Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi suomen kielen oppijalle

Avoin vapaaehtoistehtävä: kielikaveriksi suomen kielen oppijalle

Haluaisitko tukea maahan muuttanutta suomen kielen oppimisessa sekä yhteiskuntaan tutustumisessa ja oppia samalla itsekin uutta? Ryhdy kielikaveriksi!

Kielikaverina tuet parisi kotoutumista opastamalla kieleen, kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyvissä seikoissa sekä erilaisissa käytännön asioissa. Et kuitenkaan tarvitse mitään erityistaitoja vaan riittää että olet mukana omana itsenäsi! Me perehdytämme tehtävään ja tuemme sinua siinä. Toivomme, että voit sitoutua toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi.

Kielikaveripari voi itse päättää tapaamisten aikataulusta, paikasta ja sisällöstä. Haastattelemme jokaisen uuden kielikaverin ja muodostamme parit osallistujien toiveiden pohjalta. Sovimme toiminnalle myös suuntaviivat yhteisessä aloitustapaamisessa. Toiveena on, että pari tapaisi kuitenkin melko säännöllisesti, yleensä sovitusti kerran viikossa tai parissa. Päätehtäväsi on toimia keskustelukumppanina omalle parillesi ja voitte tehdä yhdessä arkisia asioita, kuten käydä kävelyllä, kirjastossa tai kahvilla tai vaikkapa tutustua lähialueen nähtävyyksiin.

Toiminta on herättänyt todella paljon kiinnostusta ja tällä hetkellä kaipaisimme mukaan lisää suomenkielisiä kielikavereita. Mikäli kiinnostuit, voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi