Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Naapuruus on tekoja: vapaaehtoiseksi tukitapahtumaan Ukrainan hyväksi

Naapuruus on tekoja: vapaaehtoiseksi tukitapahtumaan Ukrainan hyväksi

Ukrainan tukitapahtuma lauantaina 19.3. kutsuu ihmiset yhteen rauhan, lohdun ja vuoropuhelun nimissä.

Ukrainan tilanne on herättänyt monissa paitsi halun auttaa, myös ahdistusta, pelkoa ja epäluuloja. Kalliola ja Setlementtiliitto(linkki avataan uuteen ikkunaan) järjestävät kaikille avoimen Naapuruus on tekoja -tapahtuman oman yhteisönsä ja Ukrainan sodan uhrien tukemiseksi. Tapahtuma jalkautuu myös muualle Helsinkiin, Kalliolan Naapuruustaloihin ja kohtaamispaikka Askeleeseen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Vapaaehtoinen osallistumismaksu ja ruokamaksu lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen(linkki avataan uuteen ikkunaan) Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi.

Tarvitsemme nyt apuasi tukitapahtuman toteuttamiseen!

Vapaaehtoisilla on tapahtumassa keskeinen rooli, sillä he toteuttavat yhteisökahvilan ja lipaskeräyksen, joiden avulla keräämme varoja Ukrainan hyväksi. Apukäsiä tarvitaan myös muualla tapahtumassa. Katso alta tehtäväkuvaukset ja ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 16.3. sähköpostitse: eveliina.pasanen@kalliola.fi tai puhelimitse: 050 324 5025. Kerrothan, mistä tehtävästä olisit ensisijaisesti kiinnostunut ja kuinka monta tuntia haluat lahjoittaa aikaasi.

Ruoanlaittotiimiin: Kalliolan setlementtitalolla pe 18.3. klo 1317
Valmistamme tapahtumapäivää edeltävänä perjantaina setlementtitalolla linssikeittoa, korvapuusteja ja mokkapaloja tapahtuman yhteisökahvilaa varten. Kahvilassa kerätään varoja Ukrainan hyväksi vapaaehtoisten maksujen kautta.

Yhteisökahvilan vapaaehtoiseksi: Kalliolan setlementtitalolla la 19.3. klo 1116
Tarjoilemme tapahtumapäivänä setlementtitalon aulassa osallistujille kahvia, teetä, mehua, keittoa, leipää ja leivonnaisia vapaaehtoista maksua vastaan. Vapaaehtoisia etsitään klo 11–13:30 ja 13:30–16 vuoroihin, mutta voit halutessasi ilmoittautua mukaan myös koko tapahtuma-ajaksi.

Lipaskerääjäksi: Kalliolan setlementtitalolla la 19.3. klo 1216
Etsimme SPR:n lipaskerääjiä tapahtumapäivälle. Voit tulla mukaan koko tapahtuman ajaksi tai kahden tunnin vuoroon klo 12–14 tai klo 14–16.

Lipaskerääjäksi: Naapuruustalo Matinkylässä & Naapuruustalo Pasilassa la 19.3 klo 1114
Myös naapuruustaloihin etsitään SPR:n lipaskerääjiä tapahtuma-ajalle klo 11–14.

Rauhanseinän ohjaajaksi: Kalliolan setlementtitalolla la 19.3. klo 1216
Setlementtitalolla on esillä tapahtumapäivänä rauhanseinä, johon voi kirjoittaa omat terveisensä rauhan puolesta. Voit tulla vapaaehtoisena mukaan ohjaamaan ja kannustamaan ihmisiä kirjoittamaan seinään omat terveisensä. Tule mukaan koko ajaksi, tai kahden tunnin vuoroon klo 12–14 tai klo 14–16.

Rauhanseinän ohjaajaksi: Naaputuustalo Pasilassa klo 1114
Myös Naapuruustalo Pasilaan etsitään vapaaehtoista ohjaamaan rauhan seinän toteutumista ajalle 11–14.

Taidetyöpajan avustajaksi: Naapuruustalo Matinkylään la 19.3. klo 1113:30
Matinkylän kädentaitotyöpajassa jokaisella on mahdollisuus askarrella itselleen sinikeltainen rannenauha. Vapaaehtoinen avustaa työpajan järjestäjää osallistujien ohjaamisessa.

Viestintävapaaehtoiseksi
Voit tulla mukaan tapahtumaan la 19.3. viestintävapaaehtoiseksi esimerkiksi tekemään somejulkaisuja, valokuvaamaan tai kirjoittamaan tapahtumasta blogitekstin. Lisäksi voit auttaa meitä jakamaan tietoa tapahtumasta jakamalla tietoa siitä sosiaalisessa mediassa tai tulemalla alkuviikosta jakamaan painettua tiedotetta lähialueen ilmoitustauluille. Annamme lisäohjeita.

Kiitos kun olet mukana auttamassa!