Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kalliolan vapaaehtoiset ryhmäkuva
Etusivu / Osallistu toimintaamme / Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla, joka sopii sinulle. Emme edellytä mitään erityisosaamista, vaan Kalliolassa vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Toteutamme vapaaehtoistoimintaa Helsingin ja Espoon alueella.

Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja lisäkoulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea työntekijöiltämme sekä muilta vapaaehtoisilta.

Vapaaehtoistoiminnassa saat hyvän mielen, merkityksellistä tekemistä, arvokasta kokemusta ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Vapaaehtoisena et tee asioita toisen puolesta, vaan tuet, rohkaiset, ja luotat toiseen, jotta hänen omat vahvuutensa ja voimavaransa pääsevät esiin, kasvavat ja kehittyvät.

Mitä voit tehdä meillä vapaaehtoisena?

Kolmihenkinen bändi esiintyy lavalla.

Tapahtumat:

Järjestämme paljon erilaisia juhlia, retkiä ja tapahtumia, joihin voit tulla vapaaehtoisena auttamaan suunnittelussa, tiedottamisessa, järjestelyissä tai esiintymisessä.

Kaksi naista juo kahvia ja juttelee

Kaveritoiminta:

Vertaiskaverina hyödynnät omaa elämänkokemustasi. Meillä toimii mm. senioreiden digivertaistoimintaa sekä keskusteluryhmiä. Kielikaverina olet juttukaverina suomen kielen oppijalle.

Ryhmänohjaus:

Vapaaehtoiset järjestävät esimerkiksi naapuruustaloilla jumppahetkiä, retkiä, musa- ja tietovisaa, bingoa ja askartelupajoja sekä opastavat digitaidoissa. Suomen kielen ryhmissä, kielikahvilassa tai läksykerhossa voit tukea maahan muuttaneiden kielen oppimista ja kotoutumista. Tai sitten voi keksiä jotain aivan omaa!

Ihmiset läppärillä

Viestintä:

Viestintävapaaehtoisena viestit Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta, autat ihmisiä löytämään oman tapansa toimia vapaaehtoisena ja teet näkyväksi vapaaehtoistoiminnan merkitystä.

Voit esimerkiksi valokuvata eri tapahtumia, tuottaa videomateriaalia, kirjoittaa blogitekstejä tai suunnitella somejulkaisuja.

Sekasin-chat logo

Sekasin-chat:

Olemme mukana Sekasin-chatissa, joka on valtakunnallinen keskustelualusta 12-29-vuotiaille. Palvelu tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä.

Vapaaehtoisena Sekasin-chatin päivystäjänä tarjoat keskustelutukea nuorille ja autat ratkomaan mieltä painavia ongelmia. HUOM. Tällä hetkellä emme voi ottaa uusia vapaaehtoisia Sekaisin chat -toimintaan.

Setlementtitalon ryhmät

Jokainen vapaaehtoinen on tervetullut myös avoimiin ryhmiin, joita järjestävät muut vapaaehtoiset. Setlementtitalolla on tällä hetkellä kielikahvilaa, makumatkoja, digiopetusta senioreille sekä kielenopetusta.

Katso kaikki ryhmät

Vapaaehtoistoimintamme starttikoulutus

Mietitkö vielä vapaaehtoiseksi ryhtymistä, mutta et oikein tiedä, mikä voisi olla sinun juttusi? Ei hätää, sillä Kalliolan vapaaehtoistoiminnan starttikoulutuksessa kuulet, minkälaista toimintaa meillä on tarjolla juuri nyt! Tilaisuudet toimivat samalla uusien vapaaehtoisten yleisperehdytyksenä Kalliolan toimintaan. Järjestämme infotilaisuuksia neljä kertaa vuodessa. Seuraavan kerran:

tiistaina 19.3. klo 17.30–20 Setlementtitalo, Sturenkatu 11, P-kerros, Takkahuone.

Ilmoittaudu starttiin

Kysy lisää

Niilo Karjalainen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
050 3444258
niilo.karjalainen@kalliola.fi
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

234

Kalliolan vapaaehtoista

94,9 %

kokee vapaaehtoistoiminnan lisäävän hyvinvointia

84 %

on saanut uusia kavereita tai tuttuja

yli 10 v

ovat toimineet meidän pitkäaikaisimmat vapaaehtoiset

Vapaaehtoisena sinulle kuuluu

hahmo kartan kanssa

Perehdytys:

Aloittaessasi meillä vapaaehtoisena, saat tehtäviisi ja toimintaamme perehdytyksen. Käymme aloitustapaamisessa läpi Kalliolan setlementin toimintaa ja arvoja sekä pohdimme yhdessä sopivaa tehtäväkuvaa ja keskustelemme siihen liittyvistä käytänteistä. Pyrimme siihen, että tehtävän alkaessa työntekijämme tai konkarivapaaehtoisemme on vastaanottamassa sinua.

Lisäksi järjestämme säännöllisesti vapaaehtoistoiminnan peruskursseja, jossa syvennytään tarkemmin Kalliolaan sekä vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja pelisääntöihin.

kaksi hahmoa tanssahtelee yhdessä

Virkistyminen:

Vapaaehtoisillemme on tarjolla monenlaista hyvinvointia ja iloa tuovaa virkistystoimintaa. Virkistystapaamisissa pääset rentoutumaan arjesta ja tutustumaan muihin vapaaehtoisiin sekä vapaaehtoistoiminnan työntekijöihin.

Keväisin ja syksyisin kutsumme kaikki vapaaehtoiset koolle virkistymään jonkun mukavan aktiviteetin parissa. Virkistystoimintaan osallistuminen on maksutonta, ja tietysti myös vapaaehtoista.

Hahmo miettii ja kirjoittaa

Lisäkoulutukset:

Vapaaehtoisena kohtaat todennäköisesti paljon uusia tilanteita, jotka nostavat mieleen monenlaisia kysymyksiä. Siksi tarjoamme vapaaehtoisillemme vuosittain koulutusta teemoista, joita vapaaehtoiset ovat itse kokeneet hyödyllisiksi sekä hyvinvointia tukevia tilaisuuksia. Koulutukset ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Voit osallistua niihin omien mahdollisuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan.

hahmo pitelee toisen hahmon olkapäästä

Tuki ja ohjaus:

Sinulla on vapaaehtoisena aina mahdollisuus saada tukea ja ohjausta. Kalliolan ammattilaiset ovat vapaaehtoisten käytettävissä ja taustatukena. Voit aina kääntyä työntekijöidemme puoleen, jos jokin asia askarruttaa tai haluat vain purkaa omia kokemuksiasi.

Lisäksi järjestämme vertaistapaamisia, joihin kutsumme vapaaehtoisia, jotka tekevät samoja vapaaehtoistoiminnan muotoja. Tapaamisissa käsitellään ohjatusti toimintaa ja kokemuksia.

Vapaaehtoisemme ovat vakuutettuja toiminnan aikana.

Vapaaehtoisten kuulumisia

Naapuruustilojen olkkari

Tukea ja tekemistä – Setlementtitalon maksuttomat ryhmät aloittavat toimintansa

Syksy tuo tullessaan myös maksuttoman ryhmätoiminnan Setlementtitalolle. Kalliolan vapaaehtoiset järjestävät rentoa yhdessäoleilua sekä tukea tietotekniikkataitoihin senioreille ja suomen kielen oppimiseen. Suomen kielen opetus MA 17.30-20.00, KE 13.00-15.00, PE 17.00-19.00, LA (edistyneet) 11.00-14.00 P-kerros, Naapuurustila 2 Luetaan yhdessä -verkoston vapaaehtoiset järjestävät avointa ja ilmaista suomen kielen opetusta. Toiminnassa keskitytään erityisesti arjessa tarvittavan kielen oppimiseen ja se […]