Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kivistön Colosseum: kuvassa Helmi-yhteisön rakennus talvisessa maisemassa
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Helmi-yhteisö

Helmi-yhteisö

Vantaan Kivistössä sijaitseva 10-paikkainen Helmi-yhteisö on tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisen asumisen taitoihin esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmista tai neuropsykiatrisista haasteista johtuen. Kohderyhmään kuuluvat myös maahanmuuttajataustaiset asiakkaat sekä lastensuojelun jälkihuollon nuoret. Tavoitteena on elämänhallinnan paraneminen, päihteidenkäytön väheneminen tai loppuminen sekä itsenäiseen asumiseen siirtyminen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Helmi-yhteisö sijaitsee Vantaan Kivistössä hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Kivistön juna-asema on ainoastaan 30 metrin päässä Helmi-yhteisöstä.

Ota yhteyttä

Topaasipolku 4, 01700 Vantaa

Taru Puurtinen, asumispalveluiden johtaja (sijainen)
taru.puurtinen@kalliola.fi tai p. 050 465 3399

Katja Siljamäki, yhteisövalmentaja
katja.siljamaki@kalliola.fi tai p. 050 307 9059

Maarit Hakkarainen, yhteisövalmentaja
maarit.hakkarainen@kalliola.fi tai p. 050 536 3055

 

sohva ja tauluja

”Mun unelma on aina ollut uuteen taloon muuttaminen, ja nyt se unelma toteutuu.”

Yhteisön asukas, syksy 2020

Kirjoittava käsi.

Miten Helmi-yhteisöön hakeudutaan?

Asiakkaat ohjautuvat Helmi-yhteisöön kotikunnan käytännöistä riippuen joko sosiaalitoimen, lastensuojelun jälkihuollon tai päihdepalveluiden kautta. Tuettu asuminen sopii hyväksi jatkumoksi esimerkiksi lastensuojelulaitoksesta, kuntoutusyksiköstä tai vanhempien luota itsenäistyvälle nuorelle aikuiselle.

Asumiseen tarvitaan kotikunnan maksupäätös, joka tehdään joko kunnan ja palveluntuottajan puitesopimukseen perustuen tai erillishankintana. Aluksi sovitaan tutustumishaastattelu, jossa kartoitetaan asiakkaan tilannetta ja tuen tarvetta sekä esitellään Helmi-yhteisön toimintaperiaatteet. Tämän jälkeen tehdään vuokrasopimus sekä asumissopimus. Sisäänmuutto pystytään useimmiten järjestämään nopeallakin aikataululla.

Tuetun asumisen palvelun voi ostaa myös yksityishenkilönä hintaan 65 €/vrk.

Ihmisiä juttelemassa

Tukemme

Helmi-yhteisössä asumisessa yhdistyvät palveluohjauksellinen, henkilökohtainen tuki sekä ryhmätapaamiset ja yhteisöllisyys. Työskentelyn taustalla hyödynnetään Good Lives Model -mallia, joka on voimavarakeskeinen ja asiakaslähtöinen kuntoutuksellinen viitekehys.

Asuminen yhteisössä on tavoitteellista ja tähtää itsenäisen asumisen taitojen kartuttamiseen. Ammatillinen tuki toteutetaan työparimallilla kahden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen yhteistyönä. Asumisen aikana vahvistetaan arkielämän sekä elämänhallinnan taitoja. Toiminta sisältää asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin vastaten mm. työllistymiseen ja opintoihin suuntaavaa työskentelyä, terveellisten elämäntapojen, terveydestä huolehtimisen sekä syömisen ja nukkumisen rytmin opettelua, uusia ihmissuhteita ja harrastuksia. Työskentelyn tavoitteet ja painopisteet valitaan asukkaan kanssa yhdessä. Tavoitteet kirjataan palvelusuunnitelmaan ja niitä seurataan ja päivitetään säännöllisesti.

Asumisjakson tavoitteena on kokonaisvaltainen elämänhallinnan paraneminen sekä itsenäiseen asumiseen siirtyminen. Päihdetaustaisten asiakkaiden kohdalla tavoitellaan sitoutumista päihteidenkäytön vähentämiseen tai lopettamiseen; akuutti ja hallitsematon päihteidenkäyttö on este Helmi-yhteisössä asumiselle.

Pelikoneen ohjain

Asunnot ja yhteisössä asumisen perusasiat

Helmi-yhteisössä nuoret asuvat omissa vuokra-asunnoissaan. Asunnot ovat kooltaan noin 30-neliöisiä, uusia vuokra-asuntoja, joiden vuokra on 745-750 €/kk. Taloyhtiön sauna on maksuton ja vuokraan sisältyy myös vesimaksu, internet-yhteys sekä pyykkituvan ja kuivaushuoneen käyttö. Asuntoihin ja taloyhtöön voit tutustua täällä: Avara, Kvartsiraitti 10

Asuminen on väliaikaista ja asumisaika on 6-24 kuukautta. Vuokrasopimukset ovat määräaikaisia: ensimmäinen vuokrasopimus tehdään 3 kuukauden mittaiseksi, minkä jälkeen pituus määritellään yksilöllisten tavoitteiden ja tuen tarpeen mukaan.

Asukasta tavataan vähintään kerran viikossa yksilöajalla sekä yhteisökokouksessa, joiden lisäksi viikko-ohjelmaan sisältyy valmennuksellista ryhmätyöskentelyä ja muuta yhteistä toimintaa. Akuutissa vaiheessa asiakasta voidaan tavata ja tukea päivittäisellä tasolla, ja tuen tarve vähenee asteittain itsenäisten taitojen karttuessa. 

Helmi-yhteisö maisema
Helmi-yhteisö yhteinen tila
Helmi-yhteisö sisältä