Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kohtaamispaikka Askel

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita, ja heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Askeleen toiminnan on sittemmin löytänyt myös laajempi kävijäjoukko, ovet ovat avoinna kaikille. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan yhteisölliseen toimintaamme! Toiminta on osallistujille maksutonta.

 

Aukioloajat

Maanantai–perjantai klo 9–15.30
Pappilantie 5, 02770 Espoo
Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma- pe klo 9–16.

Seuraa Askelta Facebookissa

Yhteystiedot

Vastaava koordinaattori
Irene Ponkala-Karlsson
p. 040 700 6141
irene.ponkala-karlsson@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Anne Arkonaho
p. 040 518 2667
anne.arkonaho@kalliola.fi

Askeleen toiminta

Askeleen ajankohtaisia kuulumisia kannattaa seurata  Askeleen FB-ryhmästä. FB-ryhmästä löydät myös Askeleen kuukausiohjelman, jossa tarkemmat tiedot toiminnasta.

Olohuonetoiminta

Olohuone on turvallinen ja viihtyisä paikka, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Olohuoneessa voi  kahvitella, lukea päivän lehdet, katsella televisiota, tavata muita ja nauttia hyvästä seurasta. Olohuoneessa järjestetään myös mukavaa ja rentoa ohjelmaa, kuten bingoa tai visailuja.

Ryhmätoiminta

Askeleessa kokoontuu viikoittain monenlaisia ryhmiä, kuten AA- vertaistukiryhmä. Sen lisäksi talolla on omia ryhmiä mm. naisten ryhmä, teemaryhmä, Irti liiallisesta sokerista-ryhmä. Meiltä on myös mahdollisuus saada korva-akupunktiota kerran viikossa tiistaisin. Lisäksi viikoittain bingo, musavisa ja tietovisa. Myös opiskelijat järjestävät monenlaista erilaista ryhmätoimintaa.

Ohjaus- ja auttamistoiminta ja muu tuki

Askeleesta saa henkilökohtaista ja kiireetöntä tukea ja apua monenlaisiin haasteisiin, esim. Kela- tai sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa tai tukea digiasioinnissa.  Käytössä on myös maksuttomasti asiakaspuhelin ja tietokone asioiden hoitamista varten.

Harrastukset ja tapahtumat

 

Askeleella on oma bändi nimeltä Royal Stars, joka treenaa säännöllisesti pari kertaa viikossa omassa bänditilassamme. Siihen otetaan tarpeen mukaan uusia jäseniä eli jos olet kiinnostunut bändissä soittamisesta, ota yhteyttä. Bändi myös esiintyy erilaisissa tapahtumissa, mm. Espoon Asunnottomien yön tapahtumassa ja keväisin Selvästi kivaa!-pihatapahtumassa sekä Naapuruusviikolla toukokuussa. 

 

Opiskelijat ja työllistymisen tuki 

 

Askeleessa on vuosittain 2-4 työkokeilijaa ja 1-2 palkkatukityöntekijää. Työllistäminen on tärkeä osa toimintaamme. 


Askeleessa suorittaa työssäoppimisharjoittelunsa vuosittain 5-8 korkeakoulu- ja toisen asteen opiskelijaa. Harjoittelussa saa arvokasta kokemusta asiakkaiden kohtaamiseen ja pääsee ohjaamaan esim. ryhmiä ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Kannattaa varata harjoittelupaikka hyvissä ajoin, olemme suosittu harjoittelupaikka.