Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Ruusuja ja tyttö
Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu / Nuorisokodit / Matarin nuorisokoti

Matarin nuorisokoti – nuori osallisena omissa asioissaan

Matarin perustason nuorisokoti muodostuu kahdesta erillisestä asuinyksiköstä, joista toinen sijaitsee Länsi-Vantaalla ja toinen Itä-Vantaalla. Erilainen sijainti mahdollistaa vastaamisen nuorten erilaisiin tarpeisiin. Itä-Matarin tilat sijaitsevat pientaloalueella kodikkaassa, nuorisokodiksi rakennetussa omakotitalossa Matarissa. Länsi-Matari puolestaan sijaitsee kerrostalossa keskeisellä paikalla Myyrmäessä. Molemmilla yksiköillä on oma hoito- ja kasvatustyöstä vastaava ohjaaja, minkä lisäksi kokonaisuutta johtaa nuorisokodissa työskentelevä johtaja.

sohva ja tauluja

Osallisuus ja yhteisöllisyys – arki Matarissa

Nuoren perustarpeista ja hyvinvoinnista huolehtimisen rinnalla hoidon painopistealueita ovat sijoituksen perusteiden työstäminen, yhteistyö koko perheen kanssa sekä kotiutumisen tai itsenäistymisen tukeminen.

Nuorisokodin strukturoitu arki ja jokaisen nuoren yksilöllinen viikko-ohjelma luovat ennakoitavuutta ja turvallisuutta nuoren arkeen. Nuoren kasvua tukee myös yhteisöllinen toiminta. Nuorisokodissa tehdään asioita yhdessä nuoren kanssa.

Vuorovaikutus

Vuorovaikutus omaohjaajatyön kulmakivenä

Jokaiselle nuorelle nimetty omaohjaajatyöpari vastaa nuoren asioiden hoidosta yhteistyössä nuoren, hänen vanhempiensa ja muun verkoston kanssa. Omaohjaajatyöllä tuemme nuoren elämänhallintaa, yhteisössä kasvamista sekä osallisuutta ja päätöksentekoa oman elämänsä asioissa. Nuorisokodin aikuisilla on kykyä ja valmiutta kohdata nuoren tunteet, oireilu ja kasvun tuomat haasteet. Heillä on kokemusta traumatisoituneiden nuorten kanssa tehtävästä vakauttamistyöstä.

Viherkasvi

Yhteystiedot ja paikkakyselyt

Yksikön johtaja:
Tuomas Tahvanainen
p. 045 7732 4918 tai tuomas.tahvanainen@kalliola.fi

Läntinen osasto:
Ruukkukuja 5, 01600 Vantaa, 2. krs.

Vastaava ohjaaja:
Netta Jukarainen
p. 050 475 9685 tai netta.jukarainen@kalliola.fi

ohjaajat p. 050 475 9687

Itäinen osasto:
Rekolantie 81, 01400 Vantaa

Vastaava ohjaaja:
Sanna Mansikkaniemi
p. 050 475 9565 tai sanna.mansikkaniemi@kalliola.fi

ohjaajat p. 046 850 2481