Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Uutinen
Talvinen lumihiutale

Rajoitukset jatkuvat yksiköissämme koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi

Koronaviruksen aiheuttama tilanne vaikuttaa edelleen Kalliolan eri toimintoihin. Kalliolan ylläpitämät naapuruustalot ja kohtaamispaikat toimivat supistetusti tammikuun loppuun asti. Lisäksi Kalliolan kansalaisopiston kevään kurssit järjestetään pääosin etäopetuksena. Toivomme, että pääsemme palaamaan pian tavanomaiseen arkeen.

nuorten kengät

Nuorisokoti Nuotta on avautunut Vantaan Myyrmäkeen

Kalliola on avannut Vantaan Myyrmäkeen nuorisokoti Nuotan, joka on erityistason yksikkö. Nuotan muodostavat kaksi osastoa: Koho ja Vapa. Koho tarjoaa kuntouttavaa sijaishuoltoa päihteillä oirehtiville nuorille. Vapa toimii jo aiemmin tutuksi tulleena vastaanottokotina.

Naapuruus on mielentila kuvituskuva

Asukastalot ovat jatkossa naapuruustaloja

Kalliolan ylläpitämät asukastalot ovat jatkossa naapuruustaloja. Taustalla muutokseen on halumme edistää naapuruutta yhteiskunnallisena teemana. Meille naapuruus on tapa elää ja olla.

Luminen penkki kuvituskuva

Koronavirusepidemian leviämisvaihe pääkaupunkiseudulla aiheuttaa muutoksia Kalliolan toimintoihin

Koronaviruksen aiheuttama tilanne vaikuttaa myös Kalliolan eri toimintojen loppuvuoteen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän rajoitusten mukaisesti esimerkiksi Kalliolan ylläpitämät asukastalot ja kohtaamispaikat suljetaan epidemian pahenemisen estämiseksi. Lisäksi Kalliolan kansalaisopisto siirtyy pääosin etäopetukseen. Toivomme, että pääsemme palaamaan tavanomaiseen arkeen loppiaisen jälkeen.

Lastensuojelun nuorten sanataidetta esillä Mutterigalleriassa

Perjantaina 20.11.2020 vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Lapsen oikeuksien päivää ja Kalliolan lastensuojelun sadatta vuotta juhlistaaksemme olemme pystyttäneet Katugalleria Mutteriin näyttelyn, jossa esitellään Kalliolan lastensuojelun nuorten sanataidetta. Näyttely on esillä Katugalleria Mutterissa 26.11.2020 saakka osoitteessa Kirstinkatu 14.

Kalliola kansikuva

Kalliolan johtoryhmä täydentyi kolmella ammattilaisella

Kalliolan Setlementti ry:n hallitus hyväksyi lokakuun lopussa kolme uutta johtoryhmän jäsentä toteuttamaan Kalliolan tuoretta strategiaa ja tekemään töitä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen. Johtoryhmän uudet jäsenet aloittivat työssään 10.11.2020.

Vuokraa setlementtitalon tiloja alennuksella

Nykyinen maailmantilanne vaikuttaa meihin kaikkiin ja erityisesti tapahtumajärjestäjiin. Siksi Kalliolan setlementtitalolta onkin nyt mahdollista vuokrata osa tiloistamme 50% alennuksella. Tiloissamme järjestät turvallisesti esim. kokoukset tai lasten juhlat.

Kalliolandissa järjestetään vuoden 2020 Uusi Sivu -teemaamme sopiva rap-työpaja

Lanseerasimme vuosi sitten Uusi sivu -korusarjan ja sen ympärille kampanjan, jossa sekä Kalliolan työntekijät että julkisuuden henkilöt kertoivat, millaisia uusia sivuja he ovat elämässään kääntäneet. Nyt on aika viedä kampanja loppuhuipennukseen! Tämän vuoden Kalliolandissa järjestetään Uusi sivu -rap-työpaja, jota vetää Rauhatäti -suomenkielisen naisten tekemän rapin uranuurtaja ja pitkän linjan pedagogi. Työpajassa valmistetaan oma räppilyriikka, runollisempi spokenword-teksti tai runo, paneudutaan rapin lyhyeen oppimäärään ja treenataan oman äänen käyttöä. Olet tervetullut mukaan myös vain tekstin kirjoittajana!