Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kalliolan vapaaehtoiset ryhmäkuva
Etusivu / Osallistu toimintaamme / Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla, joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Toteutamme vapaaehtoistoimintaa Helsingin ja Espoon alueella.

Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea työntekijöiltämme. Vapaaehtoisena et tee asioita toisen puolesta, vaan tuet, rohkaiset, ja luotat toiseen, jotta hänen omat vahvuutensa ja voimavaransa pääsevät esiin, kasvavat ja kehittyvät.

Voit toimia Kalliolassa vapaaehtoisena tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoistoiminnassa saat hyvän mielen, merkityksellistä tekemistä, arvokasta kokemusta ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Täytä ilmoittautumislomake ja otamme sinuun yhteyttä!

Ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä

Eveliina ja Heidi, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Yhteystiedot

Eveliina Pasanen
Vapaaehtoistoiminnan ohjaava koordinaattori
eveliina.pasanen@kalliola.fi tai p. 050 324 5025

Heidi Jokinen
Vapaaehtoistoiminnan vastaava koordinaattori
heidi.jokinen@kalliola.fi tai p. 050 442 0556

tai: vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

Ajankohtaista:

Ole utelias, opi uutta ja tee hyvää. Ryhdy Kalliolan vapaaehtoiseksi! Kalliolan vapaaehtoistoiminnan peruskurssi tiistaina 28.9. klo 18-20.

Tervetuloa mukaan Kalliolan vapaaehtoistoiminnan peruskurssille tiistaina 28.9. klo 18-20. Kurssi antaa hyvän yleiskuvan Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta ja sen monipuolisista toimintamuodoista.

Illan aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita vapaaehtoisuudesta vapaaehtoisten itsensä kertomina, tutustumme syvemmin joihinkin vapaaehtoistoiminnan paikkoihimme, kuten naapuruustaloihin, ja käymme läpi Kalliolan Setlementin tarinaa historiasta nykypäivään. Kurssi on tarkoitettu toimintaan osallistumista harkitseville, vapaaehtoisina toimiville ja yleisesti toiminnasta kiinnostuneille.

Koulutuspaikkana toimii Kalliolan Setlementtitalon (Sturenkatu 11) alakerran Naapuruustila 2. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etänä Zoomin välityksellä. Lähetämme etäosallistujille sähköpostitse ohjeet koulutukseen liittymiseen.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan vapaaehtoistoiminnan peruskurssille, toivomme ennakkoilmoittautumista to 23.9. mennessä: https://forms.gle/cH8MDes95XFmfTZZ6.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Kalliolan vapaaehtoistoimintaan!

Mitä voit tehdä meillä vapaaehtoisena?

Kolmihenkinen bändi esiintyy lavalla.

Tapahtumat & tapahtumatuotanto:

Kalliola järjestää Helsingissä paljon erilaisia juhlia, retkiä ja tapahtumia, joihin voit tulla vapaaehtoisena auttamaan esimerkiksi suunnittelussa, tiedottamisessa, järjestelyissä tai esiintymisessä.

Toimimalla leiriohjaajana tai -apulaisena kansalaisopistomme lastenleirillä voit tuoda iloa ja elämyksiä lapsille ja perheille.

Voit myös tulla mukaan Naapurituottajien valmennuksiin, joissa päihdetaustaisista ihmisistä valmennetaan tapahtumatuotannon moniosaajia.

Kaveritoiminta:

Vertaiskaverina pääset hyödyntämään omaa elämänkokemustasi ryhmänohjauksessa. Meillä pyörii muun muassa senioreiden digivertaistoimintaa sekä naisten ja miesten omia keskusteluryhmiä. Ota yhteyttä, niin voimme yhdessä pohtia, miten voisit toimia meillä vertaiskaverina.

Meillä voit myös toimia läksykummina tai kielikaverina aikuiselle maahanmuuttajalle – ja voitpa osallistua toimintaan myös oman lemmikkisi kanssa ja ryhtyä nuorisokodissa vierailevaksi koirakaveriksi.

Ryhmänohjaus:

Ryhmänohjaajana pääset ilahduttamaan Kalliolan naapuruustalojen tai muiden yksiköidemme asiakkaita ja hyödyntämään omia vahvuuksiasi tai harrastuksiasi. Ryhmien teema voi olla esimerkiksi kulttuuria, liikuntaa tai käsitöitä. Jos sinulla on ideoita uuden harrasteryhmän perustamiseksi, voimme yhdessä ideoida, miten suunnitelman voisi toteuttaa.

Vapaaehtoisena voit myös tukea maahan muuttaneiden kielen oppimista ja kotoutumista toimimalla suomen kielen opetuksessa tai aikuisille maahanmuuttajille suunnatussa läksykerhossa vapaaehtoisena.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä

Vapaaehtoisena sinulle kuuluu

perehdytys

Perehdytys:

Aloittaessasi meillä vapaaehtoisena, saat tehtäviisi ja toimintaamme perehdytyksen. Käymme aloitustapaamisessa läpi Kalliolan setlementin toimintaa ja arvoja sekä pohdimme yhdessä sopivaa tehtäväkuvaa ja keskustelemme siihen liittyvistä käytänteistä. Pyrimme siihen, että tehtävän alkaessa työntekijämme tai konkarivapaaehtoisemme on vastaanottamassa sinua.

Lisäksi järjestämme säännöllisesti vapaaehtoistoiminnan peruskursseja, jossa syvennytään tarkemmin Kalliolaan sekä vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja pelisääntöihin.

virkistys

Virkistyminen:

Vapaaehtoisillemme on tarjolla monenlaista virkistystoimintaa. Virkistystapaamisissa pääset jakamaan vapaaehtoistoiminnan ilot ja haasteet sekä tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja vapaaehtoistoiminnan työntekijöihin.

Järjestämme kerran kuussa vapaamuotoisen kahvituokion vapaaehtoisillemme. Lisäksi kutsumme kaikki vapaaehtoiset keväisin ja syksyisin koolle virkistymään jonkun mukavan aktiviteetin parissa. Virkistystoimintaan osallistuminen on maksutonta ja tietysti myös vapaaehtoista.

Työpanos

Koulutus:

Koulutuksesi sisältö ja pituus riippuvat siitä, millaisissa tehtävissä ja millaisten aihepiirien parissa toimit vapaaehtoisena. Työntekijämme kertovat mielellään lisää tehtäväkohtaisista koulutuksista.

Vapaaehtoisena kohtaat todennäköisesti paljon uusia tilanteita, jotka nostavat mieleen monenlaisia kysymyksiä. Siksi järjestämme myös lisäkoulutusta vaihtelevista teemoista vapaaehtoistemme toiveiden pohjalta. Lisäkoulutukset ovat maksuttomia ja voit osallistua niihin omien mahdollisuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan.

Tuki ja ohjaus

Tuki ja ohjaus:

Sinulla on vapaaehtoisena aina mahdollisuus saada tukea ja ohjausta. Kalliolan ammattilaiset ovat vapaaehtoisten käytettävissä ja taustatukena. Voit aina kääntyä työntekijöidemme puoleen, jos jokin asia askarruttaa tai haluat vain purkaa omia kokemuksiasi.

Lisäksi järjestämme vertaistapaamisia, joihin kutsumme vapaaehtoisia, jotka tekevät samoja vapaaehtoistyön muotoja. Tapaamisissa käsitellään ohjatusti toimintaa ja kokemuksia.

Vapaaehtoisemme ovat myös vakuutettuja toiminnan aikana.

Kokemuksia Kalliolasta

Kalliolan vapaaehtoistoiminta lukuina

Palautekyselyiden tuloksia

Hae vapaaehtoiseksi

Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tule mukaan! Täytä hakemuslomake ja otamme sinuun yhteyttä:

Miten usein haluaisit osallistua? (*)

Kalliolan Setlementti ry:n vapaaehtoisrekisterissä säilytetään henkilötietoja jotka ovat välttämättömiä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin kannalta. Tietoja käytetään viestintään, kuten uutiskirjeisiin, tapahtumakutsuihin ja kyselyihin, jotka koskevat Kalliolan Setlementti ry:n vapaaehtoistoimintaa.

Rekisteri perustuu henkilön itsensä antamiin tietoihin, joita täydennetään tapahtumien osallistumistietojen mukaan. Peruste tietojen keräämiselle ja käsittelylle on henkilön antama suostumus. Rekisterin digitaalisia aineistoja säilytetään suojatussa tietokannassa. Rekisterin tietoja käsitellään huolellisesti ja luottamuksellisesti, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille tai siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin henkilötietojen tarpeellisuus arvioidaan säännöllisesti, pääsääntöisesti vuosittain. Virheelliset tiedot korjataan. Tiedot tuhotaan välittömästi, kun henkilö peruuttaa suostumuksensa tietojen käyttöön. Rekisteröidyllä on oikeus tietojen korjaamiseen. Korjausvaade tehdään vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella (myös sähköposti käy ilmoituksesta), jossa tulee käydä ilmi mikä tieto vaatii korjaamista ja millä tavoin. Vaatimus osoitetaan rekisterinpitäjälle: Viestintäpäällikkö, Kalliolan Setlementti ry, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki tai viestinta@kalliola.fi