Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Itäviitta yhteisön rakennus
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Itäviitta-yhteisö

Itäviitta-yhteisö

Itäviitta-yhteisön tuetun asumisen kohderyhmänä ovat 18–29-vuotiaat pitkään asunnottomana olleet nuoret aikuiset. Asiakkaat tarvitsevat tukea niin asunnon hankkimisessa kuin elämänhallinnan vahvistamisessa. Tuen tarvetta määrittävät yksilölliset elämäntilanteet; haasteita voivat aiheuttaa mm. päihde- ja mielenterveysongelmat tai neuropsykiatriset häiriöt. Tuettuun asumiseen hakeudutaan Espoon kaupungin sosiaalitoimen kautta.

Kalliolan asumispalvelut ovat 3.1.2022 alkaen osa Humana-konsernia. Lisätietoja saat Humanan sivuilta. Tällä sivulla olevat yhteystiedot ovat kuitenkin edelleen voimassa.

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Itäviitta sijaitsee Espoon Saunalahdessa.

Ota yhteyttä

Itäviitta 5 D 96, 02330 Espoo.

Riikka Taka, yhteisövalmentaja
riikka.taka@kalliola.fi 
p. 040 590 8789

Sanna Smith, yhteisövalmentaja
sanna.smith@kalliola.fi
p. 050 434 1425

 

Kengät käytävällä 16:9

”Itäviitta-yhteisössä saa tukea oman tiensä löytämiseen matkalla kohti itsenäistä asumista.”

Yhteisön asukas, syksy 2020

Miten Itäviittaan haetaan asumaan?

Asiakkaat ohjautuvat Itäviittaan Espoon kaupungilta.

Asukkaiden esivalinnan suorittaa Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelut. Lopullinen asukasvalinta tehdään yhteistyössä Kalliolan ja Setlementtiasunnot Oy:n kanssa.

Asunnot

Itäviitassa on 10 tukiasuntoa, jotka ovat yksiöitä ja joihin asukkaat tekevät oman vuokrasopimuksen.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 1–1½ vuoden asumisajan jälkeen.

Arki Itäviitta-yhteisössä

Itäviitan tukiasumisen rakenteisiin kuuluvat  yksilöajat, yhteisökokoukset ja yhteisömenot. Lisäksi jokainen asukas osallistuu Itäviitassa asumisen aikana kuuteen valmennuskokonaisuuteen, joiden teemat käsittelevät itsenäiseen asumiseen liittyviä taitoja ja niiden harjoittelemista.

Itäviitta yhteinen olohuone

Tukemme

Asunto on perusedellytys pitkään asunnottomana eläneen nuoren sosiaalisen kuntoutumisen onnistumiselle. Tuettu asuminen tapahtuu yhteisöllisten menetelmien ja palveluohjauksen avulla. Yhteisön jäsenet tukevat toisiaan kokemusten jakamisen ja yhteisen tekemisen myötä. Elämäntilanteet ja tavoitteet ovat yksilöllisiä, ja uskomme yhteisön voimaan muutosta tukevana voimavarana.

Jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan palvelusuunnitelma, jonka tarkoituksena on määritellä asumisen tavoitteita ja niiden toteutumista. Itäviitta-yhteisö toimii yhteistyössä oppilaitosten, kuntouttavien työllisyyspalvelujen, päihdepalvelujen ja muiden palveluntarjoajien kanssa.