Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Osallistu toimintaamme / Setlementtitalo

Setlementtitalo

Toimintamme sydän on jo yli sadan vuoden ajan ollut Helsingissä sijaitseva Kalliolan setlementtitalo. Sen toiminnalla haluamme tehdä naapurustostamme hauskemman ja reilumman paikan elää. Setlementtitalolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia sekä vapaaehtoisten tuottamaa maksutonta ryhmätoimintaa. Setlementtitalossa toimii Kalliolan lisäksi useita muita järjestöjä sekä Kalliolan kansalaisopisto, jonka kursseille käy 7500 opiskelijaa vuodessa. P-kerroksen naapuruustilat ja aula ovat vapaata hengailualuetta Setlementtitalon aukioloaikojen puitteissa. 

Aukioloajat:

Sijaitsemme osoitteessa Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.

Setlementtitalo
ma–pe 8–20
la–su 10–16
Tai sopimuksen mukaan.

Kesän aukioloajat 1.7.–30.8.2024:
ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–14
muut ajat sekä viikonloput sopimuksen mukaan

Jebena House, kahvila-ravintola aulassa
Facebook

Järjestä omaa toimintaa Setlementtitalolla?

Setlementtitalo on täynnä vuokrattavia tiloja, joissa voi järjestää omia tapahtumia kuten seminaareja, juhlia, kirppiksiä ja kokouksia. Voit myös tulla meille vapaaehtoiseksi kehittämään kaikille avointa toimintaa Setlementtitalolle. Voit osallistua yhden tapahtuman järjestämiseen tai erilaisten ryhmien vetämiseen. Tutustu myös meidän naapurituottajan työkirjaan, joka tarjoaa inspiraatiota naapuritapahtumien tuottamiseen.  Tiloissamme toiminta on aina syrjinnästä vapaata.

Tilavuokraukseen

Setlementtitalolla tapahtuu

Kielikaveri, säestäjä, digitukija, tapahtumajärjestäjä – nappaa itsellesi vapaaehtoistehtävä Kalliolan starttikoulutuksesta

Kalliolan vapaaehtoistoiminta järjestää strattikoulutuksen kaikille uusille vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille 19.3. klo 17.30–20. Voit tulla paikan päälle kuulemaan tarkemmin Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta tai etsimään kavereita toteuttamaan omaa ideaasi. Tilaisuus järjestetään Setlementtitalon Takkahuoneessa (P-kerros) osoitteessa Sturenkatu 11. Haluaisitko antaa hitusen hyvää tuntemattomalle ihmisille tai vähentää vastakkainasettelua ja tuoda ihmisiä yhteisen tekemisen äärelle? Kalliolan vapaaehtoisena voit toteuttaa omia  ideoitasi meidän […]

Rasmus ry:n Minun ihana kaupunki -näyttely Mutterigalleriassa 18.−24.3.2024

Minun ihana kaupunki -julistesarja on Rasmus Ry:n kehittämä projekti, jonka tarkoituksena on esitellä Suomen eri kaupungit moninaisena ja monikulttuurisena kaupunkeina kuten ne ovat. Julistesarjan on toteuttanut palkittu suomalais-palestiinalais-korealainen sarjakuvataiteilija, Maryam Abuzaid-Ryu, Teoksissaan hän tarkkailee ihmisten ja ympäristön välistä vuorovaikutusta keskittyen osallisuuteen, monimuotoisuuteen ja identiteettiin. Hankkeen erikoisuus on kaupunkilaisten ja toimijoiden moninaisuus ja yksilöllisyys. Julistesarjan tavoitteena […]

Maksuton luento: Kestävä kaupunkikulttuuri 14.2. klo 18–19

Kalliolan kansalaisopisto järjestää keskiviikkona 14.2.2024 klo 18.00–19.00 maksuttoman luennon osana opistojen välistä yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa. Luennon teemana on Kestävä kaupunkikulttuur – naapurustot ja yhteisöllisyys segregaation ja polarisaation ehkäisyssä, ja sen pitää Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Bernelius. Mietityttääkö sinua alueellinen epätasa-arvo? Miten jotkut asuinalueet leimataan toisia paremmaksi ja leima on niin vahva, että se alkaa toteuttamaan itseään. […]

LAUANTAI 27.4.2024 KLO 11–15

Levymessut Helsinki

Lauantaina Kalliolan Setlementtitalon aula täyttyy tuhansista lp- ja cd-levyistä, kun levymessut ottavat tilan haltuun. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tule tekemään löytöjä!

SETLEMENTTITALON AULA

LA 20.4.2024 klo 14.30–16

Moninääninen maailma: musiikkia demokratiasta ja vapaudesta

Miltä demokratia kuulostaa kuorolauluna? Moniääninen maailma on Akateemisen Laulun konsertti demokratiasta ja vapaudesta. Kuten demokratiassa, musiikissa kuullaan harmoniaa ja ristiriitaisuutta. Molli- ja duurisoinnut heijastavat sekä toivottomuuden että toivon tunnelmaa kansassa. Liput 11,50/22,50 €

SETLEMENTTITALO
SIRENIUS-SALI

LAUANTAI 6.4.2024 klo 10–13

Koko perheen taidekarnevaalit

Koko perheen Taidekarnevaali Sturenkadun sydämessä Setlementtitalolla kaikille kaupunkilaisille tarjoten monipuolisen ohjelman, joka herättää mielikuvituksen ja innostaa luovuuteen.

SETLEMENTTITALO

Tutustu ohjelmaan

KESKIVIIKKO 6.12.2023

Kyynjuottaja-lyhytelokuva

Rauhapula-kollektiivin toteuttama lyhytelokuva Kyynjuottaja esitetään Setlementtitalolla itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 13–15.
Kyynjuottaja on rauhan teemoista inspiroitunut teos. Kyynjuottajassa tarkastellaan rauhaa tavallisten ihmisten arkisten kohtaamisten tasolla.

Tapahtuma on ilmainen, ilmoittauduthan viimeistään 3.12. tämän linkin(linkki avataan uuteen ikkunaan) kautta.

SETLEMENTTITALO
AUDITORIO

Lue lisää(linkki avataan uuteen ikkunaan)

Kalliola auditorio

KESKIVIIKKO 29.11.2023

Kohti kestävää ja hyvää elämää

OKKA-säätiö, Opintokeskus Sivis ja Kansalaisopistojen liitto järjestävät keskustelutilaisuuden Setlementtitalolla ja verkossa 29.11.2023 klo 18–20. Tilaisuudessa esitellään hanketta ja toteutetaan ryhmädialogi hyvästä elämästä. Keskustelua vauhdittaa kestävän hyvinvoinnin asiantuntija Arto O. Salonen. Myös yleisöä osallistetaan vuoropuheluun.

SETLEMENTTITALO
AUDITORIO

Lue lisää

TI ja PE klo 13

Keru-yhteisöjääkaappi

Keru-yhteisöjääkaapista jokainen voi noutaa ilmaiseksi ylijäämäruokaa tai lahjoittaa sitä eteenpäin.  Toiminnan tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä. Yhteisöjääkaappi sijaitsee Setlementtitalon P-kerroksessa.

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros

Kaikille avoin ryhmätoiminta

Ihmiset läppärillä

9.1.2024 alkaen
TIISTAISIN Klo 10-12

Tietotekniikan opastusta

Tiistaisin Kalliolan Setlementtitalolla on tarjolla opastusta erilaisiin tietoteknisiin ongelmiin verkkopankista bluetoothiin. Enter ry:n vapaaehtoiset ratkovat ongelmia henkilökohtaisesti. Omat laitteet ja tarvittavat tunnukset kannattaa kuitenkin ottaa mukaan. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vain!

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros, naapuruustilat

 

Setlementtitalolla vapaaehtoiset opettajat järjestävät ilmaista suomen kielen opetusta

8.1.2024 ALKAEN
ma, TI, PE KLO 17–19, LA 11–14 (edistyneet)

Suomen kielen opetus

Luetaan yhdessä verkoston vapaaehtoiset järjestävät avointa ja ilmaista suomen kielen opetusta. Toiminnassa keskitytään erityisesti arjessa tarvittavan kielen oppimiseen ja se soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin suomen oppijoille. Kielen opetusta järjestetään Kalliolan setlementtitalolla neljänä päivänä viikosta. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vain! 

Setlementtitalo, Kallio
P-kerros, Naapuruustila 2

 

17.1.2024 alkaen
KE klo 17–19

Kielikahvila

Setlementtitalon kielikahvilassa voi kahvin tai teen ääressä harjoittaa suomen kielen taitojaan ja tutustua uusiin ihmisiin. Ajoittain kielikahvilassa myös pelaillaan, visaillaan tai katsotaan elokuvia yhdessä. Kielikahvila kokoontuu Setlementtitalolla keskiviikkoisin. Mukaan voi tulla kuka vain juttuseuraa kaipaileva missä vaiheessa vain syksyä!

setlementtitalo, Kallio
P-kerros, Naapuruustila 2

Vapaaehtoistoiminta

Kalliolassa on mahdollista osallistua toimintaan vapaaehtoisena. Vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia.

Lue lisää

Naapuruustilojen olohuone.

Tilanvuokraus

Kalliolasta löydät monenlaista tekemistä ja tilaa toimia. Osallistu kaupunkilaisten järjestämään toimintaan tai vuokraa meiltä tilaa vaikkapa juhliin, kirppiksiin tai seminaariin. Tiloissamme toiminta on aina syrjinnästä vapaata.

Iso osa tiloista sijaitsee Kalliolan setlementtitalossa Helsingin Alppiharjussa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta.

Lue lisää

Kalliolan opisto

Kalliolan kansalaisopistossa voit opiskella mm. kieliä, taiteita, musiikkia, teatteria, joogaa, tietotekniikkaa, hyvinvointia. Sivistä itseäsi ja keksi itsesi uudelleen! Kursseja lähi- ja etäopetuksena.

Lue lisää