Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Sofa-artisti esiintyy
Etusivu / Osallistu toimintaamme / Naapurituottajat

Sinustako tekijä tapahtumatuotantoon?

Naapurituottajien toiminnassa valmennetaan tapahtumatuotannon moniosaajia ja edistetään samalla toipumiskulttuuria.

 

Naapurituottajat toiminnan logo

Yhteystiedot:

Oili Paaskoski

vastaava tuottaja (tapahtumatuotannon projektivastuu, yhteistyökumppanuudet)
oili.paaskoski@kalliola.fi tai p. 050 562 7309 

Jenny Ferm

ohjaava koordinaattori (valmennus, asiakastyö)
jenny.ferm@kalliola.fi tai p. 045 346 7256

Eeva Palmén

tuottaja (tapahtumatuotanto)
eeva.palmen@kalliola.fi tai p. 040 561 1902

Kevään 2021 valmennuksen päätös:

Unelmien Mellari 2021 – etkot verkossa 29.5.2021 ja Helsinki-päivän tapahtuma 12.6.2021

“Unelmiemme kaupungissa voi olla oma itsensä ja ihmiset toimivat yhdessä.”
“Elämä unelmiemme kaupungissa olisi turvallista, esteetöntä, yhteisöllistä, seikkailun täyteistä.”
“Kuin säki? Mellunmäki!”
“Niin mäki! Mellunmäki!”
“Kukkuu käki – Mellunmäki.”
Kaupungeissa asuu nyt enemmän ihmisiä kuin koskaan ennen, ja tämä megatrendi sen kun kiihtyy. Koronavuoden pysähdyksen keskellä naapurituottajat ovat aloittaneet etälankojen päässä unelmoinnin ihmisiä yhdistävästä kaupunkitilasta, ja nyt teemme meidän ja teidän unelmista askeleen verran todempia Mellunmäessä ja verkossa tapahtuman muodossa!
Keväällä 2021 Kalliola on vastannut kaupungistuvaan elämään Itä-Helsingissä, kun Mellunmäkeen on avautunut uusi naapuruustalo Mellari. Naapurituottajat juhlistavat tätä kahdessa osassa: verkossa järjestettävillä etkoilla la 29.5. klo 13.15-18 ja la 12.6. klo 12-16 järjestettävällä Helsinki-päivän tapahtumalla  naapuruustalo Mellarin eli Saariselänkuja 1:n ympäristössä.

HELSINKI-PÄIVÄN PIHATAPAHTUMAN 12.6. OHJELMA:

Työpajat klo 12-16:
Matalan kynnyksen ideakeidas: FEMMA Planning & Naapurituottajat
Yhteisötaidetyöpaja: Emilia Linnavuori & Naapurituottajat
Viherkasvivaihtajaiset klo 13-15
Naapuruustalo Mellarin avoimet ovet ja kahvitarjoilu klo 13-15
Liikuntaa: Kiinalainen Baduanjin-liikesarja ja meditaatio klo 15-16, Kalliolan kansalaisopisto (puistoaukiolla Saariselänkujan päässä)
Katso tapahtuman mainosvideo täältä.
HUOM! Tapahtuma järjestetään kesäkuussa terveysturvallisesti voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden. Tapahtuma järjestetään kokonaan ulkona, ja järjestäjä valvoo alueella turvavälien toteutumista ja varmistaa hyvän hygienian. Rajoitamme ohjelmaa sisältävillä tapahtuma-alueilla yleisön määrää rajoitusten mukaisesti 50 henkilöön ja noudatamme maskisuositusta.
Seuraathan tapahtuman tiedotusta Facebookista tai näiltä sivuilta mahdollisten muutosten varalta.
Unelmien Mellariin pääsevät osallistumaan kaikki kävijät ilmaiseksi, ja lisäksi tapahtuma-alueella järjestettävä toiminta on päihteetöntä.
Tuomme Mellunmäen ja unelmoinnin ympärille lukuisia meitä eteenpäin vauhdittaneita yhteistyötahoja, luovuutta sekä Itä-Helsingin mahtavuuden hehkutusta yleisön omia unelmia unohtamatta! Voit siis ihan vain nauttia taiteesta tai unelmoida uudesta naapuruustalosta yksin ja yhdessä.
Naapurituottajien tekijä

Valmennus ja yksilöohjaus

Valmennus järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Valmennuksessa paneudutaan monipuolisesti tapahtumatuotannon eri osa-alueisiin, kuten markkinointiin, visuaalisiin elementteihin ja teknisiin kysymyksiin. Valmennukseen osallistuvat voivat suorittaa maksutta EA1-kurssin, hygieniapassikoulutuksen sekä järjestyksenvalvojan peruskurssin. Lopuksi osallistutaan yhteisen tapahtuman toteuttamiseen.

Valmennuksen lisäksi osallistujia ohjataan heidän tarpeidensa mukaan erityisesti vapaaehtoistehtäviin, opintoihin sekä työelämään. Yksilöllisessä ohjauksessa korostuvat osallistujien omat tavoitteet ja haaveet, jotka toimivat työskentelyn pohjana ja antavat suuntaa valmennuksen jälkeisille suunnitelmille.

Katugalleria Mutteri on kuusikulmioinen näyttelytila kadulla

Tapahtumat

Valmennuksen käyneet naapurituottajat tuottavat yhteistyökumppaneiden kanssa monipuolisesti tapahtumia Kalliolan setlementtitalolla ja sen lähiympäristössä.  Järjestämme jokaisen valmennuksen jälkeen ison kulttuuri- ja taidetapahtuman kurssin päättötyönä.

Kahtena syksynä se on ollut Kalliolan setlementtitalolla järjestettävä Kallioland-festivaali, joka järjestettiin syksyllä 2020 koronatilanteen vuosi virtuaalisella painotuksella. Kesällä 2020 olimme Helsinki Urban Artin Concreate Urban Art Festival -tapahtuman yleisöpäivän pääjärjestäjänä Pasilassa. Tapahtumamme keräävät kevät- ja syyskausittain noin 200-400 kävijää ja tavoittavat sosiaalisen median kanavissa noin 30 000 ihmistä. Tulevana keväänä 2021 tapahtuma on osin verkossa ja osin ulkona järjestettävä Unelmien Mellari -tapahtuma.

Yhteistyökumppaneina tapahtumissamme on nähty mm. ohjelmatoimistoja (All Day, Alt Agency), lähialueen toimijoita (Kallion seurakunta, Helsinki Urban Art, Kalasataman Vapaakaupunki, Sirkus Magenta, Taaki Helsinki, Kalliolan kansalaisopisto) ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia tahoja (Ruskeat Tytöt, Helsingin Diakonissalaitos, Myllyhoitoyhdistys) puhumattakaan yksittäisistä artisteista sekä puhujista Rauhatädistä Jenni Janakkaan ja Mercedes Bentsosta Joose Keskitaloon. Tapahtumamme ovat aina päihteettömiä ja yleisölle maksuttomia.

Teemme mielellämme yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Jos siis kaipaat esimerkiksi järjestyksenvalvojia, roudauksen ja rakentamisen apukäsiä, jeesiä viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiseen, tuottajaa pohtimaan tapahtumasi toteutusta tai jotain muuta, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Seuraa Naapurituottajia Facebookissa