Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu

Ammattitaidolla, asiakasta ja työntekijää arvostaen

Olemme tehneet Kalliolassa lastensuojelutyötä satavuotisen historiamme alkumetreiltä asti. Lastensuojelutyömme perusta on YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksessa. Tuemme perheitä ennakoivasti. Kun lapsi tai nuori tarvitsee sijaishuoltoa, tarjoamme sitä asiantuntevasti ja asiakasta kuunnellen.

Tavoitteenamme on saada aikaan myönteisiä muutoksia asiakkaidemme elämässä yhdessä heidän kanssaan. Mittaamme kaikissa palveluissamme asiakkaan omaa kokemusta muutoksesta Kalliola-indeksi -työvälineellä.

Uskomme siihen, että pystymme auttamaan asiakkaitamme, kun työntekijöillämme on riittävä tuki työssään. Siksi panostamme henkilöstömme koulutukseeen, työnohjaukseen, työterveyshuoltoon ja läsnä olevaan esihenkilötyöhön.

Olemme arvopohjaansa luottava toimija. Teemme työtämme ilolla, avoimesti ja luotettavasti.

Sointu Möller

Voit kysyä lisätietoja palveluistamme

Palvelujohtaja
Sointu Möller
sointu.moller@kalliola.fi tai p. 040 821 9553

Kalliolan työntekijöitä

Avopalvelut

Tuemme lastensuojelun ja sosiaalihuollon tukipalveluillamme nuorta hänen itsenäisen elämänsä alussa ja lapsiperheitä ammatillisen tukihenkilötyön, tuetun asumisen, perhetyön ja tehostetun perhetyön menetelmin.

Teemme työtämme niin yksilöiden, perheiden kuin ryhmien kanssa.

Tällä hetkellä tuotamme avopalveluita ja kotiin tehtävää työtä pääkaupunkiseudulla laajentaen toimintaamme lähitulevaisuudessa muuallekin Etelä-Suomessa.

Tutustu avopalveluihimme

Nuorisokodit

Nuorisokotimme tarjoavat nuorelle turvallisen kasvuympäristön silloin, kun nuoren asuminen perheessä ei ole mahdollista. Jokaisella nuorisokodillamme on oma persoonallinen ilmeensä sen lisäksi, että niiden työtä ohjaavat Kalliolan nuorisokotitoiminnan yhteiset linjaukset ja arvot.  Haluamme tukea nuorta ja hänen perhettään mahdollisimman lähellä nuoren omaa elinympäristöä, minkä vuoksi monet nuorisokodeistamme sijaitsevat kaupunkiympäristössä.

Arvojemme mukaisesti työssämme korostuvat tasa-arvoisuus, erilaisuuden hyväksyminen, yksilöllisyys ja luottamus niin nuoren kuin koko nuorisokotiyhteisön kykyyn kasvaa ja kehittyä.

Tutustu nuorisokoteihimme

Ajankohtaista

Lapsi katsoo taivaalle

Hirvikallion nuorisokoti

Turvallinen arki kodikkaassa ja hoidollisessa ympäristössä yli 12-vuotiaille nuorille. Hirvikalliossa on 14 asiakaspaikkaa erillistalon kahdessa kerroksessa Espoon Laajalahdessa.

Katso lisätiedot

Ruusuja ja tyttö

Matarin nuorisokoti

Turvallinen ja vakauttava kasvuympäristö yli 12-vuotiaille nuorille. Matarissa on 14 asiakaspaikkaa kahdessa eri asuinyksikössä Vantaan Matarissa ja Myyrmäessä.

Katso lisätiedot

Mäkirinteen nuorisokoti

Kuntouttavaa sijaishuoltoa päihteiden käytöllä oirehtiville 13-17 -vuotiaille nuorille Hausjärvellä Kanta-Hämeessä. Mäkirinteessä on 7 asiakaspaikkaa.

Katso lisätiedot

Kengät käytävällä 16:9

Nuorisokoti Satama

Kuntouttavaa sijaishuoltoa sekä arviointi- ja pysäytysjakson tarjoava nuorisokoti päihteillä oirehtiville 13-17 -vuotiaille nuorille. Kaksiosastoisessa Satamassa on asiakaspaikka 11 nuorelle vastaremontoiduissa tiloissa Helsingin Munkkisaaressa.

Katso lisätiedot

Tiirakallion nuorisokodin julkisivu

Tiirakallion nuorisokoti

Koko perheen huomioivaa sijaishuoltoa yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on psyykkiseen vointiin ja koulunkäyntiin liittyviä haasteita. Tiirakalliossa on 14 asiakaspaikkaa kahdella osastolla Espoon Pellaksessa.

Katso lisätiedot

nuorten kengät

Kalliolan vastaanottokoti

Vastaanottokoti tarjoaa lyhytaikaista sijaishuoltoa 13-17-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat pysähtymistä, arviointia ja selvittelyä tilanteessaan.

Katso lisätiedot