Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Naapuruusviikko 2024

Naapuruus yhdistää – Naapuruusviikko 2024

Hyvä naapuruus on yhteisöllisyyttä. Se on turvaa, läheisyyttä ja huolenpitoa. Se on huolehtimista siitä, ettei kukaan jää yksin ja että yritämme ymmärtää toisiamme. Naapuruus yhdistää ja rakentaa parhaimmillaan kestävämpää yhteiskuntaa.

Naapuruusviikolla 27.5.–31.5.2024 juhlistetaan yhteisöllisyyttä sekä tuodaan erilaisia naapureita yhteen. Voit juhlistaa naapuruusviikkoa oman naapurustosi kanssa tai osallistua Kalliolan dialogeihin naapuruudesta ja turvallisuudesta, Pasilan, Mellarin, Askeleen tai Matinkylän naapuruusjuhliin tai naapuruusviikon päättävään Kallion katujuhliin. Tervetuloa!

Naapuruusviikon päättää Kallion katujuhlat 31.5.2024

Kallion katujuhlissa juhlitaan perjantaina 31.5. klo 15–20 Kallion värikästä naapurustoa livemusiikin, taiteen, teatterin ja erilaisten työpajojen muodossa.

Toukokuun iltapäivänä Kirstinkadulla (Kirstinkatu 14) kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia, josta vastaavat katusoittohenkinen Piha Pändi, puhdasta punkia tarjoileva Toipuja Tampoonit, rockia rämisyttävä Kauniit raakalaiset, räp-kollektiivi Novus sekä dj Fabulastik.

Setlementtitalon autotalliin johtava liuska saa illan aikana uuden kuosin graffitityöpajassa, jonka (ja koko tilaisuuden) avaa Helsingin kaupungin apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Katujuhlissa pääsee ihmettelemään Mutterigalleriassa pidettävää Teatteri Popkornin performanssia käyttöhuoneista, minkä yhteydessä jaetaan myös tietoa itse käyttöhuoneista.

Kadulle pystytetään myös pop up -ulkokuntosali, jonka yhteydessä on mahdollista saada hyvinvointivalmennusta.

Setlementtitalon Taidepäädyn sisätiloissa pääsee unelmasimulaatioon, jossa on mahdollista saada Tarot-ennustuksia tulevaisuuden unelmista sekä laatia omia unelmakarttoja.

DIY-työpajoissa voi tuunata kangaskasseja ja t-paitoja uuteen uskoon tai tehdä omia koruja ja pinssejä.

Kalliolan kanslaisopisto tarjoaa aikuisten värikylvyn, tavoitellaan moniaistista tunnelmaa. Tule kokeilemaan miltä tuntuu upottaa kätensä kiisseliin tai maalata varpaillaan. Rentoudu, aisti värejä, nautti tuoksuista ja tuntemuksista  – jälkiä jättäen totta kai! Ilmoittaudu mukaan ennakkoon: https://uusi.opistopalvelut.fi/kalliola/fi/course/10893

Tapahtuma on päihteetön, maksuton ja avoin kaikille. Ohjelmaa järjestetään sisätiloissa Setlementtitalon Taidepäädyssä ja Mutterigalleriassa sekä Sturenkadun ja Kalliolanrinteen välisellä Kirstinkadun osuudella (Kirstinkatu 14). Tapahtumaa järjestävät Kalliolan Setlementti ry, Irti huumeista ry:n Huudikoutsit ja RETS:n Novus ego -hanke

Kansalliset dialogit: Mikä tekee naapurustosta turvallisen?

Kalliola järjestää Kansallisia dialogeja turvallisuudesta ja naapuruudesta osana naapuruusviikkoa:

  • ma 27.5. klo 12–14 Setlementtitalo + rikostaustaisten päihdekuntoutusohjelma Vahvat, Sturenkatu 11, Helsinki
  • ti 28.5. klo 11–13 Kohtaamispaikka Askel, Pappilantie 5, Espoo​​
  • to 30.5. klo 17–19  Auralan Setlementti + rikostaustaisten päihtekuntoutusohjelma Kajari

Pasilan naapuruuskirppis

TO 30.5. klo 14–18, Vanha teatterikenttä, Pasila

Löytyykö sinulta kotoa tarpeettomia tai käyttämättömäksi jääneitä tavaroita? Tule myymään tai antamaan niitä yhteiseen hyvään sekä tutustumaan naapurustoosi. Tapahtuman yhteydessä toteutetaan Lähiöiden kasvot -yhteisötaideteos sekä Pasilan kirjasto jakaa  poistokirjoja. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Myyjät huomio: paikalle on hyvä ottaa oma viltti mukaan tavaroiden myymistä varten. Helsingin kaupunki tuo paikalle siivousvälineitä. Pidetään yhdessä huolta tapahtumapuiston siisteydestä. Tapahtumassa on mukana Stop Huumeille ry, Loisto Setlementin Itä-Pasilan sosiaalinen nuorisotyö, Pasilan kirjasto ja Naapuruustalo Pasila. 

Mellarin naapuruusjuhlat

MA 27.5. klo 15–17

Mellarin naapuruusjuhlat starttaavat naapuruusviikon! Juhlissa on luvassa grillailua, pihapelejä ja vapaamuotoista seurustelua naapuruston kanssa. Voit tulla myös keskustelemaan Kalliolan toiminnanjohtaja Heidi Nygrenin kanssa naapuruudesta tai osallistua Lähiön kasvot -yhteisötaideteoksen tekemiseen. Paikan päällä lisäksi kesän huristelut starttaava naapuruusbussi. Löydät juhlat osoitteesta Saariselänkuja 1, 00970 Helsinki.

Virtuaalista naapuruutta IloNovissa

Koko viikon

Kalliolan virtuaalitalo IloNovissa vietetään naapuruusviikkoa. Luvassa on suoraa lähetystä Mellarin naapuruusjuhlista Kalliolan toiminnanjohtajan Heidi Nygrenin kanssa, Kurkien kutsu -lyhytelokuva, Kalliolan kansalaisopiston taidekurssien kevätnäyttely: Luovuutta, tekemisen iloa ja yhdessä oppimista! Samalla kertaa voi tutustua myös näyttelyihin Gallery of HopePolycrafters ja Puhelinlangat tanssii sekä soittaa puhelun tuntemattomalle ja kuulla ihmisten tarinoita Sammaleessa.

Tutustu koko ohjelmaan täältä!