Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolan kasvatti Alin Mirzain taidetta esillä Setlementtitalossa 1.10. alkaen

Kalliolan kasvatti Alin Mirzain taidetta esillä Setlementtitalossa 1.10. alkaen

Afganistanista kotoisin oleva Ali Mirzai saapui alun perin Suomeen turvapaikanhakijana viisi vuotta sitten. Kalliolan kanssa tiet kohtasivat Alin asuessa Kalliolan vastaanottoyksikkö Vantalassa kahden vuoden ajan. Vantalassa Alilla oli oma huone, ja jo siellä asuessaan hän teki usein huoneessaan taidetta.

Ali on opiskellut taidetta Iranissa kolme vuotta, ja hänen taidettaan esiteltiin Iranissa ryhmätaidenäyttelyssä. Suomessa Alin taidetta on ollut esillä kolmessa taidenäyttelyssä, joista ensimmäisessä esillä oli Alin hiilipiirustuksia, toisessa karikatyyrejä ja kolmannessa kuvataidetta. Sen lisäksi Rajamäen uimahallissa on Alin tekemä seinämaalaus.

Mistä saat inspiraatiota?

Ali valitsee metodin sen perusteella, minkälaista taidetta haluaa tehdä. Inspiraatiota Ali saa erilaisista asioista, ja hänen mielensä saattaa muuttua useinkin. ”Viime vuonna tein esimerkiksi ihan erilaisia asioita kuin nyt”, kommentoi Ali. ”Minusta on mukavaa oppia uusia tekniikoita, ja on hauskaa kokeilla, mikä tekniikka sopisi parhaiten.” Alin viimeisimmän näyttelyn taulut oli tehty hänen omalla tekniikallaan ja erikoisella kiiltävällä maalilla.

Alin lempiaiheet maalaamiseen ovat ihmiset ja luonto. Muutama vuosi sitten, kun mediassa puhuttiin maahanmuuttajista negatiiviseen sävyyn, Ali alkoi tehdä karikatyyritaidetta ja teki seitsemän kantaaottavaa taulua. ”Koin, että haluan tehdä asialle jotain ja myös näyttää, minkälainen Afganistan on”, kertoo Ali.

Tällä hetkellä Ali asuu Suomessa nelivuotisen oleskeluluvan turvin ja opiskelee media-alaa. Alin unelma on, että hän saisi Suomessa tehtyä nimeä taiteilijana. Seuraavaksi Alin suunnitelmissa on tehdä surrealismityylisiä tauluja.

Alin taidetta on esillä Setlementtitalon ensimmäisen kerroksen näyttelytilassa 1.10.-15.10. välillä. Tervetuloa!