Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Maksuton luento: Kestävä kaupunkikulttuuri 14.2. klo 18–19

Maksuton luento: Kestävä kaupunkikulttuuri 14.2. klo 18–19

Kalliolan kansalaisopisto järjestää keskiviikkona 14.2.2024 klo 18.00–19.00 maksuttoman luennon osana opistojen välistä yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa. Luennon teemana on Kestävä kaupunkikulttuur – naapurustot ja yhteisöllisyys segregaation ja polarisaation ehkäisyssä, ja sen pitää Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Bernelius.

Mietityttääkö sinua alueellinen epätasa-arvo? Miten jotkut asuinalueet leimataan toisia paremmaksi ja leima on niin vahva, että se alkaa toteuttamaan itseään. Miten se näkyy ihmisten elämässä, tai miten se voi vaikuttaa ihmisten valintoihin. Mitä tarkoitetaan kaupunkikulttuurin termeillä integraatio ja segregaatio. Miten erilaisina asiat näyttävät riippuen siitä, mistä ja kuka katsoo. Tule kuuntelemaan Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Berneliusta, jolla on laaja tutkimuskokemus koulutus- ja hyvinvointieroista.

Luennon toivomme herättävän kuulijoissa ajatuksia siitä, miten voisimme itse vähentää eriytymiskehitystä. Miten madaltaa kynnystä, jotta kaikilla olisi elämässään kokemuksia osallisuudesta ja yhteisön kuulumisesta – tavoitteena kaikille ihmisille turvallinen ja merkityksellinen elämä.

Luento toteutetaan hybridinä ja sille voi osallistua tulemalla paikan päälle Setlementtitalon auditorioon (Sturenkatu 11) tai halutessasi valitset verkko-osallistumisen ja saat sähköpostiisi linkin, jolla pääset mukaan. Voit ilmoittautua luennolle tästä linkistä.