Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Teinityttö
Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu / Nuorisokodit / Nuorisokoti Nuotta

Nuorisokoti Nuotta – kuntouttavaa hoitoa Koho-osastolla

Erityistason nuorisokoti Nuotta muodostuu kahdesta osastosta eli Kohosta sekä vastaanotto-osasto Vapasta. Koho toimii yhteisöhoidon viitekehyksessä. Moniammatillisen henkilöstön erityisosaamisesta huolehditaan suunnitelmallisella täydennyskoulutuksella, jonka perusta on päihdeosaamiseen painottuvassa yhteisöhoidon koulutuksessa.

Koho-osasto tarjoaa strukturoitua, kuntouttavaa sijaishuoltoa samanaikaisesti seitsemälle nuorelle. Hoito- ja kasvatushenkilöstössä työskentelee yhdeksän sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, joiden joukossa on vastaava ohjaaja. Koholla ja vastaanotto-osasto Vapalla on yhteinen, nuorisokodissa työskentelevä yksikön johtaja.

Vastaanotto-osasto Vapasta löydät lisätietoa täältä. 

Pyykkiä korissa

Osallisuus ja yhteisöllisyys – arki Kohossa

Kohossa nuori opettelee tuetusti päihteetöntä arkea, tunnetaitoja sekä vastuun kantamista omasta elämästään. Tuemme ja rohkaisemme nuorta ottamaan vastaan apua toisilta ihmisiltä ja yhteisöltä. Niin yhteisöllinen kuin jokaisen nuoren yksilöllinen viikko-ohjelma luovat rakennetta ja ennakoitavuutta arkeen. Teemme asioita yhdessä nuoren ja nuorten kanssa. Osaston sijainti ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat koulunkäynnin tukemisen sekä nuorta kiinnostavan opiskelu- tai työharjoittelupaikan löytämisen ja sitä kautta päivärytmin saavuttamisen nuoren arkeen.

 

kasvi ja tuoli

Vuorovaikutus omaohjaajatyön kulmakivenä

Nimeämme nuorelle ja hänen perheelleen omaohjaajaparin. Painotamme työskentelyssä avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja nuoren osallisuutta hoitoprosessissa. Yhteistyön tarkoituksena on tarkastella rehellisesti nuoren senhetkistä elämäntilannetta, ja nostaa niin nuoren kuin hänen perheensä voimavarat hyödynnettäviksi.

Viherkasvi

Yhteystiedot ja paikkakyselyt

Osoite:
Ruukkukuja 5, 2.krs
01600 Vantaa

Yksikön johtaja:
Sirpa Raitanen
p. 050 460 5131 tai sirpa.raitanen@kalliola.fi

Vastaava ohjaaja:
Netta Jukarainen
p. 050 475 9685 tai netta.jukarainen@kalliola.fi

Osaston ohjaajat:
p. 050 475 9687