Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Askeleen väki seisoo rivissä.

Kohtaamispaikka Askel

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita, ja heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Askeleen toiminnan on sittemmin löytänyt myös laajempi kävijäjoukko. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan toimintaamme!

Kohtaamispaikka Askeleen logo

Yhteystiedot

Pappilantie 5, 02770 Espoo
Avoinna ma–pe klo 8–15.30

Vastaava koordinaattori
Irene Ponkala-Karlsson
p. 040 700 6141
irene.ponkala-karlsson@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Anne Arkonaho
p. 040 518 2667
anne.arkonaho@kalliola.fi

Askel kohtaamispaikka

Askeleen toimintaa:

Olohuone:

Olohuone on turvallinen ja viihtyisä paikka, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Olohuoneessa voi kahvitella, lukea päivän lehdet, katsella televisiota, tavata muita ja nauttia hyvästä seurasta.


Ryhmätoiminta:

Askeleessa kokoontuu viikottain monenlaisia ryhmiä, kuten vertaistukiryhmä AA. Sen lisäksi talolla on omia ryhmiä, kuten naisten ryhmä, teemaryhmä, itsetutkiskeluryhmä, kuntosaliryhmä, rentoutumisryhmä, bingo ja musavisaryhmä.

 

Ohjaus- ja auttamistoiminta ja muu tuki:

Askeleesta saa henkilökohtaista ja kiireetöntä tukea ja apua monenlaisiin haasteisiin, esim. Kela- tai sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Myös aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja ja asumisneuvoja päivystävät Askeleessa kuukausittain.

HUOM! Kohtaamispaikka Askeleen tila on suljettu 18.4.2021 asti. Myös ulkona toimiva pop up -pihakahvila on tauolla 18.4. asti. Henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. Lisäksi Askeleella on käytössä WhatsApp-ryhmä, josta saat lisätietoa työntekijöiltä. Mahdollisissa ulkona tapahtuvissa kohtaamisissa noudatetaan turvavälejä ja pidetään maskeja. Askeleen ajankohtaisia kuulumisia kannattaa seurata Askeleen FB-ryhmästä.

Askeleen bändi Ratoil

Harrastukset ja tapahtumat:

 

Askeleella on oma bändi Ratoil, joka treenaa säännöllisesti omassa bänditilassamme. Siihen otetaan tarpeen mukaan uusia jäseniä. Bändi myös esiintyy erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi perjantaisin pidetään perjantaijamit, jolloin kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan soittamista (jamit tilapäisesti tauolla koronatilanteen vuoksi). Jalkapallojoukkue FC Askel ottaa mukaan kaikki pelaamisesta kiinnostuneet, aiempaa kokemusta pelaamisesta ei tarvitse olla.

 

Työllistymisen tuki:

 

Askeleessa on vuosittain 4-5 työkokeilijaa tai 1-2 palkkatukityöntekijää. Työllistäminen on tärkeä osa toimintaamme.

 

Opiskelijat:

 

Askeleessa suorittaa työssäoppimisharjoittelunsa vuosittain 5-7 sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijaa. Harjoittelussa saa arvokasta kokemusta asiakkaiden kohtaamiseen ja pääsee ohjaamaan esim. ryhmiä ja järjestämään erilaisia tapahtumia.

Askeleen teltta

Askeleen Pop up-kahvila

HUOM! PIHAKAHVILA ON TAUOLLA 1.3. – 18.4.

Koronavirustilanteen takia toimitilamme on kiinni 18.4. asti, mutta Pop up-pihakahvilamme on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-12. Tarjolla on maksuttomasti kahvia ja pientä makeaa ja suolaista syötävää. Kahvila toimii niin kauan kuin koronatilanteen aiheuttama kiinniolo jatkuu.

Huom! Kahvilan aukiolotilanne kannattaa tarkistaa Askeleen FB-ryhmästä.

Tervetuloa!