Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kuvernöörintien asumisyhteisön rakennus
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Kuvernöörintien asumisyhteisö

Kuvernöörintien asumisyhteisö

Kuvernöörintien asumisyhteisö on tarkoitettu laitoshoidon päättäneille päihderiippuvuudesta toipuville täysi-ikäisille asiakkaille. Asumisyhteisö on profiloitunut erityisesti huumausaineidenkäyttäjien kuntoutukseen ja valmennukseen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Kuvernöörintien asumisyhteisö sijaitsee Helsingin Laajasalossa. Kulkuyhteydet Kuvernöörintieltä ovat hyvät ja myös palvelut sijaitsevat lähellä.

Ota yhteyttä

Kuvernöörintie 11, 00840 Helsinki

Aleksi Heinonen, yhteisövalmentaja
aleksi.heinonen@kalliola.fi tai p. 040 083 0689

Sanna Salmi, yhteisövalmentaja
sanna.salmi@kalliola.fi tai p. 050 408 7508

”K-tie antaa riippuvaisille mahdollisuuden tehdä sisäistä muutosta. Terapeuttinen yhteisöhoito toimii peilinä 24/7, mutta tuo myös turvaa. Yhteiset foorumit ja NA:han kiinnittyminen tuovat hengellisyyttä toipumiseen.”

Kuvernöörintien oppilaat, syksy 2020

Miten Kuvernöörintielle haetaan asumaan?

Kuvernöörintien asumisyhteisöön tullaan henkilökohtaisen haastattelun ja asukasvalinnan kautta. Asumista varten tarvitaan maksusitoumus.

Päihteettömyys

Asiakkaat sitoutuvat Kuvernöörintiellä päihteettömyyteen. Turvallinen toipumisympäristö, muiden ihmisten tuki ja riittävän pitkä asumisaika yhteisössä tukevat elämänmuutoksen onnistumisessa.

Kuvernöörintie oleskelutila

Arki yhteisössä

Asumisyhteisössä käytetään yhteisöhoidollisia menetelmiä tukemaan asiakkaan kuntoutumista, päihteettömän elämäntavan ja arjenhallinnan opettelua, itsenäistymistä sekä vastuunottamista itsestä ja muista.

Kuvernöörintiellä asuminen sisältää mm.

  • terapiatyöskentelyä
  • itseapuryhmiin kiinnittymistä
  • uusia ystäviä ja yhteisön, johon kuulua vielä asumisjakson jälkeenkin
  • työkokeilu- tai opiskelupaikan
  • omaan asuntoon muuton asumisjakson päätteeksi

Asukas kiinnittyy NA/AA –itseapuryhmiin sekä osallistuu yhteisön yhteisiin viikottaisiin tilaisuuksiin. Asukas noudattaa säännöllistä päivärytmiä sekä pitää kirjaa taloudestaan tavoitteenaan oppia hallittu rahankäyttö. Ruokataloudesta ja omista henkilökohtaisista hygieniatarvikkeista jokainen huolehtii itsenäisesti.

Työntekijät ovat paikalla virka-aikana ja muulloin tavoitettavissa puhelimitse ympärivuorokautisesti.

Kuvernöörintien yhteiset tilat

Huoneet ja yhteiset tilat

Kuvernöörintiellä jokaisella asukkaalla on oma kalustettu huone.

Lisäksi tunnelmallisessa talossa on kivat yhteiset tilat ja vähän omaa pihaakin.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 1–1½ vuoden asumisajan jälkeen. Muutto omaan asuntoon tapahtuu Kalliolan yhteistyökumppanien kautta.