Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kylämajan Mohamed Ghonam vastaanotti Espoon kaupungin TASSU-palkinnon

Kylämajan Mohamed Ghonam vastaanotti Espoon kaupungin TASSU-palkinnon

Kalliolan asukastalo Kylämajassa työskentelevä Mohamed Ghonam toimi keväällä osana työryhmää, joka tarjosi monikielistä koronapuhelinneuvontaa. Espoon kaupunki palkitsi työryhmän TASSU Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinnolla. Työryhmä toteutti keväällä monikielistä koronaneuvontaa, joka käynnistettiin nopeasti koronatilanteen vuoksi. Palkinnon myöntää Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, joka kiitti monikielisen puhelinneuvonnan vastanneen yllättävässä tilanteessa syntyneeseen tiedon, neuvonnan ja tuen tarpeeseen.

Mohamed itse kommentoi, että palkinnonjakotilaisuus oli hienosti järjestetty ja kaupunginjohtaja puhui palkinnonsaajille upeasti.

”Palkinnon kautta tuotiin esille tärkeää työtä”, lisää Mohamed.

Työryhmä tarjosi keväällä konkreettisesti neuvontaa ja tukea puhelimitse usealla kielellä. Mohamed hoiti työtä arabian kielellä. Työryhmä järjesti lisäksi säännöllisesti kokouksia, jossa vaihdettiin tietoa ja kehitettiin palvelua. Palvelu mahdollisti tasa-arvoisemman, oikean koronatiedon saannin muun kieliselle väestölle, mikä on saattanut jopa ehkäistä joitakin tartuntaryppäitä.

Kylämajan vastaavan koordinaattorin Minna Miettisen mukaan Kylämajassa tehdään kiinteää ja aktiivista yhteistyötä Espoon kaupungin ja muiden järjestöjen kanssa: ”Haluamme tarttua matalalla kynnyksellä asioihin, jotka tukevat kuntalaisia ja meidän omia kävijöitämme. Se, että meitä pyydetään mukaan yhteistyöhön, kertoo luottamuksesta ja siitä, että työntekijämme ovat alansa vahvoja asiantuntijoita.”

Kuva Espoon kaupungin verkkosivuilta, kuvaaja: Mirja Aukee