Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Tiirakallion nuorisokodin julkisivu
Etusivu / Palvelut / Lastensuojelu / Nuorisokodit / Tiirakallion nuorisokoti

Tiirakallion nuorisokoti – yhdessä perheen kanssa

Tiirakallion erityistason nuorisokodissa kannustamme koko perhettä osallistumaan nuoren sijoitukseen ja elämään. Kahdella osastolla työskentelee yhteensä 18 työntekijää ja yksikön johtaja. Moniammatillisella henkilöstöllä on lasten ja nuorten psykiatrista osaamista. Työntekijät saavat mm. dialektisen käyttäytymisterapiakoulutuksen. Tiirakallio sijaitsee nuorisokodiksi rakennetuissa tiloissa hyvien kulkuyhteyksien päässä niin kouluista kuin nuorten vapaa-ajan toiminnoista.

Osallisuus ja yhteisöllisyys – arki Tiirakalliossa

Nuorisokodin toiminta ja työntekijöiden toimenkuvat tukevat nuorten ja heidän vanhempiensa aktiivista mukanaoloa. Teemme asioita yhdessä nuoren ja hänen perheensä kanssa. Perheille suunnatut tapahtumat ovat luonnollinen osa nuorisokodin arkea kuitenkin niin, että nuoren yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Hoidollinen toiminnallisuus on keskeinen arjen osa-alue. Toteutamme sitä niin nuoren kanssa kahden kesken kuin yhteisönä. Sen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa toiminnallinen ohjaaja yhdessä muun työryhmän kanssa.

Vuorovaikutus omaohjaajatyön kulmakivenä

Omaohjaajatyössä tuemme nuoria omien asioiden hoitamiseen, harrastustoimintaan sekä myöhemmin itsenäistymiseen ja työelämätaitojen opettelemiseen. Nuoren koulunkäynnin tukeminen sekä hänen psyykkisen vointinsa arviointi ja vahvistaminen ovat aktiivisesti läsnä arjen vuorovaikutuksessa. Tasa-arvoisuus ja suvaitsevaisuus ovat arvoja ja toimintatapoja, joiden omaksumiseen ohjaamme nuorta yhteisön jäsenenä.

Katso video, jossa yksikönjohtaja Antti Sadeharju kertoo, millaista elämä Tiirakallion nuorisokodissa on:

Lue myös Antin haastattelu

Yhteystiedot ja paikkakyselyt

Osoite:
Kuninkaantie 40
02940 Espoo

Ankkuri-osasto:

Vastaava ohjaaja:
Minna Kurlin
p.  045 7731 1379 tai minna.kurlin@kalliola.fi

Ohjaajat:
p. 040 455 9771

Luotsi-osasto:

Vastaava ohjaaja:
Sirpa Liistokki
p. 050 511 5698 tai  sirpa.liistokki@kalliola.fi

Ohjaajat: 
p. 040 455 9768

 

Tiirakallion nuorisokodin terassi
Tiirakallion nuorisokodin olohuone
Tiirakallion nuorisokodin oleskelutila