Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Ministeri Krista Kiurun linnan juhlien korut ovat kannanotto elämän uusien sivujen puolesta

Ministeri Krista Kiurun linnan juhlien korut ovat kannanotto elämän uusien sivujen puolesta

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla (sd) on tänä vuonna linnan juhlissa yllään koruseppä Anu Ekin suunnittelemat Uusi sivu -rannekoru sekä korvakorut, jotka symboloivat uuden sivun kääntämistä elämässä. Korut on toteutettu yhdessä yhteiskunnallista työtä tekevän Kalliolan kanssa.

100. juhlavuottaan viettävä Kalliola haluaa herättää Uusi sivu -kampanjalla yhteiskunnallista keskustelua: Korua kantamalla kertoo uskovansa siihen, että elämässä voi ja saa aina kääntää uuden sivun. Koru on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kannustaa muita kääntämään rohkeasti uuden sivun – sillä siihen on kaikilla oikeus. Koru on tarkoitettu myös heille, jotka ovat itse kääntäneet elämässään uuden sivun tavalla tai toisella.

”Pidän tärkeänä osallisuuden vahvistamista nyky-yhteiskunnassa. Sitä, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa sekä oman elämänsä että yhteiskunnan tapahtumiin”, ministeri Kiuru kommentoi kampanjan sanomaa.

Omista sivunkääntämisistään hän haluaa nostaa esiin sen, miten hän löysi yläasteikäisenä vapaaehtoistyön merkityksen.

”Olin kahdeksannella luokalla ja SPR piti koulussa esitelmän vapaaehtoistyöstä. Vielä samana iltana halusin mennä Ulvilan palolaitokselle vapaaehtoistoimintaan mukaan. Muistan, miten kinasimme ruokapöydässä veljeni kanssa siitä, kumpi meistä pääsee sinne. Lopulta menimme molemmat ja minulla oli ystäväni myös mukana. Siitä lähti minun taipaleeni vapaaehtoistyön parissa. Päädyin lopulta muun muassa Punaisen Ristin nuorten puheenjohtajaksi ja sain ihan mahtavia kokemuksia sekä eväitä työelämään. Vapaaehtoistaustani muistuttaa minua myös siitä, että kyllä meillä ihmisillä pitää aina olla aikaa toisillemme”, Kiuru kertaa omaa tarinaansa.

Myös Kiurun linnan juhlien juhlapuvun tarina menee Ulvilan suunnalle, sillä hänen oma äitinsä suunnittelee juhlapuvun aiempien vuosien tapaan.

”Meillä on äidin kanssa ollut tällainen perinne, että hän tekee aina linnan juhliin minulle puvun. Joten sekä iltapukuni että sen täydentävät korut ovat suomalaisten naisten tekemää käsityötä. Ja sekin on tärkeä arvovalinta juhlia ajatellen”, Kiuru toteaa.

Kalliolan Uusi sivu -kampanja julkaistaan 6.12. itsenäisyyspäivänä. Ministeri Krista Kiurun esiintyminen korujen kanssa presidentinlinnassa avaa kampanjan, jonka yhteydessä julkaistaan myös 18 henkilön kuvagalleria kampanjan nettisivuilla ja Instagramissa. Jokainen kampanjakasvo esiintyy kuvissa Uusi sivu -sarjaan kuuluvan korun kanssa ja kertoo lyhyesti, mitä uuden sivun kääntäminen heille merkitsee. Samalla suurelle yleisölle avautuu mahdollisuus ostaa koruja itselleen tai lahjaksi. Myyntituotot menevät Kalliolan toiminnan tukemiseen.

Mukana kampanjakasvoina ovat mm. kansanedustajat Jaana Pelkonen sekä Bella Forsgrén, uutta omaa uraansa luova Sirpa Selänne, pitkän linjan yritysvaikuttaja Reijo Karhinen ja Ensitreffit Alttarilla -ohjelmastakin tuttu pappi Kari Kanala. Lisätietoja kampanjasta löytyy www.uusisivu.fi

Kalliola-konserni on yhteiskunnallinen toimija, joka lisää pääomaa hyvälle elämälle. Konserni koostuu yhdistyksestä ja sen omistamasta osakeyhtiöstä. Vuonna 1919 perustetussa Kalliolassa tehdään setlementtiarvoihin pohjaavaa työtä, joka ulottuu esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle sekä koulutus- ja sivistysalalle. Konsernissa työskentelee noin 200 vakituista työntekijää. Konsernin tuotot vuonna 2018 olivat noin 14 miljoonaa euroa.