Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kurvin kahveilla halutaan tuoda naapurusto yhteen

Kurvin kahveilla halutaan tuoda naapurusto yhteen

Kurvin työryhmä kutsuu Kurvin asukkaat ja toimijat keskustelemaan alueen tilanteesta sekä nauttimaan naapurustosta musiikin ja kahvin äärellä. Kurvin kahvit järjestetään torstaina 7.9. klo 16–19 Katri Valaan puistossa.

Kurvin kahvit tarjoavat syykuun alussa paikan, jossa voi keskustella Kurvin alueen huolista ja kehittämisideoista mutta myös tutustua naapurustoon. Kahveilla on tarjolla livemusiikkia aloittelevilta artisteilta Henri & Violalta sekä Oscar Mortimeralta, Sörnäisen Picniciltä kahvia ja leivonnaisia sekä poniratsastusta perheen pienemmille. Paikan päällä on myös tavattavissa naapuruus- ja päihdetyön ammattilaisia sekä Helsingin kaupungin, poliisin ja alueella toimivien yritysten edustajia.

”Kurvi on paljon muutakin, kuin vain siitä uutisoitu huono maine. Kurvin kahveilla halutaan tuoda esille Kurvin yhdessä tekemisen meininkiä, jakaa apua ja tietoa sitä tarvitseville sekä rakentaa elävää kaupunkikulttuuria”, toteaa Kurvin ryhmään kuuluvan Kalliola Setlementin järjestöpäällikkö Mirjami Koivunen.

Kurvin kahveja järjestää Kurvin työryhmä, joka koostuu alueen asukkaista, järjestöistä, yrityksistä ja poliisista. Katri Valan puiston kahveilta löytyvät muun muassa A-klinikkasäätiö, Sininauhasäätiö, Huudikoutsit, Tukikohta ry, Kalliolan Setlementti, Helsingin kaupungin Kalasataman aikuissosiaalityö, kaupunkiympäristön toimialan pyöräilykoordinaattori, Staran kaupunkitekniikan ylläpito sekä Helsingin poliisi, jotka jakavat Kurvin kahveilla tietoa työstään sekä ottavat vastaan huolia ja ideoita.

Kurvin työryhmä perustettiin vuonna 2022 lisäämään asuinalueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Ryhmän tarkoituksena on rakentaa me-henkeä sekä vähentää levottomuuksia ja stigmaa päihderiippuvaisia kohtaa. Erilaisten tempauksien lisäksi Kurvin työryhmä kokoontuu kuukausittain kaikille avoimiin Kurvin siivoustalkoihin.

”Kurvi on loppujen lopuksi paikka, jossa ihmiset asuvat, käyvät töissä ja haluavat viettää aikaansa. Olisi upeaa, jos mahdollisimman moni kurvilainen tulisi tutustumaan naapureihinsa sekä tekemään Kurvista vähän kivempaa paikkaa kaikille”, toteaa Koivunen.