Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Yhteisöllisiä ihmisiä
Etusivu / Tarinamme / Naapuruus on mielentila -sisältösarja

Olisiko sinulla hetki aikaa naapuruudelle?

Naapuruus on mielentila. Niin me sanomme Kalliolassa.

Mielentila, jossa asuu ymmärrys ja kyky antaa jokaiselle tilaa olla oma itsensä.  Naapuruus on vastaus kaupungistuvaan elämään. Tapa elää ja olla.

Kalliola on yhteiskunnallinen toimija, joka tekee työtään rakkaudesta hyvään elämään, hyvään arkeen. Toiminnan sydän on jo yli sadan vuoden ajan ollut Helsingin Kalliossa sijaitseva Kalliolan setlementtitalo. Sen toiminnalla haluamme tehdä naapurustostamme hauskemman ja reilumman paikan elää. Lisäksi naapuruustalomme ja kohtaamispaikkamme eri puolilla pääkaupunkiseutua ovat tärkeä osa työtämme.

Siksi haluamme puhua kanssasi naapuruudesta.

Tässä julkaisusarjassa joukko ihmisiä, ajattelijoita ja naapureita pohtii yhteisöllisyyttä eri kulmista vuoden 2021 aikana.

Tuoreimmat ajatukset

Naapuruus on mielentila kuvituskuva

Runo: Naapuri

Kalliolan asumispalveluyksikkö Oskelakodin asukkaan runo osoittaa hienolla tavalla sen, miten naapuruus on mielentila, jossa asuu ymmärrys ja kyky antaa jokaiselle tilaa olla oma itsensä.