Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Osallistu toimintaamme / Setlementtitalo

Setlementtitalo

Toimintamme sydän on jo yli sadan vuoden ajan ollut Helsingissä sijaitseva Kalliolan setlementtitalo. Sen toiminnalla haluamme tehdä naapurustostamme hauskemman ja reilumman paikan elää. Setlementtitalolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia sekä vapaaehtoisten tuottamaa maksutonta ryhmätoimintaa. Setlementtitalossa toimii Kalliolan lisäksi useita muita järjestöjä sekä Kalliolan kansalaisopisto, jonka kursseille käy 7500 opiskelijaa vuodessa. P-kerroksen naapuruustilat ja aula ovat vapaata hengailualuetta Setlementtitalon aukioloaikojen puitteissa. 

Aukioloajat:

Sijaitsemme osoitteessa Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.

Setlementtitalo
ma–pe 8–20
la–su 10–16
Tai sopimuksen mukaan.

Jebena House, kahvila-ravintola aulassa
avoinna ke–pe 10–21, la–su 12–21 (ma–ti suljettu)

Järjestä omaa toimintaa Setlementtitalolla?

Setlementtitalo on täynnä vuokrattavia tiloja, joissa voi järjestää omia tapahtumia kuten seminaareja, juhlia, kirppiksiä ja kokouksia. Voit myös tulla meille vapaaehtoiseksi kehittämään kaikille avointa toimintaa Setlementtitalolle. Voit osallistua yhden tapahtuman järjestämiseen tai erilaisten ryhmien vetämiseen. Tutustu myös meidän naapurituottajan työkirjaan, joka tarjoaa inspiraatiota naapuritapahtumien tuottamiseen.  Tiloissamme toiminta on aina syrjinnästä vapaata.

 

Kaikille avoin ryhmätoiminta

Ihmiset läppärillä

9.1.2024 alkaen
TIISTAISIN Klo 10-12

Tietotekniikan opastusta

Tiistaisin Kalliolan Setlementtitalolla on tarjolla opastusta erilaisiin tietoteknisiin ongelmiin verkkopankista bluetoothiin. Enter ry:n vapaaehtoiset ratkovat ongelmia henkilökohtaisesti. Omat laitteet ja tarvittavat tunnukset kannattaa kuitenkin ottaa mukaan. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vain!

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros, naapuruustilat

 

Setlementtitalolla vapaaehtoiset opettajat järjestävät ilmaista suomen kielen opetusta

8.1.2024 ALKAEN
ma, TI, PE KLO 17–19, LA 11–14 (edistyneet)

Suomen kielen opetus

Luetaan yhdessä verkoston vapaaehtoiset järjestävät avointa ja ilmaista suomen kielen opetusta. Toiminnassa keskitytään erityisesti arjessa tarvittavan kielen oppimiseen ja se soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin suomen oppijoille. Kielen opetusta järjestetään Kalliolan setlementtitalolla neljänä päivänä viikosta. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vain! 

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros, Naapuruustila 2

 

17.1.2024 alkaen
KE klo 17–19

Kielikahvila

Setlementtitalon kielikahvilassa voi kahvin tai teen ääressä harjoittaa suomen kielen taitojaan ja tutustua uusiin ihmisiin. Ajoittain kielikahvilassa myös pelaillaan, visaillaan tai katsotaan elokuvia yhdessä. Kielikahvila kokoontuu Setlementtitalolla keskiviikkoisin. Mukaan voi tulla kuka vain juttuseuraa kaipaileva missä vaiheessa vain syksyä!

setlementtitalo, Kallio
P-kerros, Naapuruustila 2

Setlementtitalolla tapahtuu

Maksuton luento: Kestävä kaupunkikulttuuri 14.2. klo 18–19

Kalliolan kansalaisopisto järjestää keskiviikkona 14.2.2024 klo 18.00–19.00 maksuttoman luennon osana opistojen välistä yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa. Luennon teemana on Kestävä kaupunkikulttuur – naapurustot ja yhteisöllisyys segregaation ja polarisaation ehkäisyssä, ja sen pitää Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Bernelius. Mietityttääkö sinua alueellinen epätasa-arvo? Miten jotkut asuinalueet leimataan toisia paremmaksi ja leima on niin vahva, että se alkaa toteuttamaan itseään. […]

Setlementtitalolla järjestetään Kaamoskirppis 3.12. klo 12–16

Setlementtitalon aulassa järjestetään 3.12. klo 12–16 talven pimeimpiin hetkiin valoa tuova Kaamoskirppis, jossa voi tehdä löytöjä ja kierrättää sesongin tavaraa naapuruston kanssa sekä nauttia Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoiden oheisohjelmasta. Kaamoskirppikselle voi tuoda myyntiin sesonkiin sopivaa vaatetta ja tavaraa tai ympärivuotista käyttötavaraa ja esinettä. Kirpputori on tarkoitettu vanhan kierrättämiseen ei uusien tuotteiden myymiseen. Huonekaluille ja isommille myytäville meillä […]

Tizita tuo eritrealaisen kahvikulttuurin ja ihmiset yhteen Setlementtitalon aulaan

Setlementtitalon aulaan aukeaa 22.11. uusi eritrealainen kahvila-ravintola Tizita. Tizitan taustalla olevat Zecariaksen veljekset ja heidän ystävänsä Merhawi eivät tarjoa pelkästään eritrealaista kahvielämystä vaan haastavat ihmiset myös aidosti kohtaamaan toisiaan. Tizita on auki alkuun ma–pe klo 10–16 pelkkänä kahvila, mutta laajentaa aukiolonsa vuoden 2024 alussa myös viikonloppuihin ja ilta-aikaan, jolloin tarjolla on myös abessinialaista ruokakulttuuria ja […]

KESKIVIIKKO 6.12.2023

Kyynjuottaja-lyhytelokuva

Rauhapula-kollektiivin toteuttama lyhytelokuva Kyynjuottaja esitetään Setlementtitalolla itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 13–15.
Kyynjuottaja on rauhan teemoista inspiroitunut teos. Kyynjuottajassa tarkastellaan rauhaa tavallisten ihmisten arkisten kohtaamisten tasolla.

Tapahtuma on ilmainen, ilmoittauduthan viimeistään 3.12. tämän linkin(linkki avataan uuteen ikkunaan) kautta.

SETLEMENTTITALO
AUDITORIO

Lue lisää(linkki avataan uuteen ikkunaan)

Kalliola auditorio

KESKIVIIKKO 29.11.2023

Kohti kestävää ja hyvää elämää

OKKA-säätiö, Opintokeskus Sivis ja Kansalaisopistojen liitto järjestävät keskustelutilaisuuden Setlementtitalolla ja verkossa 29.11.2023 klo 18–20. Tilaisuudessa esitellään hanketta ja toteutetaan ryhmädialogi hyvästä elämästä. Keskustelua vauhdittaa kestävän hyvinvoinnin asiantuntija Arto O. Salonen. Myös yleisöä osallistetaan vuoropuheluun.

SETLEMENTTITALO
AUDITORIO

Lue lisää

SUNNUNTAI 26.11.2023

Lukemattomat kirjat – kirjojen vaihtotapahtuma

Setlementtitalolla järjestetään sunnuntaina 26.11. klo 13.00–15.00 kirjojen vaihtotapahtuma osana Kallio Kipinöi kulttuuriviikkoa.

Kirjavaihtopöytään toivotaan hyväkuntoisia kauno- ja lastenkirjoja. Pöytään voi tuoda enintään viisi kirjaa / henkilö ja pöydästä voi tehdä kirjalöytöjä vaikkapa joululahjaksi!

Tapahtuman järjestää Kallion Kulttuuriverkosto(linkki avataan uuteen ikkunaan), joka organisoi lisäksi mm. keväistä Kallio Kukkii -tapahtumaa, Kallio-kävelyjä sekä jouluisia Mesikämmenen markkinoita Karhupuistossa

– Kallion Kulttuuriverkosto on kansalaistoiminnan ja kulttuurin katalysaattori: yhdistämme tapahtumaideat, tilat ja toimijat Kallion alueella. Kallion Kulttuuriverkostossa jokainen voi olla kulttuurituottaja. Voit myös vaikuttaa liittymällä jäseneksi ja tulemalla jäsenkokouksiin, yhdistyksen sihteeri Maiju Rohkea kertoo.

SETLEMENTTITALO

Mutterigalleria_Kyyjärvi Camping

TORSTAI 19.10–KESKIVIIKKO 1.11.2023

Kyyjärvi Camping Mutterigalleriassa 

Roope Valden pystytti näyttelyn Mutterigalleriaan. Esitimme hänelle muutaman kysymyksen näyttelyyn liittyen. Kyyjärvi Camping

Lue Roopen haastattelu Ajankohtaista-sivulta: Kyyjärvi Camping Mutterigalleriassa 19.10.–1.11.2023 | Kalliola

 

SUNNUNTAI 22.10.2023

Helsingin käsityömyyjäiset

Helsingin käsityömyyjäiset pidetään sunnuntaina 22.10.2023 kello 10–15 Kalliolan setlementtitalossa. Tule ihastelemaan ja ostamaan kädentaitajien tuotteita ja käsityötarvikkeita.

Ilmainen sisäänpääsy. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan Karl Fazer x Iittala boksi (arvo 45 €)

Lue lisää Facebookista ja ota myös Instagram-tili seurantaan. Löydät sieltäkin myyjien esittelyjä ja tietoa tapahtumasta.

LAUANTAI 14.10.2023

Antiracist Futures – Beyond Survival Towards Meaningful Communities

ARF (Anti-Racist Forum) ja Fem-R haluavat kutsua sinut pohtimaan ja keskustelemaan (tai vain kuuntelemaan) yhdessä kysymyksiä antirasistisen yhteisön tilasta ja sen seuraavista askelista kohti antirasistista tulevaisuutta kokopäiväisessä tapahtumassa lauantaina 14. lokakuuta. Päivä koostuu tärkeistä puheenvuoroista eurooppalaisesta kontekstista, paneelikeskustelusta ja erilaisista työpajoista.

Tapahtuman järjestävät Fem-R ja Anti-Racist Forum. Tapahtuma järjestetään ENARin tuella ja osana rasisminvastaisten verkostojen 25-vuotisjuhlallisuuksia #MakeRacismHistory -festivaalilla.

Linkki Facebook-tapahtumaan
Linkki Fem-R:n instagramiin
Linkki  ARFin instagramiin

TI ja PE klo 13

Keru-yhteisöjääkaappi

Keru-yhteisöjääkaapista jokainen voi noutaa ilmaiseksi ylijäämäruokaa tai lahjoittaa sitä eteenpäin.  Toiminnan tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä. Yhteisöjääkaappi sijaitsee Setlementtitalon P-kerroksessa.

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros

Vapaaehtoistoiminta

Kalliolassa on mahdollista osallistua toimintaan vapaaehtoisena. Vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia.

Lue lisää

Naapuruustilojen olohuone.

Tilanvuokraus

Kalliolasta löydät monenlaista tekemistä ja tilaa toimia. Osallistu kaupunkilaisten järjestämään toimintaan tai vuokraa meiltä tilaa vaikkapa juhliin, kirppiksiin tai seminaariin. Tiloissamme toiminta on aina syrjinnästä vapaata.

Iso osa tiloista sijaitsee Kalliolan setlementtitalossa Helsingin Alppiharjussa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta.

Lue lisää

Kalliolan opisto

Kalliolan kansalaisopistossa voit opiskella mm. kieliä, taiteita, musiikkia, teatteria, joogaa, tietotekniikkaa, hyvinvointia. Sivistä itseäsi ja keksi itsesi uudelleen! Kursseja lähi- ja etäopetuksena.

Lue lisää