Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolan Setlementti ei vuokraa tilojaan syrjivään toimintaan 

Kalliolan Setlementti ei vuokraa tilojaan syrjivään toimintaan 

Aito Avioliitto ry oli varannut Kalliolan Setlementtitalon Sirenius-salin Perhe on tulevaisuus –tapahtumaan 22.7.2023. Kyseisen järjestön tausta ja toiminta eivät olleet tarpeeksi hyvin Kalliolan tilavarauksen tiedossa. Kalliolan Setlementti on perunut varauksen setlementtiliikkeen arvojen vastaisena. Pahoittelemme suuresti viime hetken peruutusta ja yhteisömme kokemaa turvattomuuden tunnetta. Aiomme jatkossa selkeyttää tilavarauksen ehtoja ja turvallisen tilan periaatteita niin, että ne eivät jää kenellekään epäselväksi. 

Aito Avioliitto ry:n toiminta on isossa ristiriidassa setlementtiliikkeen arvojen ja Kalliolan toiminnan kanssa. Kalliolan Setlementti on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimija, jonka tarkoituksena on rakentaa kaikille hyvää elämää. Visionamme on luoda tasa-arvoista ja yhdenvertaista kaupunkielämää, jossa jokainen voi kokea turvallisuuden ja merkityksellisyyden tunnetta. Setlementtiliikkeen arvojen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. 

Aito Avioliitto ry kirjoittaa toiminnastaan ja ajattelumaailmastaan verkkosivuilla muun muassa, että Pride-juhlat esittelevät “pervoilun erilaisia muotoja” ja ovat “agressiivista provokaatiota”, jonka taustalla ovat “perinteisille ja yleismaailmallisille moraaliarvoille vihamieliset voimat”. Aito Avioliitto ry:n viestintä on epäasiallista ja vihamielistä vähemmistöihin ja setlementtiliikkeen yhteisöön kuuluvia ihmisiä kohtaan.  

Aito Avioliitto ry ajaa toiminnallaan avioliiton rajaamista naisen ja miehen väliseksi liitoksi. Järjestö on myös määritellyt, että ulkoinen adoptio samaa sukupuolta oleville pareille ei ole lapsen edun mukaista. Lisäksi Aito Avioliitto ry pitäytyy lisääntymisbiologiseen faktaan kahdesta sukupuolesta. Kalliolan Setlementin ja Suomen Setlementtiliiton, jotka omistavat Kalliolan Setlementtitalon, näkökulmasta Aito Avioliitto ry:n toiminta on syrjivää, sillä se pyrkii kieltämään samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon ja adoptioon sekä kieltää käsityksen sukupuolten moninaisuudesta.  

Kalliolan Setlementtitalon tiloissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Meille tärkeimpiä ovat yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden periaatteet. Sallimme erilaiset mielipiteet, mutta emme hyväksy syrjivää toimintaa tiloissamme. Aito Avioliitto ry:n toiminta rikkoo periaatteitamme ja uhkaa yhteisömme jäsenten, työntekijöiden ja vuokralaisten turvallisuuden ja osallisuuden tunnetta.  

Vastaisuuden varalta selkeytämme tilavarauksen ehtoja ja aiomme vaatia jatkossa selkeämmin asiakkailtamme sitoutumista setlementtiliikkeen arvojen noudattamiseen. Tulemme myös toteuttamaan henkilöstöllemme koulutuksen turvallisen tilan periaatteista, jotta koko yhteisölle on selkeää, millaista toimintaa Kalliolan tiloissa voidaan hyväksyä.  

Jos joku jäi mietityttämään, niin otathan yhteyttä meihin:  

Laura Hartikainen
Koulutus- ja työllisyyspäällikkö, tilatiimin esihenkilö
laura.hartikainen@kalliola.fi tai p. 050 477 7247 

Heidi Nygren
Toiminnanjohtaja
heidi.nygren@kalliola.fi tai p. 050 312 4373 

Mirjami Koivunen
Järjestöpäällikkö
mirjami.koivunen@kalliola.fi tai p. 050 400 9857 

Susanna Koivistoinen
Viestinnän asiantuntija
susanna.koivistoinen@kalliola.fi tai viestinta@kalliola.fi  tai p. 050 448 8190