Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Villasukkia
Etusivu / Kalliolan asukastaloilla vietettiin Asunnottomien yötä

Kalliolan asukastaloilla vietettiin Asunnottomien yötä

Kalliola tekee työtä asunnottomuutta kokeneiden ja edelleen kokevien parissa, ja osallistuu vuosittain järjestettävään Asunnottomien yöhön. Tänä vuonna Asunnottomien yö järjestetään pääkaupunkiseudulla koronatilanteen vuoksi lähinnä verkossa. Asukastalomme kuitenkin osallistuivat järjestämällä pienimuotoisia omia tapahtumia.
 
Pasilan asukastalolla järjestettiin 15.10.2020 pienimuotoinen päivätapahtuma yhteistyössä Helsingin kaupungin asumisneuvonnan, sosiaalisen luoton ja stadi luotsin kanssa. Asukastalon pihalla pidettiin paloturvallisuusharjoitus, kun taas sisällä tarjottiin asumis- ja velkaneuvontaa sitä tarvitseville. 
 
Kohtaamispaikka Askeleessa Asunnottomien yötä vietettiin 13.10.2020 Askeleen pihalla. Askeleen oma Ratoil bändi esiintyi tapahtumassa ja seitsemältä sytytettiin Asunnottomien yön tulet. Tapahtumassa tarjolla oli hernekeittoa, voileipiä, makeita herkkuja ja kahvia. ”Olemme tosi iloisia, että mukana oli myös opiskelijoita, jotka auttoivat meitä käytännön hommissa tosi ahkerasti ja haastattelivat asunnottomuuden kokeneita”, kertoo Askeleen vastaava koordinaattori Irene Ponkala-Karlsson. Tapahtumaa varten saatiin lahjoituksena suuri määrä villasukkia, pipoja ja lapasia sekä vaatteita.