Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Askeleen väki seisoo rivissä.

Kohtaamispaikka Askel

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita, ja heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Askeleen toiminnan on sittemmin löytänyt myös laajempi kävijäjoukko, ovet ovat avoinna kaikille. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan yhteisölliseen toimintaamme!

Yhteystiedot ja aukioloajat

Pappilantie 5, 02770 Espoo

Aukioloaika ma – pe klo 9 – 15.30.  Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma- pe klo 8.00 – 15.30.

Vastaava koordinaattori
Irene Ponkala-Karlsson
p. 040 700 6141
irene.ponkala-karlsson@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Anne Arkonaho
p. 040 518 2667
anne.arkonaho@kalliola.fi

 

Seuraa Askelta Facebookissa

Askeleen toimintaa:

Talo on auki ma-pe klo 9 – 15.30. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma-pe klo 8 – 15.30. 

Askeleen ajankohtaisia kuulumisia kannattaa seurata Askeleen FB-ryhmästä.

 

Olohuonetoiminta:

Olohuone on turvallinen ja viihtyisä paikka, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Olohuoneessa voi kahvitella, lukea päivän lehdet, katsella televisiota, tavata muita ja nauttia hyvästä seurasta.

Ryhmätoiminta

Askeleessa kokoontuu viikoittain monenlaisia ryhmiä, kuten vertaistukiryhmät AA ja NA. Niiden lisäksi talolla on omia ryhmiä mm. naisten ryhmä, teemaryhmä, Irti liiallisesta sokerista-ryhmä. Meiltä on myös mahdollisuus saada korva-akupunktiota kerran viikossa tiistaisin. Lisäksi viikoittain bingo, musavisa ja tietovisa. Tiistaisin bänditilassa järjestetään jamit eli kaikille avointa musiikkitoimintaa. Myös opiskelijat järjestävät monenlaista erilaista ryhmätoimintaa.

Chat:

Askeleen kohtaamischat toimii Tukinetissä kerran viikossa tiistaisin klo 12 -13. Tule mukaan juttelemaan, aiheena mm. päihteet, yksinäisyys tai ihan vain mitä sinulle kuuluu. 

 

Askeleen kohtaamischat

 

Ohjaus- ja auttamistoiminta ja muu tuki:

Askeleesta saa henkilökohtaista ja kiireetöntä tukea ja apua monenlaisiin haasteisiin, esim. Kela- tai sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa tai tukea digiasiointiin. Myös aikuissosiaalityöstä asumissosiaaliohjaaja päivystää Askeleessa kuukausittain. Käytössä on myös maksuton asiakaspuhelin ja tietokone asioiden hoitamista varten.

Askeleen bändi Royal Stars

Harrastukset ja tapahtumat:

 

Askeleella on oma bändi nimeltä Royal Stars, joka treenaa säännöllisesti pari kertaa viikossa omassa bänditilassamme. Siihen otetaan tarpeen mukaan uusia jäseniä eli jos olet kiinnostunut bändissä soittamisesta, ota yhteyttä. Bändi myös esiintyy erilaisissa tapahtumissa, mm. Espoon Asunnottomien yön tapahtumassa ja keväisin Selvästi kivaa!-pihatapahtumassa. Tiistaijameissa pääset tutustumaan bänditoimintaamme ja kokeilemaan erilaisia soittimia rennolla meiningillä. (Tiistaijamit kesätauolla kesä-ja heinäkuun 2023)

 

Työllistymisen tuki:

Askeleessa on vuosittain 2-4 työkokeilijaa tai 1-2 palkkatukityöntekijää. Työllistäminen on tärkeä osa toimintaamme. 

 

Opiskelijat:

 

Askeleessa suorittaa työssäoppimisharjoittelunsa vuosittain 5-10 korkeakoulu- ja toisen asteen opiskelijaa. Harjoittelussa saa arvokasta kokemusta asiakkaiden kohtaamiseen ja pääsee ohjaamaan esim. ryhmiä ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Kannattaa varata harjoittelupaikka hyvissä ajoin, olemme suosittu harjoittelupaikka.