Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Talon toisessa päädyssä on tuvan piha, jossa voi grillailla
Etusivu / Kalliolan kesäkodin majoitustila suljetaan loppukaudeksi ludehavaintojen takia

Kalliolan kesäkodin majoitustila suljetaan loppukaudeksi ludehavaintojen takia

Kalliolan kesäkodilta on valitettavasti löytynyt tuholaistarkastuksen yhteydessä 21.8.2023 luteita majoitustilan alkovista. Kesäkoti, saunaa lukuun ottamatta, suljetaan loppukauden ajaksi tuholaistorjuntaa varten.

Luteita löytyi Rentokilin tarkastuksessa makuualkovin sängystä. Muualta rakenteista ja huoneista ei onneksi tehty havaintoja, eivätkä luteet tuskin ole levinneet muihin tiloihin Rentokilin tarkastajan mukaan. Luteiden alkuperästä ei ole tietoa, mutta Helsingin alueella lutikoiden määrä on kasvanut viime vuosina.

Kesäkodin makuualkovin sängyt, tekstiilit, peitot ja tyynyt tullaan hävittämään Rentokilin toimesta. Rentokil käy koko kesäkodin nurkat ja jalkalistat läpi kuumahöyryllä, jonka jälkeen rakennus myrkytetään neljä kertaa kuukauden sisällä. Loppukauden kesäkoti on suljettu, jotta talven pakkaset varmistavat luteiden häviämisen. Luteet kuolevat joko +60 asteessa tai vastaavasti -18 asteessa.

Kesäkodista irrallaan oleva rantasauna tarkastettiin myös, eikä sieltä tehty ludehavaintoja. Rantasaunan varustekomeroista löytyi jälkiä hiiristä, minkä seurauksena saunatiloilla suoritettiin ammatillinen suurisiivous. Saunatila on nyt normaalisti käytössä.

Kaikille kesän kesäkodin majoittujille on ilmoitettu henkilökohtaisesti tilanteesta, ja pyydämme vuokralaisia tarkkailemaan mahdollisia ludehavaintoja. Luteet voi tunnistaa iho-oireista ja mustista pisteistä sängyn pohjassa tai petivaatteissa. Luteet pesivät sängyissä tai sen läheisyydessä. Jos teet havainnon, otathan yhteyttä tilavaraukseemme: henri.aalto@kalliola.fi

Pahoittelemme suuresti kaikkia asiaa koskettaneita todella ikävästä vaivasta ja toivomme ymmärrystä. Odotamme saavamme Kesäkodin tilat taas normaalisti käyttöön ensi keväänä, jotta voimme tarjota jatkossakin naapurustollemme majoitusta luonnon helmassa.