Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Sovittelu

Sovittelu

Kalliola vastaa Länsi-Uudenmaan rikos- ja riita-asioiden sovittelupalveluista. Lisäksi Kalliolan sovittelussa tehdään SAUMA-vakavien rikosten jälkikäsittelyä.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu

Kalliola vastaa Länsi-Uudenmaan rikos- ja riita-asioiden sovittelupalveluista. Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on puolueeton, vapaaehtoinen ja maksuton palvelu, jossa koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoissovittelijat auttavat osapuolia neuvottelussa.

Lue lisää

Käsi kalterilla

Vakavien rikosten jälkikäsittely

Vakavien rikosten jälkikäsittelytoiminta – Sauma antaa vakavan rikoksen uhrille tai omaiselle mahdollisuuden käsitellä rikoksen aiheuttamia seurauksia. Jälki- käsittelyn aikana asianosaiset voivat tuoda esille haluamiaan asioita rikoksesta ja sen seurauksista.
Huom! Vuonna 2024 ei oteta uusia jälkikäsittely-aloitteita vastaan.
Lue lisää

Kädet kirjoittavat kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Tee sovittelualoite

Sovittelualoitteen voi tehdä asianomainen, poliisi- tai syyttäjäviranomainen tai muu viranomainen. Voit tehdä aloitteen sovittelusta suoraan nettisivuillamme olevan lomakkeen kautta. Täytä lomake ja lähetä tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Tee aloite

Kukka kämmenellä

Vapaaehtoissovittelijan peruskurssi

Länsi-Uudenmaan sovittelutoimisto järjestää seuraavan vapaaehtoissovittelijan peruskurssin syksyllä 2024. Haku siihen aloitetaan keväällä 2024. Voit halutessasi lukea peruskurssista sivuiltamme lisää.

Lue lisää

Tietokone

Mitä on sovittelu?

Tutustu sovitteluun oheisten videoiden avulla (linkit avautuvat uuteen ikkunaan):