Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kielikaveri, säestäjä, digitukija, tapahtumajärjestäjä – nappaa itsellesi vapaaehtoistehtävä Kalliolan starttikoulutuksesta

Kielikaveri, säestäjä, digitukija, tapahtumajärjestäjä – nappaa itsellesi vapaaehtoistehtävä Kalliolan starttikoulutuksesta

Kalliolan vapaaehtoistoiminta järjestää strattikoulutuksen kaikille uusille vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille 19.3. klo 17.30–20. Voit tulla paikan päälle kuulemaan tarkemmin Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta tai etsimään kavereita toteuttamaan omaa ideaasi. Tilaisuus järjestetään Setlementtitalon Takkahuoneessa (P-kerros) osoitteessa Sturenkatu 11.

Haluaisitko antaa hitusen hyvää tuntemattomalle ihmisille tai vähentää vastakkainasettelua ja tuoda ihmisiä yhteisen tekemisen äärelle? Kalliolan vapaaehtoisena voit toteuttaa omia  ideoitasi meidän asiantuntijoiden ja muiden vapaaehtoisten tuella tai voit hypätä valmiiksipureskeltuihin vapaaehtoistehtäviin naapuruustaloille tai Setlementtitalolle. Sinulla ei tarvitse olla mitään erityistaitoja – riittää, että haluat lahjoittaa silloin tällöin aikaasi muiden hyväksi! Meidän missiona on tuoda ihmisiä yhteen ja tarjota merkityksellistä tekemistä, niin sinulle kuin vapaaehtoistoimintaan osallistuville. 

Kielikaveriksi maahan muuttaneille

Kielikaverina tuet maahan muuttanutta oppimaan suomen kieltä. Juttelun lomassa voitte tehdä yhdessä arkisia asioita, kuten käydä kävelyllä, kirjastossa, kahvilla tai vaikkapa tutustua lähialueen nähtävyyksiin. Usein maahan muuttanut on myös kiinnostunut suomalaisesta kulttuurista tai saamaan lisää tietoa tekemisestä pääkaupunkiseudulla. Kielikaveripari voi itse päättää tapaamisten aikataulusta, paikasta ja sisällöstä. Yleensä kaverit tapaavat 2-4 kertaa kuukaudessa.

Paikka: Naapuruustalo Pasila

Säestäjäksi yhteislaulutuokiohin

Naapuruustalon suositus yhteislauluhetket kaipaavat uutta säestäjää tuomaan iloa naapuruustalon kävijöille! Paikan päältä löytyy piano, mutta myös muut säestämiseen sopivat instrumentit käyvät. Toivomme, että säestäjä pystyisi säestämään myös itselleen tuntemattomia kappaleita nuoteista, joissa on sointumerkit. Säestäjän laulutaito plussaa. Koko aikaa ei tarvitse musisoida, sillä osallistujat myös mielellään keskustelevat kappaleista. Yhteislaulua voidaan järjestää joustavasti säestäjän elämäntilanteen mukaan esim. kerran viikossa, joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa

Paikka: Naapuruustalo Pasila

Lautapelikerhon ohjaaja

Naapuruustalo Pasilassa kokoontuvaan lautapelikerhoon etsitään lisää ohjaajia. Tehtävässä pääset tutustumaan muihin lautapeleistä kiinnostuneihin henkilöihin ja mahdollisesti itsellesi uusiin peleihin. Tehtävässä opit ohjaamaan matalan kynnyksen avointa ryhmätoimintaa ja monikielisen ryhmän ollessa kyseessä voit saada käytännön selkokielen taitoja. Lautapelikerho kokoontuu joka perjantai. Ohjauskerrat riippuu vapaaehtoisten määrästä. Ajatuksena on, että toimintaan saataisiin useampi vapaaehtoinen jolloin toiminnan vapaaehtoiset voivat sopia kiertävistä ohjausvuoroista.

Paikka: Naapuruustalo Pasila

Kielikahvilan ohjaaja

Kielikahvilan tarkoituksena on luoda ilmapiiri, jossa kielenoppijat voivat rennosti harjoitella suomea. Kielikahvilassa leivotaan ja keskustellaan kahvikuposen äärellä arkisista asioista. Kielikahvilan ohjaajan tehtävänä on johtaa keskustelua ja tarvittaessa pyynnöstä opettaa kielioppia tai sanastoa. Välillä pidetään pieniä oppitunteja ajankohtaisista asioista suomalaisessa yhteiskunnassa. Tehtävän hoitaminen ei välttämättä vaadi sujuvaa suomenkielen taitoa – tärkeintä on olla paikalla ja luoda mukava ilmapiiri. Tehtävä toistuu viikottain ja kielikahvila kestää kerrallaan pari tuntia.

Paikka: Setlementtitalo, Kallio

Digitukija

Haluaisitko vetää kerran tai kahdesti viikossa digitukiryhmää? Tai antaa olohuonetoiminnan yhteydessä matalan kynnyksen digitukea ilman ajanvarausta esim. kerran viikossa tunnin tai pari? Apua kaipaavat lähinnä ikäihmiset, usein älyttömien kännyköiden käytössä, joskus tablettien tai läppäreiden kanssa. Toivomme porukkaamme leppoisaa, huumorintajuista ja kärsivällistä tyyppiä, jolle voi esittää ns. tyhmiäkin kysymyksiä nolostumatta. Aikaa tehtävään kuluu 1–2 tuntia viikon tai kahden viikon välein.

Paikka: Naapuruustalo Matinkylä

Bändiliideri

Musiikista innostunutta, soitto- ja laulutaitoista henkilöä kaivataan ohjaamaan Kohtaamispaikka Askeleen avointa musatoimintaa tai perustamaan vaikka oman bändin yhdessä Askeleen kävijöiden kanssa. Meiltä löytyy katu-uskottava bänditila kellarista, josta löytyvät tarvittavat musavehkeet ja äänentoistosysteemit. Tila on käytettävissä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen. Musapaja kerran viikossa, 1-2 tuntia, klo 15.30 jälkeen. Myös viikonloput ovat mahdollisia, silloin myös aamupäivät käy. Jos innostusta löytyy, voidaan sopia useampikin treenikerta viikossa.

Paikka: Kohtaamispaikka Askel, Espoon Keskus

Osaksi vaikuttajaryhmää?

Haluaisitko tuottaa sisältöä oman elämäsi kokemuksista tai tehdä kantaaottavia sisältöjä kaupungistumisen ilmiöistä, kuten alueellisesta eriarvoisuudesta, yksinäisyydestä, mielenterveys- ja päihdeongelmista, vähemmistöjen asemasta kaupungeissa tai asunnottomuudesta? Vaikuttajaryhmän jäsenenä voit tuottaa videoita, runoja, blogikirjoituksia, mitä vain, millä haluat tuoda äänesi kuuluviin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta sisällöntuotannosta, into oppia ja halu vaikuttaa riittävät. Sisältöä voi tuottaa suomeksi tai englanniksi, eikä täydellinen suomen kielen osaaminen ole vaatimuksena. Voi tuottaa sisältöä haluamaasi tahtiin yksin tai yhdessä muiden kanssa esimerkiksi kerran kuukaudessa tai muutaman kerran vuodessa. Sisällöntuotantoon käyttämäsi aika riippuu paljon siitä mitä ja miten haluat sisällön tuottaa. Vaikuttajaryhmän jäsenille järjestetään erilaisia viestintäkoulutuksia ryhmän jäsenten tarpeista lähtien.

Paikka: Etänä tai tarvittaessa livenä, SEtlementtitalo, Kallio

Häirintäyhdyshenkilö

Naapuruusviikon päätöstapahtumaan 31.5. Setlementtitalolle kaivataan häirintäyhdyshenkilöitä takaamaan kaikille turvallinen tilaisuus. Häirintäyhdyshenkilö auttaa häirintätilanteiden selvittelyssä ja mahdollistaa osallistujille turvallisen osallistumisen. Toivomme vapaaehtoisilta jonkinlaista kokemusta häirintäyhdyshenkilönä toimisesta tai turvallisemman tilojen ylläpitämisestä. Päätöstapahtumaa vietetään ympäri Setlementtitaloa ja tarjolla on musiikkia sekä ohjelmaa koko naapurustolle. Tehtävä on kertaluontoinen ja kestää noin 6 tuntia.

Paikka: Setlementtitalo, Kallio

Tapahtumajärjestäjä

Setlementtitalolle kaivataan lisäkäsiä toteuttamaan Naapuruusviikon päätöstapahtumaa 31.5. Tapahtumajärjestäjänä voit olla mukana roudaamassa kalusteita, järjestelemässä/koristelemassa tiloja, pitämässä yllä siisteyttä tapahtumassa sekä neuvomassa ihmisiä. Voit halutessasi tulla myös toteuttamaan jotain omaa ohjelmanumeroa tapahtumaan ja/tai osallistua tapahtumasuunnitteluun. Päätöstapahtumaa vietetään ympäri Setlementtitaloa ja tarjolla on musiikkia sekä ohjelmaa koko naapurustolle. Tehtävä on kertaluontoinen ja kestää noin 8 tuntia. 

Paikka: Setlementtitalo, Kallio

 

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta, -tehtävistä ja starttikoulutuksesta:

Niilo Karjalainen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
050 3444258
niilo.karjalainen@kalliola.fi
vapaaehtoistoiminta@kalliola.fi