Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi suomen kielen oppijalle

Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi suomen kielen oppijalle

Haluaisitko tukea maahan muuttanutta suomen kielen ja kulttuurin oppimisessa ja samalla oppia itsekin toisesta kielestä ja kulttuurista? Ryhdy kielikaveriksi!

Kalliolan vapaaehtoistoiminta käynnistää jälleen suositun kielikaveritoiminnan. Kielikaveritoiminnassa muodostetaan vapaaehtoisista pareja, joissa toinen puhuu äidinkielenään suomea ja toinen jotain muuta kieltä. Toiminnan ideana on, että suomea sujuvasti puhuva vapaaehtoinen auttaa muunkielistä kielikaveria oppimaan ja käyttämään suomen kieltä. Samalla kaverit tutustuvat ja oppivat toistensa kulttuureista.

Toiminta voi olla mitä vain suomen kielen taitoa edistävää toimintaa. Se voi keskittyä kielen opiskeluun ja myös muunkielinen voi opettaa kielikaverilleen omaa kieltään. Toisaalta oppiminen voi tapahtua myös toiminnallisin keinoin yhteisen vapaa-ajan vieton lomassa vaikkapa kahvilla tai museossa. Kielikaverit tapaavat yleensä kerran viikossa tai kahdessa, mutta kaverit voivat itse päättää tapaamisten toistuvuuden, sisällön, ajan ja paikan. Kielikaveriksi voi ryhtyä tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Toiminta on herättänyt todella paljon kiinnostusta ja tällä hetkellä kaipaisimme toimintaan mukaan lisää erityisesti suomenkielisiä kielikavereita. Mikäli kiinnostuit, voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Eveliinaan: eveliina.pasanen@kalliola.fi tai 050 324 5025. Tehtävään saa perehdytyksen ja monipuolista tukea.