Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Askeleen väki seisoo rivissä.

Kohtaamispaikka Askel

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita, ja heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Askeleen toiminnan on sittemmin löytänyt myös laajempi kävijäjoukko. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan toimintaamme!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Pappilantie 5, 02770 Espoo

Aukioloaika ma – pe klo 9 – 15.  Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma- pe klo 8.00 – 15.30.

Askel on kesällä suljettuna 11. – 17.7.

 

Vastaava koordinaattori
Irene Ponkala-Karlsson
p. 040 700 6141
irene.ponkala-karlsson@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Anne Arkonaho
p. 040 518 2667
anne.arkonaho@kalliola.fi

 

Seuraa Askelta Facebookissa

Askeleen toimintaa:

 

Talo on auki ma-pe klo 9 – 15. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma-pe klo 8 – 15.30. Askel on suljettuna heinäkuussa 11. – 17.7.

Askeleen ajankohtaisia kuulumisia kannattaa seurata Askeleen FB-ryhmästä.

Olohuone:

Olohuone on turvallinen ja viihtyisä paikka, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Olohuoneessa voi kahvitella, lukea päivän lehdet, katsella televisiota, tavata muita ja nauttia hyvästä seurasta.

Ryhmätoiminta

Askeleessa kokoontuu viikottain monenlaisia ryhmiä, kuten vertaistukiryhmä AA. Sen lisäksi talolla on omia ryhmiä kuten naisten-ja miesten ryhmät, teemaryhmä, itsetutkiskeluryhmä, kuntosaliryhmä ja rentoutusryhmä. Lisäksi viikoittain bingo ja musavisa.

 

Etäryhmä:

Askeleen kohtaamischat toimii Tukinetissä kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja perjantaisin klo 12 -13. Tule mukaan juttelemaan, aiheena mm. päihteet, yksinäisyys tai ihan vain mitä sinulle kuuluu. Chat on kesätauolla, avaamme sen jälleen ti 16.8.

Askeleen kohtaamischat

 

Ohjaus- ja auttamistoiminta ja muu tuki:

Askeleesta saa henkilökohtaista ja kiireetöntä tukea ja apua monenlaisiin haasteisiin, esim. Kela- tai sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Myös aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja ja asumisneuvoja päivystävät Askeleessa kuukausittain. Käytössä on myös maksuton asiakaspuhelin ja tietokone asoiden hoitamista varten.

Askeleen bändi Ratoil

Harrastukset ja tapahtumat:

 

Askeleella on oma bändi Ratoil, joka treenaa säännöllisesti omassa bänditilassamme. Siihen otetaan tarpeen mukaan uusia jäseniä. Bändi myös esiintyy erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi perjantaisin pidetään perjantaijamit, jolloin kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan soittamista (jamit tilapäisesti tauolla koronatilanteen vuoksi). Jalkapallojoukkue FC Askel ottaa mukaan kaikki pelaamisesta kiinnostuneet, aiempaa kokemusta pelaamisesta ei tarvitse olla.

 

Työllistymisen tuki:

 

Askeleessa on vuosittain 4-5 työkokeilijaa tai 1-2 palkkatukityöntekijää. Työllistäminen on tärkeä osa toimintaamme.

 

Opiskelijat:

 

Askeleessa suorittaa työssäoppimisharjoittelunsa vuosittain 5-7 sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijaa. Harjoittelussa saa arvokasta kokemusta asiakkaiden kohtaamiseen ja pääsee ohjaamaan esim. ryhmiä ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Kannattaa varata harjoittelupaikka hyvissä ajoin, olemme suosittu harjoittelupaikka.