Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Sofa-artisti esiintyy

Sinustako tekijä tapahtumatuotantoon?

Naapurituottajien toiminnassa päihdetaustaisista ihmisistä valmennetaan tapahtumatuotannon moniosaajia.

Naapurituottajat toiminnan logo

Yhteystiedot:

Oili Paaskoski

vastaava tuottaja (tapahtumatuotanto, yhteistyökumppanuudet)
oili.paaskoski@kalliola.fi tai p. 050 562 7309 

Josefiina Viitamäki

ohjaava koordinaattori (valmennus, asiakastyö)
josefiina.viitamaki@kalliola.fi tai p. 050 572 6923 

Naapurituottajien tekijä

Valmennus ja yksilöohjaus

Valmennus järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Valmennuksessa paneudutaan monipuolisesti tapahtumatuotannon eri osa-alueisiin, kuten markkinointiin, visuaalisiin elementteihin ja teknisiin kysymyksiin. Valmennukseen osallistuvat voivat suorittaa maksutta EA1-kurssin, hygieniapassikoulutuksen sekä järjestyksenvalvojan peruskurssin. Lopuksi osallistutaan yhteisen tapahtuman toteuttamiseen.

Valmennuksen lisäksi osallistujia ohjataan heidän tarpeidensa mukaan erityisesti vapaaehtoistehtäviin, opintoihin sekä työelämään. Yksilöllisessä ohjauksessa korostuvat osallistujien omat tavoitteet ja haaveet, jotka toimivat työskentelyn pohjana ja antavat suuntaa valmennuksen jälkeisille suunnitelmille.

Syksyn Naapurituottajat-valmennus alkaa torstaina 10.9., ja ryhmä on tällä hetkellä täynnä. Valmennusta tehdään sekä etäyhteyksillä että paikan päällä setlementtitalolla. Valmennuksen päätteeksi toteutetaan Kallioland-tapahtuma perjantaina 20.11.2020. 

Katugalleria Mutteri on kuusikulmioinen näyttelytila kadulla

Tapahtumat

Kallioland – Naapurituottajien syksyn valmennuksen päättötapahtuma 20.11.

Milloin sinä olet viimeksi leikkinyt? Tuntuuko, että siitä on ihan liian kauan aikaa?

Kallioland tulee taas juuri parahiksi marraskuun sohjon ja muhjun keskelle – nyt myös virtuaalisena!

Naapurituottajien mielestä leikin kuuluu tuoda hyvää jokaiselle, ja siksi pistämme jälleen pystyyn ​​​​​​​perjantaiksi 20.11. Kalliolan setlementtitalolle sekä virtuaalisen yhteyden päähän tilan, jossa leikkiminen on sallittua ja jopa pakollista ikään katsomatta.

Kallioland juhlistaa lasten oikeuksien päivää sekä 100 vuotta täyttävän Kalliolan lastensuojelun merkkipäivää. Ohjelmassa on tuttuun tapaan työpajoja, jotka kannustavat kaikenikäisiä leikkiin, sekä artisteja ja bändejä, jotka tuovat energiaa marraskuun pimeyteen. Uusina aluevaltauksina otamme tämänhetkisen tilanteen vuoksi haltuun pidempiaikaiset taidenäyttelyt sekä livestriimin, jonka kautta tapahtumaa pääsee seuraamaan myös kotisohvalta käsin!

HUOM! Covid-19 –tilanteen vuoksi suosittelemme yleisöä ensisijaisesti seuraamaan bändien keikkoja kotoa maksuttoman livestriimin välityksellä. Live-yleisön tulee käyttää kasvomaskeja, jotta kaikki saavat mahdollisuuden nauttia konserteista turvallisesti. Otathan siis oman kasvomaskin mukaan – jos se jää kotiin, niin meiltä löytyy maskeja jaettavaksi myös pääovella. Otamme live-yleisön osalta käyttöön myös kävijämäärärajoituksen, jonka suuruudesta tiedotetaan myöhemmin.
Työpajat ja aikuisten leikkipaikka järjestetään paikan päällä alle 20 hengen kokoisina tilassa, jossa käytössämme on riittävät turvavälit, käsidesiä sekä kasvomaskeja jaettavana osallistujille.
Ethän tule sairaana tai oireisena paikalle. Suosittelemme streamin katsomista myös, mikäli kuulut riskiryhmään. Noudatamme Kalliolandissa Aluehallintoviraston ja Helsingin kaupungin ohjeita tapahtumajärjestäjille.
Taideteokset ovat nähtävillä myös Kalliolandin jälkeen, ja suosittelemme niihin tutustumista isoja ihmisjoukkoja välttäen. Kalliolan lastensuojelu 100 vuotta -tekstinäyttely on esillä ulkotiloissa.

Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja päihteetön. Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Ohjelma:

Työpajat naapuruustiloissa:

16-18 Sirkus Magenta / Avoin sirkustyöpaja kaiken ikäisille

Työpajassa opetellaan ohjatusti käyttämään erityisesti erilaisia jongleerausvälineitä. Työpajaan voi tulla myös vain osaksi aikaa.
17-20 Aikuisten leikkipaikka / Kallion seurakunta
”Hesarissakin kirjoitettiin joskus, että leikkivät aikuiset ovat onnellisempia.” Kallion seurakunnan perhe- ja diakoniatyö tuo Kalliolandiin aikuisten leikkipaikan, jossa jaetaan kokemuksia leikeistä mutta tietysti myös leikitään! Mukaan voi hypätä koska tahansa ja myös vain osaksi aikaa. Leikkipaikka on avoin myös jälkikasvulle. Leikit ja pelit on valikoitu koronatilanteeseen soveltuviksi.

18.30-20 Uusi sivu -raptyöpaja / Rauhatäti

Kalliola lanseerasi vuosi sitten Uusi sivu -korusarjan ja sen ympärille kampanjan, jossa sekä Kalliolan työntekijät että julkisuuden henkilöt kertoivat millaisia uusia sivuja he ovat elämässään kääntäneet. Nyt on aika viedä kampanja loppuhuipennukseen. Kalliolandissa pidetäänkin Uusi sivu -raptyöpaja, jota vetää Rauhatäti, suomenkielisen naisten tekemän rapin uranuurtaja ja pitkän linjan pedagogi. Työpajassa valmistetaan oma räppilyriikka, runollisempi spokenword-teksti tai runo, paneudutaan rapin lyhyeen oppimäärään ja treenataan oman äänen käyttöä. Olet tervetullut mukaan myös vain tekstin kirjoittajana. Jatkossa Uusi sivu -koruja voi ostaa Kalliolan nettisivujen verkkokaupan kautta.

Työpajaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Voit ilmoittautua mukaan täällä: https://forms.gle/v1JdttAGS2thF34W7.

Esiintyjät Sirenius-salin lavalla:
18.15 Pimeä Hedelmä
19.15 Trio Madrugada
20.00 Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo

Lisäksi:

Kalliolan lastensuojelu 100 vuotta -runonäyttely Mutterigalleriassa 20.-27.11.

Naapurituottajien ja kuvataiteilija Emilia Linnavuoren yhteisötaideteos esillä Naapuruustilojen olohuoneessa 20.11.-4.12.

Setlementtitalon ravintola Gidi on avoinna, ja yleisöllä tulee olemaan mahdollisuus tilata ruokaa livestreamin seuraksi myös kotiin kuljetettuna lähialueille.

Kallioland on osa Kallion kulttuuriverkoston Kallio kipinöi -viikkoa.

Valmennuksen käyneet naapurituottajat tuottavat yhteistyökumppaneiden kanssa monipuolisesti tapahtumia Kalliolan setlementtitalolla ja sen lähiympäristössä.  Teemme mielellämme yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Jos siis kaipaat esimerkiksi järjestyksenvalvojia, roudauksen ja rakentamisen apukäsiä, jeesiä viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiseen, tuottajaa pohtimaan tapahtumasi toteutusta tai jotain muuta, ota rohkeasti yhteyttä.

Seuraa Naapuriuottajia Facebookissa