirakallion työyhteisöstä sekä Kalliolasta työnantajana. Lue alta Antin ajatuksia:

Millainen yksikönjohtaja olet?

Koen olevani tasapuolinen johtaja, ja ainakin toivon olevani oikeudenmukainen ja reilu. Sen lisäksi toivon, että tekemisestäni välittyy myös huumori. Saatan joissain asioissa välillä olla hieman jääräpäinenkin.

Mikä on tärkeää nuorisokodin työssä?

Kun on kyse nuorten kanssa tehtävästä työstä, koen että tärkeintä on turvallisuuden, arvokkuuden ja kunnioittamisen säilyttäminen ja pitäminen läsnä kaikessa tekemisessä – oli kyse sitten aikuisista tai nuorista tai ihan kenestä vaan. Kunnioittava kohtaaminen on erityisen tärkeää – oli sitten kyseessä lapsi tai vanhempi tai toinen työntekijä tai kuka tahansa.

Tiirakallion nuorisokodin työyhteisöä

Minkälainen Kalliola on työnantajana?

Kalliolan tekemä työ on hyvin ihmisläheistä. Koen, että Kalliolan ihmisläheisyys näkyy siinä, että työntekijöitä pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Kalliola on reilu, mikä on myös yksi arvoistamme. Reiluus näkyy myös läpinäkyvyytenä – pyrimme olemaan niin läpinäkyviä kuin mahdollista kaikessa tekemisessä.

Miten kuvailisit työporukkaasi?

Meillä on töissä hyvin eri ikäisiä ja eri koulutustaustan omaavia erilaisia luonteita ja persoonia. Meillä on hyvä porukka, ja päiviin mahtuu koko tunteiden kirjo: etenkin naurua, mutta välillä myös itkua. Tärkeää on, että meillä pystytään puhumaan asioista – olivat ne sitten kivoja tai hankalia asioita. Työntekijämme ajattelevat työssään asiakkaan, eli lapsen tai nuoren etua.

Mikä työssäsi on palkitsevinta?

Parhaita hetkiä ovat sellaiset, kun nuorista näkee, että he lähtevät menemään hyvään suuntaan ja alkavat löytämään keinoja, joilla pärjäävät elämässä ja saavat otettua elämän haltuunsa. Vielä palkitsevampaa on, jos sen kuulee nuorelta itseltään! Vaikka tässä työssä ollaankin rankkojen asioiden kanssa tekemisissä, parasta on se, että tietää tekevänsä merkityksellistä työtä.

Mikä supersankari olisit?

Supersankari, joka minua kuvastaa on Superhessu. Superhessu on sellainen vähän huithapeli sankari, joka tilanteen osuessa kohdalle löytää kuitenkin oman päämäärätietoisuutensa ja sitten mennään!

Mikä on koskettavin hetki, mikä työssäsi on tullut vastaan?

Eräs kiertoteitse saatu palaute jäi mieleen koskettavana. Eräs työntekijämme oli hypännyt taksiin ja alkanut rupatella taksikuskin kanssa, ja hänen työpaikkansa oli tullut puheeksi. Työntekijä toi kiitokset minulle henkilökohtaisesti taksikuskin perheen hyväksi tehdystä työstä.

Katso myös video, jolla Antti kertoo lisää työstään:

Kurkkaa avoimet työpaikkamme