Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi maahan muuttaneelle

Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi maahan muuttaneelle

Haluaisitko tukea maahan muuttanutta suomen kielen ja kulttuurin oppimisessa ja samalla oppia itsekin toisesta kielestä ja kulttuurista? Ryhdy kielikaveriksi!

Kalliolan vapaaehtoistoiminta käynnistää jälleen suositun kielikaveritoiminnan. Kielikaveritoiminnassa muodostetaan vapaaehtoisista pareja, joissa toinen puhuu äidinkielenään suomea ja toinen jotain muuta kieltä. Toiminnan ideana on, että suomea sujuvasti puhuva vapaaehtoinen auttaa maahan muuttanutta oppimaan ja käyttämään suomen kieltä. Samalla kaverit tutustuvat ja oppivat toistensa kulttuureista.

Toiminta voi olla mitä vain suomen kielen taitoa edistävää toimintaa. Se voi keskittyä kielen opiskeluun ja myös maahan muuttanut voi opettaa kielikaverilleen omaa kieltään. Toisaalta oppiminen voi tapahtua myös toiminnallisin keinoin yhteisen vapaa-ajan vieton lomassa vaikkapa kahvilla tai museossa. Kielikaverit tapaavat yleensä kerran viikossa tai kahdessa, mutta kaverit voivat itse päättää tapaamisten toistuvuuden, sisällön, ajan ja paikan. Kielikaveriksi voi ryhtyä tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Järjestämme toimintaan perehdyttävän kielikaveri-infon Zoomissa ke 9.6. klo 17-19 (toteutuu, mikäli osallistujia on 5). Kysy lisätietoa tai ilmoittaudu kielikaveri-infoon 2.6. mennessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi. Infon jälkeen haastattelemme vielä toiminnasta kiinnostuneet ja pyrimme löytämään jokaiselle sopivan kieliparin.