Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kalliolan vapaaehtoiset ryhmäkuva
Etusivu / Osallistu toimintaamme / Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa lahjoitat aikaasi ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla, joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Toteutamme vapaaehtoistoimintaa Helsingin ja Espoon alueella.

Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisesti virkistyksiä, vertaistapaamisia ja koulutuksia. Saat tehtäviisi perehdytyksen ja tukea työntekijöiltämme. Vapaaehtoisena et tee asioita toisen puolesta, vaan tuet, rohkaiset, ja luotat toiseen, jotta hänen omat vahvuutensa ja voimavaransa pääsevät esiin, kasvavat ja kehittyvät.

Voit toimia Kalliolassa vapaaehtoisena tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoistoiminnassa saat hyvän mielen, merkityksellistä tekemistä, arvokasta kokemusta ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Täytä ilmoittautumislomake ja otamme sinuun yhteyttä!

Ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä

Eveliina ja Heidi, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Yhteystiedot

Eveliina Pasanen
Vapaaehtoistoiminnan ohjaava koordinaattori
eveliina.pasanen@kalliola.fi tai p. 050 324 5025

Heidi Jokinen
Vapaaehtoistoiminnan vastaava koordinaattori
heidi.jokinen@kalliola.fi tai p. 050 442 0556

tai: vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi

Mitä voit tehdä meillä vapaaehtoisena?

Kolmihenkinen bändi esiintyy lavalla.

Tapahtumat:

Järjestämme paljon erilaisia juhlia, retkiä ja tapahtumia, joihin voit tulla vapaaehtoisena auttamaan suunnittelussa, tiedottamisessa, järjestelyissä tai esiintymisessä.

Toimimalla leiriohjaajana tai -apulaisena kansalaisopistomme lastenleirillä voit tuoda iloa ja elämyksiä lapsille ja perheille.

Kaksi naista juo kahvia ja juttelee

Kaveritoiminta:

Vertaiskaverina hyödynnät omaa elämänkokemustasi. Meillä toimii mm. senioreiden digivertaistoimintaa sekä naisten ja miesten omia keskusteluryhmiä.

Voit toimia meillä kielikaverina suomen kielen oppijalle – ja voitpa osallistua toimintaan myös oman lemmikkisi kanssa ja ryhtyä nuorisokodissa vierailevaksi koirakaveriksi.

Ryhmänohjaus:

Harrasteryhmän ohjaajana ilahdutat Kalliolan naapuruustalojen kävijöitä ja pääset hyödyntämään omia vahvuuksiasi tai harrastuksiasi. Voit myös toimia alueellisessa toimintatiimissä ja järjestää viikoittain vaihtuvaa harrastustoimintaa yhdessä tiimin voimin.

Toimimalla vapaaehtoisena suomen kielen ryhmässä, kielikahvilassa tai läksykerhossa voit tukea maahan muuttaneiden kielen oppimista ja kotoutumista.

Ihmiset läppärillä

Viestintä:

Viestintävapaaehtoisena viestit Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta, autat ihmisiä löytämään oman tapansa toimia vapaaehtoisena ja teet näkyväksi vapaaehtoistoiminnan merkitystä.

Voit esimerkiksi valokuvata eri tapahtumia, tuottaa videomateriaalia, kirjoittaa blogitekstejä tai suunnitella somejulkaisuja.

Sekasin-chat logo

Sekasin-chat:

Olemme mukana Sekasin-chatissa, joka on valtakunnallinen keskustelualusta 12-29-vuotiaille. Palvelu tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä.

Vapaaehtoisena Sekasin-chatin päivystäjänä tarjoat keskustelutukea nuorille ja autat ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä

Vapaaehtoisena sinulle kuuluu

hahmo kartan kanssa

Perehdytys:

Aloittaessasi meillä vapaaehtoisena, saat tehtäviisi ja toimintaamme perehdytyksen. Käymme aloitustapaamisessa läpi Kalliolan setlementin toimintaa ja arvoja sekä pohdimme yhdessä sopivaa tehtäväkuvaa ja keskustelemme siihen liittyvistä käytänteistä. Pyrimme siihen, että tehtävän alkaessa työntekijämme tai konkarivapaaehtoisemme on vastaanottamassa sinua.

Lisäksi järjestämme säännöllisesti vapaaehtoistoiminnan peruskursseja, jossa syvennytään tarkemmin Kalliolaan sekä vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja pelisääntöihin.

kaksi hahmoa tanssahtelee yhdessä

Virkistyminen:

Vapaaehtoisillemme on tarjolla monenlaista virkistystoimintaa. Virkistystapaamisissa pääset jakamaan vapaaehtoistoiminnan ilot ja haasteet sekä tutustumaan muihin vapaaehtoisiin ja vapaaehtoistoiminnan työntekijöihin.

Järjestämme kerran kuussa vapaamuotoisen kahvituokion vapaaehtoisillemme. Lisäksi kutsumme kaikki vapaaehtoiset keväisin ja syksyisin koolle virkistymään jonkun mukavan aktiviteetin parissa. Virkistystoimintaan osallistuminen on maksutonta ja tietysti myös vapaaehtoista.

Hahmo miettii ja kirjoittaa

Koulutus:

Koulutuksesi sisältö ja pituus riippuvat siitä, millaisissa tehtävissä ja millaisten aihepiirien parissa toimit vapaaehtoisena. Työntekijämme kertovat mielellään lisää tehtäväkohtaisista koulutuksista.

Vapaaehtoisena kohtaat todennäköisesti paljon uusia tilanteita, jotka nostavat mieleen monenlaisia kysymyksiä. Siksi järjestämme myös lisäkoulutusta vaihtelevista teemoista vapaaehtoistemme toiveiden pohjalta. Lisäkoulutukset ovat maksuttomia ja voit osallistua niihin omien mahdollisuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan.

hahmo pitelee toisen hahmon olkapäästä

Tuki ja ohjaus:

Sinulla on vapaaehtoisena aina mahdollisuus saada tukea ja ohjausta. Kalliolan ammattilaiset ovat vapaaehtoisten käytettävissä ja taustatukena. Voit aina kääntyä työntekijöidemme puoleen, jos jokin asia askarruttaa tai haluat vain purkaa omia kokemuksiasi.

Lisäksi järjestämme vertaistapaamisia, joihin kutsumme vapaaehtoisia, jotka tekevät samoja vapaaehtoistyön muotoja. Tapaamisissa käsitellään ohjatusti toimintaa ja kokemuksia.

Vapaaehtoisemme ovat myös vakuutettuja toiminnan aikana.

Kokemuksia Kalliolasta

Kalliolan vapaaehtoistoiminta lukuina

Palautekyselyiden tuloksia

Hae vapaaehtoiseksi

Kalliola on yhteisöllinen ja reilu, tule mukaan! Täytä hakemuslomake ja otamme sinuun yhteyttä:

Miten usein haluaisit osallistua? (*)

Kalliolan Setlementti ry:n vapaaehtoisrekisterissä säilytetään henkilötietoja jotka ovat välttämättömiä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin kannalta. Tietoja käytetään viestintään, kuten uutiskirjeisiin, tapahtumakutsuihin ja kyselyihin, jotka koskevat Kalliolan Setlementti ry:n vapaaehtoistoimintaa.

Rekisteri perustuu henkilön itsensä antamiin tietoihin, joita täydennetään tapahtumien osallistumistietojen mukaan. Peruste tietojen keräämiselle ja käsittelylle on henkilön antama suostumus. Rekisterin digitaalisia aineistoja säilytetään suojatussa tietokannassa. Rekisterin tietoja käsitellään huolellisesti ja luottamuksellisesti, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille tai siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Rekisterin henkilötietojen tarpeellisuus arvioidaan säännöllisesti, pääsääntöisesti vuosittain. Virheelliset tiedot korjataan. Tiedot tuhotaan välittömästi, kun henkilö peruuttaa suostumuksensa tietojen käyttöön. Rekisteröidyllä on oikeus tietojen korjaamiseen. Korjausvaade tehdään vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella (myös sähköposti käy ilmoituksesta), jossa tulee käydä ilmi mikä tieto vaatii korjaamista ja millä tavoin. Vaatimus osoitetaan rekisterinpitäjälle: Viestintäpäällikkö, Kalliolan Setlementti ry, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki tai viestinta@kalliola.fi