Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kalliolan klinikan pihapiiri
Etusivu / Palvelut / Asumispalvelut / Vantala-yhteisö

Vantala-yhteisö

Vantala-yhteisö on 9-paikkainen kuntouttava, toipumiseen tähtäävä asumispalvelu, joka soveltuu erinomaisesti niille asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään laitoskuntoutuksesta pois, mutta eivät vielä ole valmiita täysin itsenäiseen asumiseen.

 

Viherkasvi

Sijainti ja yhteystiedot

Vantala-yhteisö sijaitsee Kalliolan klinikan naapurissa Nukarin kylässä, Nurmijärvellä.

Ota yhteyttä

Vantalantie 86, 05450 Nurmijärvi

p. 050 3437595

Aino Sokura yhteisöohjaaja
aino.sokura@kalliola.fi

Saara-Kaisa Välitalo, yhteisöohjaaja
saara-kaisa.valitalo@kalliola.fi

 

”Tullessani Vantalaan tunsin tulleeni kotiin. Täältä saa hyvät lähtökohdat jatkaa riippuvuudesta vapaata elämää. Luonto on lähellä ja kaupunkiin lyhyt matka.”

Yhteisön asukas, syksy 2020

Miten Vantala-yhteisöön haetaan asumaan?

Vantala-yhteisöön hakeudutaan kotikunnan käytännöistä riippuen joko sosiaalitoimen tai päihdepalveluiden kautta.

Vantala-yhteisöön tullaan tavallisesti aluksi tutustumiskäynnille, jolloin työntekijät haastattelevat asiakkaan ja kartoittavat hänen päihde- ja hoitohistoriansa. Myös yhteisö haastattelee Vantala-yhteisöön hakevan asiakkaan.

Tutustumiskäynnillä esitellään toimitilat ja yksikön toimintaperiaatteet.

Uusien asukkaiden kanssa käydään tulokeskustelu ja laaditaan asumisen ajalle palvelusuunnitelma.

Päihteettömyys

Asiakkaat sitoutuvat Vantalassa päihteettömyyteen.

Asuminen Vantalassa on tavoitteellista ja toipumiskeskeistä, yhteisö tukee yksilön toipumista. Mikäli asukas retkahtaa käyttämään päihteitä, asumisoikeus päättyy välittömästi.

Kalliolan klinikan tiloissa kokoontuu kuutena iltana viikossa AA-ja/tai NA-kerho,  ryhmät ja yhteisö tukevat asukkaita tutustumaan ryhmätoimintaan.

Vantala-yhteisön olohuone

Huoneet ja yhteiset tilat

Vantalassa jokaisella asukkaalla on oma, noin 15m² huone, jossa on vessa ja suihku. Lisäksi talossa on kodikkaat yhteiset tilat ja oma piha kasvimaineen.

Omaan asuntoon siirtyminen tapahtuu 3-6 kuukauden asumisajan jälkeen.

Vantala-yhteisön pihapiiriä

Arki yhteisössä

Vantalan viikko-ohjelmaan sisältyvät päivittäiset aamuviritykset ja viikottainen yhteisökokous, kaksi kertaa viikossa ohjattu ryhmä sekä kerran viikossa toiminnallinen ryhmä ja yhteisöaamupala.

Yhteisö vastaa asuinhuoneidensa siivoamisesta sekä yhteisten tilojen siivouksesta. Vantala-yhteisössä on myös mahdollisuus osallistua työtoimintaan omien voimavarojen, kiinnostuksen ja osaamisen mukaisesti.

Yhteisöohjaajat ovat yhteisön tukena arkisin klo 8-16 välillä.