Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Oskelakodin julkisivu
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Oskelakoti

Oskelakoti

Oskelakoti on toiminut yli 40 vuotta puolimatkantalona, jonka tehtävänä on tukea ja kannustaa elämään ilman päihteitä. Oskelakoti tarjoaa asuinsijan enimmillään 12:lle aikuiselle. Vuosien kokemus päihdekuntoutuksesta on osoittanut, että usein ihminen tarvitsee yhteisön tukea päästäkseen irti päihderiippuvuudesta. Siksi Oskelakodin toiminta perustuu yhteisön voimaan ja yhteisölliseen kuntouttamiseen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Oskelakoti sijaitsee Helsingin Malmilla. Talo on valmistunut vuonna 2013 eli tilat ovat nykyaikaiset ja kodikkaat. Kulkuyhteydet Oskelakodista ovat hyvät ja myös palvelut sijaitsevat lähellä.

Ota yhteyttä

Ormuskuja 3, 00700 Helsinki

Leila Lintunen, yhteisöohjaaja
leila.lintunen@kalliola.fi tai p. 050 300 3202

Sini Helotie, yhteisöohjaaja
sini.helotie@kalliola.fi tai p. 050 526 7277

Miten Oskelakotiin haetaan asumaan?

Asiakkaat ohjautuvat Oskelakotiin pääsääntöisesti päihdehuollon eri laitos- ja hoitoyksiköiden kautta.

Tyypillisesti asiakas saapuu Oskelakotiin tutustumiskäynnille, jonka yhteydessä kartoitetaan asiakkaan päihde- ja hoitohistoria sekä esitellään toimintaperiaatteet ja toimitilat.

Uuden asukkaan muutettua Oskelakotiin käydään tulokeskustelu, jonka pohjalta laaditaan asumissopimus ja toimintasuunnitelma.

Päihteettömyys

Asiakkaat sitoutuvat Oskelakodissa päihteettömyyteen. Kodinomainen yhteisö tukee yksilön toipumista ja elämänhallintaa jokaisen omien voimavarojen puitteissa. Oskelakodin ryhmätilassa kokoontuu viikoittain seka AA-, että NA-ryhmä ja yhteisö tukee asukkaiden tutustumista ryhmätoimintaan. Mikäli asukas retkahtaa käyttämään päihteitä, asumisoikeus päättyy välittömästi.

Oskelakodin olohuone

Huoneet ja yhteiset tilat

Oskelakodissa jokaisella asukkaalla on oma kalustettu huone.

Lisäksi talosta löytyy viihtyisät yhteiset tilat, joissa pidetään mm. viikoittaiset yhteisökokoukset.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 1–1½ vuoden asumisajan jälkeen. Muutto omaan asuntoon tapahtuu Kalliolan yhteistyökumppanien kautta.

Oskelakodin keittiö

Arki yhteisössä

Asukkailla ei ole yhteistä päiväjärjestystä, vaan he vastaavat itse ruoka- ja vaatehuollostaan sekä kodin siivouksesta.

Tavoitteena on toipumisen ja kuntoutumisen myötä luopua vanhoista toimintamalleista ja löytää tilalle uusia selviytymiskeinoja, joiden avulla elämäntavan muutos ja itsenäinen asuminen on mahdollista.

Kaikki asukkaat osallistuvat viikoittaiseen yhteisökokoukseen, jonka keskeiset tehtävät ovat Oskelakodin sisäisten asioiden informointi sekä perustehtävän esillä pitäminen.

Oskelakodin työntekijöiden kanssa on mahdollisuus henkilökohtaisiin keskusteluihin. Hoidollista tukea voi hakea myös A-klinikoilta. Yhteisö tukee jäsentensä tutustumista ja kiinnittymistä AA:n sekä NA:n toimintaan.