Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Helmi-yhteisö

Helmi-yhteisö

Kalliola avaa 1.11.2020 alkaen 10-paikkaisen tuetun asumisen yksikön Vantaan Kivistöön. Helmi-yhteisö on tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisen asumisen taitoihin esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmista tai neuropsykiatrisista haasteista johtuen. Kohderyhmään kuuluvat myös maahanmuuttajataustaiset asiakkaat sekä lastensuojelun jälkihuollon nuoret. Tavoitteena on elämänhallinnan paraneminen, päihteidenkäytön väheneminen tai loppuminen sekä itsenäiseen asumiseen siirtyminen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Helmi-yhteisö sijaitsee Vantaan Kivistössä, hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Kivistön juna-asema on ainoastaan 30 m päässä Helmi-yhteistöstä.

Ota yhteyttä

Kvartsiraitti 10, 01700 Vantaa
Paula Rautoja, asumispalveluiden johtaja
paula.rautoja@kalliola.fi tai p. 0504653399

sohva ja tauluja

Mun unelma on aina ollut uuteen taloon muuttaminen, ja nyt se unelma toteutuu.

Yhteisön asukas, syksy 2020

Kirjoittava käsi

Miten Helmi-yhteisöön haetaan asumaan?

Asiakkaat ohjautuvat Helmi-yhteisöön kotikunnan käytännöistä riippuen joko sosiaalitoimen tai päihdepalveluiden kautta.

Ihmisiä juttelemassa

Tukemme

Oma asunto on perusedellytys on asunnottomana eläneen nuorten sosiaalisen kuntoutumisen onnistumiselle. Helmi-yhteisössä asumiseen yhdistyy henkilökohtainen tuki palveluohjauksen avulla, ryhmätapaamiset ja yhteisöllisyys.

Asumisen tavoitteet:

  • Nuoren asuminen onnistuu
  • Arkielämän taidot vahvistuvat
  • Elämänhallintataidot vahvistuvat
  • Nuorelle kehittyy valmiudet siirtyä itsenäiseen asumiseen
Pelikoneen ohjain

Asunnot

Helmi-yhteisössä nuoret asuvat omissa vuokra-asunnoissaan. Asunnot ovat kooltaan noin 29-30 neliöisiä, uusia vuokra-asuntoja joiden vuokra on 745 -750€. Taloyhtiön sauna on maksuton, ja asukkaiden käytössä on myös pyykkitupa ja kuivaushuone.