Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu / Nuorisokodit

Kalliolan nuorisokodit

Nuorisokodeissamme tehtävä työ on lastensuojelun asiantuntijatyötä, jossa korostuvat vuorovaikutusosaaminen sekä yhteistyö nuoren, hänen perheensä ja muun verkoston kanssa. Työntekijämme ovat sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia. Tavoitteenamme on mahdollistaa nuorelle eläminen yhteisössä, jossa hän voi kokea arvostusta, turvallisuutta, hänen yksilöllisistä tarpeistaan huolehtimista ja osallisuutta. Kalliolan nuorisokodeissa on mahdollisuus myös asumisharjoitteluun ja jälkihuollon tukityöhön.

Kuudessa nuorisokodissamme on asiakaspaikka 80 sijaishuoltoa tarvitsevalle nuorelle. Nuorisokodeistamme kaksi on perustason nuorisokotia (PT)  ja viisi erityistason (ET). Erityistason nuorisokotien henkilöstömitoitus on 1,3-1,8. Nuorisokoti Satamassa ja Nuorisokoti Tikissä on myös vaativan laitoshoidon osastot.

Kirjoittava käsi

Vapaat paikat ja paikkatiedustelut (17.9.2021)

Klikkaamalla nuorisokodin nimeä pääset ko. yksikön omille sivuille ja yhteystietoihin:

Hirvikallion nuorisokoti (PT): vapaata

Matarin nuorisokoti (PT): täynnä, vapautuu lokakuussa

Mäkirinteen nuorisokoti (ET): vapaata

Nuorisokoti Satama (ET): vapaata, Telakalle myös kiireelliset sijoitukset

Tiirakallion nuorisokoti (ET): vapaata

Nuorisokoti Nuotta (ET):  vapaata

Vastaanotto-osasto Vapa (ET): vapaata

Nuorisokoti Tikki (ET): vapaata, Saumaan myös kiireelliset sijoitukset

Teinityttö

Nuorisokoti Nuotta, osasto Koho

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan Nuorisokoti Nuotan muodostavat kaksi osastoa: Koho ja Vapa. Koho tarjoaa kuntouttavaa sijaishuoltoa päihteillä oirehtiville nuorille. Vapa toimii vastaanotto-osastona.

Lisätietoa Kohosta

nuorten kengät

Nuorisokoti Nuotta, vastaanotto-osasto Vapa

Tiivistä ja lyhytaikaista pysähtymistä ja arviointia tarjoava vastaanottokoti, jossa on paikka seitsemälle nuorelle. Vastaanotto-osasto muodostaa yhdessä osasto Kohon kanssa erityistason Nuorisokoti Nuotan, joka sijaitsee Vantaan Myyrmäessä.

Tutustu Vapaan

Lapsi katsoo taivaalle

Hirvikallion nuorisokoti

Turvallinen arki kodikkaassa ja hoidollisessa ympäristössä Espoon Laajalahdessa. Hirvikalliossa on asiakaspaikka 14 nuorelle erillistalon kahdessa kerroksessa.

Katso lisätiedot

Ruusuja ja tyttö

Matarin nuorisokoti

Turvallinen ja vakauttava kasvuympäristö Vantaan Matarissa. Matarissa on asiakaspaikka seitsemälle nuorelle.

Katso lisätiedot

Salon tuettu asuminen

Nuorisokoti Tikki

Arviointi- ja pysäytysjakson sekä kuntouttavaa sijaishuoltoa tarjoava nuorisokoti päihteillä oirehtiville nuorille. Kaksiosastoinen ja 12-paikkainen Tikki sijaitsee Kaarinassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Katso lisätiedot

Eläinhahmoa esittävä koriste-esine viherkasvin vieressä.

Nuorisokoti Satama

Arviointi- ja pysäytysjakson sekä kuntouttavaa sijaishuoltoa tarjoava nuorisokoti päihteillä oirehtiville nuorille. Kaksiosastoinen ja 11-paikkainen Satama sijaitsee Helsingin Munkkisaaressa vuonna 2020 remontoiduissa tiloissa.

Katso lisätiedot

Tiirakallion nuorisokodin julkisivu

Tiirakallion nuorisokoti

Koko perheen huomioivaa sijaishuoltoa lapsille ja nuorille, joilla on psyykkiseen vointiin ja koulunkäyntiin liittyviä haasteita. Tiirakalliossa on 14 asiakaspaikkaa kahdella osastolla Espoon Pellaksessa.

Katso lisätiedot

Mäkirinteen nuorisokoti

Kuntouttavaa sijaishuoltoa päihteiden käytöllä oirehtiville nuorille luonnonkauniissa Kanta-Hämeessä Hausjärvellä. Seitsemän asiakaspaikkaa tarjoava rakennus on suunniteltu alun alkaenkin nuorisokodiksi.

Katso lisätiedot