Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolandissa järjestetään vuoden 2020 Uusi Sivu -teemaamme sopiva rap-työpaja

Kalliolandissa järjestetään vuoden 2020 Uusi Sivu -teemaamme sopiva rap-työpaja

Kalliola lanseerasi vuosi sitten Uusi sivu -korusarjan ja sen ympärille kampanjan, jossa sekä Kalliolan työntekijät että julkisuuden henkilöt kertoivat millaisia uusia sivuja he ovat elämässään kääntäneet. Vuosi 2020 on ollut Uusi Sivu -teemavuosi ja nyt on aika viedä kampanja loppuhuipennukseen. Kalliolan setlementtitalolla ja osin striimauksena pidettävässä Kallioland-tapahtumassa (20.11.) järjestetään Uusi sivu -rap-työpaja, jota vetää Rauhatäti. Hän on suomenkielisen naisten tekemän rapin uranuurtaja ja pitkän linjan pedagogi. Työpajassa valmistetaan oma räppilyriikka, runollisempi spokenword-teksti tai runo sekä paneudutaan rapin lyhyeen oppimäärään ja treenataan oman äänen käyttöä. Paja on kaikille avoin ja olet tervetullut mukaan myös vain tekstin kirjoittajana.

Työpajaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Voit ilmoittautua mukaan täällä: https://forms.gle/v1JdttAGS2thF34W7 

Rauhatäti, eli Hanna Yli-Tepsa on itse kirjoittanut rap-musiikkia vuodesta 2006 alkaen. Kirjoittaminen on aina ollut hänelle lähellä sydäntä. Hän tykkäsi sanaleikeistä ja sanoilla pelaamisesta, ja huomasi, että räppiä voi tehdä omalla kielellä ja jopa omalla murteella, joten hän rupesi kirjoittamaan riimejä ja räppäämään. Sittemmin Rauhatäti on kiertänyt ympäri Suomen keikoilla ja julkaissut kaksi albumia. Alla Rauhatäti kertoo lisää Kalliolandin työpajasta:

Mitä rap-työpajassa tehdään?

Tapahtumassa aloitetaan pienimuotoisella ryhmäytymisellä, jotta vapaudutaan jännityksestä ja estoista. Pienten läsnäoloharjoitusten jälkeen tutustutaan siihen, mitä rap on ja mitä siihen kuuluu. Sen jälkeen vuorossa on riimittely aiheesta uusi sivu.

Oletko itse kääntänyt elämässäsi uuden sivun?

Uusi sivu -teema ei ole minulle entuudestaan tuttu teema, mutta keksin heti tilanteen viime viikolta, jossa koen kääntäneeni sivun elämässäni, ja tein jotain, mitä en ole ikinä uskaltanut tehdä aikaisemmin. Olen aina vierastanut kaikenlaisia remonttihommia, ja kokenut, etten osaisi ikinä rakentaa mitään tai porata reikiä seinään. Yleensä näissä hommissa minua on aina auttanut isä tai joku muu, koska en ole edes halunnut yrittää. Viime lauantaina kuitenkin rohkaistuin ja purimme tyttären vanhan kirjoituspöydän ja kokosimme uuden – ihan kahdestaan! Vaikka tämä voi kuulostaa muille pieneltä teolta, oli se itselleni ihan valtava asia, sillä en ole aikaisemmin uskonut itseeni ja siihen, että pystyisin tähän. Nyt innostuin tästä niin, että haluan jatkossa tehdä kaikki pienet rakentamishommat aivan itse!

Kenelle rap-työpajasta on hyötyä?

Tervetuloa mukaan avoimin mielin! Tässä työpajassa kenenkään ei ole pakko kirjoittaa vain räppiä, jos se tuntuu vieraalta, vaan erilaisiakin tekstejä on mahdollista luoda – kaikki on mahdollista. Kenenkään tänne tulevan ei tarvitse osata mitään etukäteen, vaan kaikkeen saa kyllä neuvoja.

Eli rohkeasti vaan mukaan ja kokeilemaan!

Mitä Uusi Sivu -kampanjalle tapahtuu työpajan jälkeen?

Tämän loppuhuipennuksen jälkeen varsinainen kampanja päättyy. Mutta Uusi Sivu -koruja voi jatkossa ostaa kalliola.fi -nettisivuilla olevan verkkokaupan kautta. Korut sopivat hienosti kenelle tahansa meistä, sillä kaikki me olemme joskus elämässä kääntäneet uuden sivun. Sillä aina on mahdollista kääntää uusi sivu.