Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Osallistu toimintaamme / Naapurituottajat

KALLIOLAND 19.11.2021 KLO 16–22

TULEVAISUUS ON NORMAALIA PAREMPI

Jokainen meistä on elämässään jonkinlaisessa toipumisen ja jälleenrakennuksen prosessissa. Mitä me kaipaamme voidaksemme alkaa jälleenrakentaa elämäämme? Musiikkia ja taidetta? Uusia kokemuksia? Kohtaamisia ja rentoa yhdessäoloa? Kallioland on kaikkea tätä.

Kallioland on toipumisen ja jälleenrakennuksen henkeä levittävä naapurustojuhla, joka järjestetään perjantaina 19.11.2021 Kalliolan Setlementtitalolla (Sturenkatu 11) klo klo 16–22.

Jo kolmatta kertaa Setlementtitalon valtaava Kallioland on vuosittainen tapahtuma kaikille kaupunkilaisille, joka kokoaa yhteen musiikkia, taidetta ja työpajoja. Osallistujille ilmaisen ja päihteettömän Kalliolandin tämän vuoden teema on toipuminen ja jälleenrakennus. Teeman hengessä Kalliolandissa kohtaavat monipuolinen joukko muusikoita, taiteilijoita ja eri alojen ammattilaisia. Ohjelmassa mm. Paleface, Emilia Sisco, Kakezi UsuM, lavarunous open mic hosted by Harri Hertell sekä Kalliolan kansalaisopiston näytetunteja.

On aika hyvästellä yksinäisyyden ja eristyneisyyden aikakausi. On aika rakentaa jälleen luottamusta, yhteenkuuluvuutta ja naapurushenkeä. Kutsumme juuri sinut rakentamaan normaalia parempaa tulevaisuutta meille kaikille – yhdessä!

OHJELMA

SIRENIUS-SALI
19.00 Kakezi UsuM
20.00 Emilia Sisco
21.15 Paleface

KALLIOLA-TALON AULA
17.30 Harri Hertell
Lavarunouden pioneeri Harri Hertell kertoo lyhyesti lavarunokulttuurista sekä antaa rohkaisevia vinkkejä omien tekstien esittämiseen.

18.00 Lavarunous open mic
Kalliolan Setlementti ry. yhdessä runoilija Harri Hertellin kanssa kutsuu kaikki halukkaat esittämään omia runojaan, räppejään, spoken word -tekstejään sekä lyyrisiä tarinoitaan klo 18.00 alkaen. ”Toipuminen ja jälleenrakennus” -teemainen open mic -sessio järjestetään kannustavan ilmapiirin vallitessa eikä osallistuminen edellytä aiempaa esiintymiskokemusta!

Kullakin osallistujalla on viisi minuuttia aikaa esittää yksi tai useampi itse kirjoittamansa teksti. Runojen aiheet voivat käsitellä illan teemaa, mutta ne saavat myös puhua muistakin aiheistaa Ennakkoilmoitukset lähetetään otsikolla ”OPEN MIC 19.11.” sähköpostitse osoitteeseen: harri.hertell@gmail.com. Kerrothan viestin yhteydessä nimen, jolla haluat esiintyä. Kaikki ilmoittautuneet saavat vahvistusviestin osallistumisesta. Ilmoittautuminen open mic -sessioihin on myös mahdollista paikan päällä, mutta jos haluat varmistaa paikkasi lavalla, suosittelemme ennakkoilmoittautumista.

NAAPURUUSTILAT
Kalliolan kansalaisopiston kurssien näytetunteja. Kaikkiin työpajoihin on edelleen tilaa. Jos työpajat eivät tule ennakkoon täyteen, voi niihin osallistua myös paikan päällä ilman ennakkoilmoittautumista.

16.00 Runovideo-työpaja
TYÖPAJA ON TÄYNNÄ
Paikka: Takkahuone (P-kerros)
Mitä on audiovisuaalinen runous ja miten runovideoita tehdään? Tule kuuntelemaan, kun kirjailija ja videorunoilija Kati-Annika Ansas kertoo audiovisuaalisesta ja digitaalisesta runoudesta, sekä omasta runovideoiden tekoprosessistaan. Pajassa esitellään lyhyesti myös digitaalista ja interaktiivista runoutta, sekä verkosta löytyviä ilmaisia välineitä videoiden valmistukseen. Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittaudu ennakkoon täällä: https://forms.gle/pRm6Sp2Uk4MsTmWs6.

16.30 Piano mood
Paikka: Alli Trygg (2. kerros)
Pianisti Maria Kamchilina-Larionova soittaa tunnettua pianomusiikkia jazzista klassiseen ja populaarista elokuvamusiikkiin. Välissä kuullaan tarinoita kappaleiden taustoista. Tilaisuuteen mahtuu 30 osallistujaa, ilmoittaudu ennakkoon täällä: https://forms.gle/jzbuppHAYauH3C3S9.

17.00 Biisinkirjoituksen työpaja
Paikka: Naapuruustilat 1&2 (P-kerros)
Kansainvälisestikin tunnetun Waltari-yhtyeen keulahahmo Kärtsy Hatakka vetää biisinkirjoituksen työpajan! Etkö usko osaavasi säveltää? Vai oletko aina haaveillut biisinkirjoittamisesta? Opi säveltämään soittimella tai ilman, biisin tyyliä ei ole rajattu vaan se voi olla myös iskelmää, kansanmusiikkia, räppiä yms. Säveltää voi monella tavalla, Kärtsy auttaa löytämään kunkin oman yksilöllisen sävellystavan. Tuo halutessasi mukanasi oma soitin tai läppäri, jossa musanteko-ohjelma! Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittaudu ennakkoon täällä: https://forms.gle/jJHBncq9FkZ4hFab6.

17.00 Kehonhuolto-työpaja
TYÖPAJA ON TÄYNNÄ
Paikka: Liikestudio (P-kerros)
Niskan hyvällä linjauksella on iso merkitys koko selkärangan linjaukseen ja sitä kautta kehon fyysiseen kuormittavuuden pienemiseen. Työpajassa linjataan niskaa helpoilla ja yksinkertaisilla menetelmillä käyttäen apuna omia käsiä ja mahdollisia kaulahuiveja tai ylimääräistä puseroa tms. Osallistujat saavat työpajassa ohjatun kokemuksen muutosprosessista ja siltä miltä koko kehossa tuntuu, kun niska on linjattu uudelleen. Osallistujat oppivat palauttamaan hyvän linjauksen itse ja voivat jatkossa ylläpitää ja tukea itse omaa kokonaislinjaustaan ja hyvinvointiaan tämän tekniikan avulla. Menetelmä perustuu Liikeälyssä käytettäviin prosesseihin, opettajana toimii Sirpa Tarvonen.
Varusteet: Normaalit vaatteet, joissa on helppo liikkua. Lisäksi tarvitaan apuvälineeksi kaulahuivi tai ylimääräinen pusero, liivi tms. asuste, jonka voi hetkeksi riisua päältään.
Työpajaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittaudu ennakkoon täällä: https://forms.gle/gdhZg8L2tRGbkyqv5

MUTTERI-GALLERIA
15.11-21.11.
Kallioland21 Installaatio
Get well soon / Parane pian
Tekijät: Antti Annanpalo
Saima Lahtinen
Johannes Länsiö

RUOKA & JUOMA
Setlementtitalon kahvila-ravintola Gidi palvelee kävijöitä ja myy afrikkalaisia herkkuja sekä virvokkeita tapahtuman ajan. Mocktailseura hostaa baaria klo 17–19 Setlementtitalon aulassa tarjoillen holittomia drinkkejä kävijöille.

ESTEETTÖMYYS:
Kalliolan Setlementtitaloon ja sen tiloihin on esteetön pääsy. Pääoven vieressä on ramppi ja painikkeella varustettu ovi.
Sturenkadulta on esteetön kulku Naapuruustiloihin.
Aulasta ja pohjakerroksesta on kulku hissillä muihin kerroksiin.
Liikestudioon johtavalla käytävällä on pyörätuolinostin.
Kaikista kerroksista löytyy esteetön WC.

Haluamme, että tapahtumaan osallistuminen on kaikille mahdollisimman turvallista. Kiinnitämme erityistä huomiota tilojen puhtauteen ja suoritamme siivousta koko tapahtuman ajan. Kaikille osallistujille on saatavilla käsidesiä ja käsienpesu on mahdollista jokaisen kerroksen wc-tiloissa. Lisäksi tarjolla on maskeja.

Ethän tule paikalle kipeänä ja muistat myös itse huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä.

Tuotannon takana ovat naapurituottajat. Kalliolan koordinoima Naapurituottajat-toiminta valmentaa tapahtumatuotannon moniosaajia ja tuottaa erilaisia taidetapahtumia sekä kaupunkitilassa että verkossa. Kaiken keskiössä on toipumiskulttuurin tukeminen.

Kallioland-tapahtuma on osa Kallio Kipinöi -tapahtumakokonaisuutta.

www.facebook.com/naapurituottajat
www.facebook.com/events/567709811122997 

Keskustelutilaisuus: Yksilön ja yhteisön jälleenrakentaminen – kuinka se tehdään?

Korona vei toipuvilta päihteidenkäyttäjiltä viimeisetkin yhteydet ympäröivään yhteiskuntaan, jopa vertaisiin, palveluihin ja mahdollisuuksiin kohdata mitään tai ketään. Samaan aikaan korona-aika eristi muutkin suomalaiset toisistaan. Rokotekeskustelu tuntuu jatkavan sitä. Ennen pelättiin piikittäviä ihmisiä, nyt myös heitä, jotka eivät piikitä.

Tervetuloa ma 15.11 klo 10-11 Kalliolan Setlementtitalon P-kerrokseen jatkamaan juttua.

Riku Siivonen, helsinkiläinen käsikirjoittaja, kirjailija ja toimittaja fasilitoi kohtaamisia ja keskustelua toipumisesta ja ennenkaikkea jälleenrakentamisesta. Miten hemmetissä sitä tehdään? Ja kuka siitä vastaa?

Haasta ennakkoluulosi!

Arvaa kuka meistä on toimitusjohtaja, kuka peliriippuvainen, kuka “terve”, kuka toipuja ja kuka taiteilija?

Arvaa kuka meistä on tohtori, kuka korvaushoidossa, kuka kokaiiniaddikti ja kuka kahden maisterin toipuva toimittaja?

Arvaa kuka on vastaava tuottaja, kuka työkokeilija, kuka vakavasti masentunut ja kuka 29-vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeellä?

Mistä tunnistaa toimijan? Entä toipujan?

Me kaikki toivumme jostain. Me kaikki tarvitsemme toimintaa, työtä ja toivoa ja yhteisöä, johon kuulua. Haluamme tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi, ihan omana itsenämme.

Me Naapurituottajissa uskotaan, että jokainen meistä ansaitsee alustan saada toimia, toipua ja tuottaa järisyttävän tärkeitä kohtaamisia musiikin, taiteen, kulttuurin ja tunnelmoinnin parissa. Me halutaan nähdä vähemmän vastakkainasettelua, riittämättömyyden tunnetta, häpeilyä ja salailua. Me halutaan nähdä enemmän avautumista, heittäytymistä, hitosti enemmän naurua, mokailua ja pokailua. Ennen kaikkea me kaivataan keskustelua, kehittämistä ja kaveria.

Naapurituottajat graafinen kansikuva

Yhteystiedot: 

Jenny Ferm
jenny.ferm@kalliola.fi tai p.  045 346 7256

Eeva Palmén, tuottaja (syksyn 2021 Kallioland-tapahtuma)
eeva.palmen@kalliola.fi tai p. 040 561 1902

Seuraa Naapurituottajia Facebookissa