Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Ilmoittautuminen käynnissä Kalliolan opiston kevään 2024 kursseille

Ilmoittautuminen käynnissä Kalliolan opiston kevään 2024 kursseille

Tiistaina 28.10. starttasi ilmoittautuminen Kalliolan kansalaisopiston kevään kursseille. Tarjonnassa on yli 300 kurssia kädentaitoja, kieliä, taidetta, kulttuuria ja työelämätaitoja. Suosituimpia kursseja olivat keramiikat sekä musiikin yksityistunnit, joista monet kurssit täyttyivätkin samana päivänä. 

Ensimmäisen viikon aikana ilmoittautuneita on tullut yli 1500, mikä on tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Kalliolan kansalaisopiston kevään kurssitarjonnasta löytyy kielikursseja yli viidestätoista eri kielestä, monipuolinen tarjonta lapsi- ja perhekursseista, seniorikursseja, puu- ja käsitöitä, luentoja, kinesiologiaa, meditaatiota, suosittua äänimaljareutoutusta, joogaa, näyttelijätyötä sekä monipuolinen kattaus tanssia flamencosta nykytanssiin.

Suosituimpina kursseina ovat jatkaneet Jessen popjazz-yksinlaulukurssit, pianonsoitto ja keramiikka, joiden kaikki kurssit ovat melkein täynnä. Keramiikan päiväkursseilla Sompasaaressa on vielä tilaa sekä joillakin lyhytkursseilla. Musiikkikursseista löytyy erilaisia laulu- ja soitintunteja, joissa on vielä rutkasti tilaa. Täysistä kursseista löytyy myös mm. Ikonimaalauksen jatkokurssi, Joogaa lapsen kanssa, Kuntonyrkkeilyn jatkotaso, Kuntopiiri, Lempeä hathajoogaa Kalasatamassa, Pilates senioreille perustaso, Vauvalatino sekä Butoh A, Suomi A1 alkeiden jatko.

Vaikka monet kursseista on jo täynnä kannattaa ehdottomasti ilmoittautua jonoon sillä peruutuspaikkoja tarjotaan jonottajille ja mahdollisuuksien mukaan pyrimme luomaan uusia kursseja suosituista aineista.

Uutuskursseissa historiaa, ruoanlaittoa ja somaattista joogaa

Kevään 2024 tarjonnasta löytyy liuta uutuuskursseja. Verkkoluennoilla käsitellään muun muassa taidehistoriaa ja kestävää kaupunkikulttuuria. Ruokakursseista löytyy karjalaista, etelä-amerikkalaista, kreikkalaista ja toscanalaista ruokakulttuuria.

Tanssikurssien tarjonta on niin ikään mittava: on socaa, nykytanssia, itämaista tanssia senioreille, aikuisbalettia, flamnecoa, fusion bellydancea, jazztanssia, seniorilatinoa, butohia ja showtanssia junioreille. Suosituista joogakursseista löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on somaattista joogaa, jooga lapsen kanssa, astangajoogaa, hathajoogaa, yin-joogaa, iyengarjoogaa, vinyasaa ja tuolijoogaa.

Maksuttomia kursseja työelämätaitojen hiomiseen

Uutuutena Kalliolan opisto ja Kalliolan työllisyys ja koulutus -palvelut tarjoavat maksuttomia kursseja työelämätaitojen kehittämiseen. Maksuttomilla kursseilla opiskellaan työelämän kannalta tärkeitä taitoja, kuten digi- ja yhteiskuntataitoja, suomen ja englannin kieltä sekä matematiikkaa. Kursseilla voit työstää matematiikan osaamista peruslaskutoimitusten, tilastotieteiden sekä geometrian osalta. Laskutehtävät ovat aina käytännönläheisiä ja työelämää hyödyttäviä. Suomen kielen taitoa hiotaan luku- ja kirjoitustaidon ja sanaston osalta. Suomen kielen kurssiin kuuluu erilaisia kirjoitustehtäviä, tiedonhakua, ammatillisten tekstien lukemista ja tiivistämistä.

Yhteiskuntataitojen kurssilla käsitellään osaamisen tunnistamista, taloudellista hyvinvointia ja opiskelun voimaa. Digitaitojen kurssilla pääsee taas harjoittelemaan tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikan ja taulukkolaskennan perusteita sekä sähköistä viestintää. Työelämä englannin -kurssilla vahvistetaan työelämäenglannin sanastoa ja ammatillista viestintää. Lisäksi on mahdollista ilmoittautua erilliseen ura- ja yksilövalmennukseen.

Työpajojen jälkeen kurssilaisilla on paremmat valmiudet lähteä jatkamaan opiskelua ammatillisessa koulutuksessa esimerkiksi tutkinnon osia, näyttötutkintoja tai oppisopimusta. Työelämäkursseista on mahdollista saada myös opintopisteitä.

Kallion lisäksi kursseja tarjolla muuallakin

Suuri osa Kalliolan kansalaisopiston kursseista pidetään Kalliolan Setlementtitalolla Kalliossa, mutta kurssipaikkoja löytyy myös ympäri Helsinkiä. Uusimpana on Sompasaaren keramiikkastudio, joka avautui syksyllä 2023. Lisäksi kursseja järjestetään mm. Arabiassa, Olympiastadionilla  sekä tietenkin myös verkossa.

Keväällä 2024 avautuu myös uusi Taidepääty, joka käynnistää toimintansa Setlementtitalon päädyssä, Sturenkadun ja Kirstinkadun kulmauksessa, entisissä Setlementtiasuntojen tilassa. Taidepäädyssä tullaan järjestämään kursseja kuvataiteesta ja musiikista.

Tässä vielä opiston omat vinkit kevään kurssitarjontaan:

Länsiafrikkalainen rummutus viikonloppukurssi ja afrotanssi livesäestyksellä | Tuftaus | Helenan tuolijoooga  | Ääneen lukemisen piiri | Vox Femina  | Karjalaiset piiraat -verkkokurssi | Villasukkakurssi aloittelijoille | Bachata-tanssi | Kirjoita tarinoita sukupuustasi | Keramiikan lyhytkurssit perjantaisin Sompasaaressa | Väriä elämään – taiteen päiväkurssi | Liisa Väisäsen impressionismiluennot | Matka Fontainebleuhun | Laulava keho -workshop | Kangaskengät by NelliNorashoes | Sabar-tanssi livesäestyksellä | Etelä-Amerikka lautasella | Kulttuurikerho | Ukulelen alkeet

Katso koko kevään tarjonta