Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Helmi-yhteisö

Helmi-yhteisö

Vantaan Kivistössä sijaitseva 10-paikkainen Helmi-yhteisö on tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisen asumisen taitoihin esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmista tai neuropsykiatrisista haasteista johtuen. Kohderyhmään kuuluvat myös maahanmuuttajataustaiset asiakkaat sekä lastensuojelun jälkihuollon nuoret. Tavoitteena on elämänhallinnan paraneminen, päihteidenkäytön väheneminen tai loppuminen sekä itsenäiseen asumiseen siirtyminen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Helmi-yhteisö sijaitsee Vantaan Kivistössä, hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Kivistön juna-asema on ainoastaan 30 m päässä Helmi-yhteisöstä.

Ota yhteyttä

Topaasipolku 4, 01700 Vantaa

Paula Rautoja, asumispalveluiden johtaja
paula.rautoja@kalliola.fi tai p. 050 465 3399

Katja Siljamäki, yhteisövalmentaja
katja.siljamaki@kalliola.fi tai p. 050 307 9059

 

sohva ja tauluja

”Mun unelma on aina ollut uuteen taloon muuttaminen, ja nyt se unelma toteutuu.”

Yhteisön asukas, syksy 2020

Kirjoittava käsi

Miten Helmi-yhteisöön hakeudutaan?

Asiakkaat ohjautuvat Helmi-yhteisöön kotikunnan käytännöistä riippuen joko sosiaalitoimen tai päihdepalveluiden kautta.

Tuetun asumisen palvelun voi ostaa myös yksityishenkilönä hintaan 65 €/vrk.

Ihmisiä juttelemassa

Tukemme

Oma asunto on perusedellytys asunnottomana eläneen nuorten sosiaalisen kuntoutumisen onnistumiselle. Helmi-yhteisössä asumiseen yhdistyy henkilökohtainen tuki palveluohjauksen avulla, ryhmätapaamiset ja yhteisöllisyys.

Asuminen yhteisössä on tavoitteellista. Asumisen aikana vahvistetaan arkielämän sekä elämänhallinnan taitoja. Tuettu asuminen on mm. aktiivista muutos- ja verkostotyöskentelyä, terveellisiä elämäntapoja, terveydestä huolehtimista, syömisen ja nukkumisen rytmin opettelua, ulkoilua, uusia ihmissuhteita ja harrastuksia.

Tavoitteet laaditaan asukkaan kanssa yhdessä ja niitä seurataan säännöllisesti. Asukasta tavataan vähintään kerran viikossa yksilöajalla sekä yhteisökokouksessa.

Tavoitteena on elämänhallinnan paraneminen, päihteidenkäytön väheneminen tai loppuminen sekä itsenäiseen asumiseen siirtyminen.

Pelikoneen ohjain

Asunnot ja yhteisössä asumisen perusehdot

Helmi-yhteisössä nuoret asuvat omissa vuokra-asunnoissaan. Asunnot ovat kooltaan noin 29-30 neliöisiä, uusia vuokra-asuntoja joiden vuokra on 745 -750€. Taloyhtiön sauna on maksuton, ja asukkaiden käytössä on myös pyykkitupa ja kuivaushuone.

Asuminen on väliaikaista ja asumisaika on 6- 24 kuukautta. Vuokrasopimukset ovat määräaikaisia: ensin 3 kk ja sen jälkeen pituus määritellään yksilöllisten tavoitteiden ja tuen tarpeen mukaan.

 

Helmi-yhteisö maisema
Helmi-yhteisö yhteinen tila
Helmi-yhteisö sisältä