Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Ruusuja ja tyttö
Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu / Nuorisokodit / Matarin nuorisokoti

Matarin nuorisokoti – nuori osallisena omissa asioissaan

Matarin perustason nuorisokoti sijaitsee pientaloalueella kodikkaassa, nuorisokodiksi rakennetussa omakotitalossa Vantaan Matarissa. Hoito- ja kasvatustyössä on sosiaalialan ammattilaisten lisäksi sairaanhoitaja. Vastaava ohjaaja vastaa asiakasprosesseista ja nuorisokodin kokonaisuudesta vastaa yksikön johtaja.

sohva ja tauluja

Osallisuus ja yhteisöllisyys – arki Matarissa

Nuoren perustarpeista ja hyvinvoinnista huolehtimisen rinnalla hoidon painopistealueita ovat sijoituksen perusteiden työstäminen, yhteistyö koko perheen kanssa sekä kotiutumisen tai itsenäistymisen tukeminen.

Nuorisokodin strukturoitu arki ja jokaisen nuoren yksilöllinen viikko-ohjelma luovat ennakoitavuutta ja turvallisuutta nuoren arkeen. Nuoren kasvua tukee myös yhteisöllinen toiminta. Nuorisokodissa tehdään asioita yhdessä nuoren kanssa.

Vuorovaikutus

Vuorovaikutus omaohjaajatyön kulmakivenä

Jokaiselle nuorelle nimetty omaohjaajatyöpari vastaa nuoren asioiden hoidosta yhteistyössä nuoren, hänen vanhempiensa ja muun verkoston kanssa. Omaohjaajatyöllä tuemme nuoren elämänhallintaa, yhteisössä kasvamista sekä osallisuutta ja päätöksentekoa oman elämänsä asioissa. Nuorisokodin aikuisilla on kykyä ja valmiutta kohdata nuoren tunteet, oireilu ja kasvun tuomat haasteet. Heillä on kokemusta traumatisoituneiden nuorten kanssa tehtävästä vakauttamistyöstä.

Viherkasvi

Yhteystiedot ja paikkakyselyt

Osoite:
Rekolantie 81, 01400 Vantaa

Yksikön johtaja:
Tuomas Tahvanainen
p. 045 7732 4918 tai tuomas.tahvanainen@kalliola.fi

Vastaava ohjaaja:
Sanna Mansikkaniemi
p. 050 475 9565 tai sanna.mansikkaniemi@kalliola.fi

ohjaajat p. 046 850 2481

Keittiön tiskipöytä, jolla on hedelmälautanen.
Ruokailutila, jossa on kaksi ruokapöytää tuoleineen.
Olohuone, jossa on sohva ja televisio.