Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Salon tuettu asuminen
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Salon tuettu asuminen

Salon tuettu asuminen

Salon tuettu asuminen auttaa maahanmuuttajataustaisia nuoria ja maahanmuuttajaperheitä kotoutumaan ja integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Tukeemme sisältyy yksilöllinen arjen tukeminen ja palveluohjaus, ryhmätoiminta ja perhetyö.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Salon tuettu asuminen sijaitsee Salon keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Ota yhteyttä
Turuntie 4, 24240 Salo

Hannu Pekkala, yksikön johtaja
hannu.pekkala@kalliola.fi tai p. 050 439 6699

 

auringonkukka

”Olen saanut teiltä niin hyvää tukea ja apua elämän asioihin, että tuntuu kuin olisin syntynyt 5 vuotta sitten, ja syntymäpaikka on Salo.”

Nuori, 21-v, syksy 2020

Miten Salon tuettuun asumiseen haetaan asumaan?

Maahanmuuttajaperheet ohjautuvat Salon tuetun asumisen perhetyöhön kunnan sosiaalitoimen kautta. Nuoret ohjautuvat yksikköön pääasiassa perheryhmäkodeista.

Palvelumme nuorille ja perheille

Tuetun asumisen palvelut on tarkoitettu pääsääntöisesti 17-vuotiaille ja vanhemmille maahanmuuttajanuorille. Palvelujen piiriin on mahdollista ottaa 16-vuotias nuori, mikäli tämä katsotaan kyvykkääksi pärjäämään omassa tai soluasunnossa.

Maahanmuuttajaperheille tarjottavan tuen tavoitteena on auttaa perhettä kotoutumisessa sekä selviytymisessä arjessa, uudessa kulttuurissa ja elämäntilanteessa. Autamme perheitä löytämään keinoja integroitua lähiympäristöön ja yhteiskuntaan.

Työskentelyotteemme

Nuorten kanssa työskentelyssä painottuu psykososiaalinen tuki itsenäistävän työotteen mallin mukaisesti. Arjen tukitoimet ja dialektinen lähestymistapa on havaintojemme mukaan tuottanut tulosta: Nuoret ovat yhä vähemmän tarvitsevia ja enemmän omatoimisia.

Perhetyössä toimintamme lähtökohtana on yksilöllinen tehostettu psykososiaalinen tuki perhenäkökulmalla vahvistettuna, ja itsenäistävällä työotteella tapahtuva arjen tukeminen.