Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Askeleen väki seisoo rivissä.

Kohtaamispaikka Askel

Askel on perustettu alun perin matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ihmisille, joilla on päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Edelleen nämä ihmiset ovat keskeisiä Askeleen toimijoita, ja heille Askel voi toimia ”toipumistalona”. Askeleen toiminnan on sittemmin löytänyt myös laajempi kävijäjoukko. Toiminta tukee arjessa pärjäämistä ja mahdollistaa elämäntavan muutoksia kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan toimintaamme!

Kohtaamispaikka Askeleen logo

Yhteystiedot

Pappilantie 5, 02770 Espoo
Talo on avoinna 1. – 31.10. välisen ajan ma–pe klo 9.00–14.00, työntekijät ovat tavattavissa ma- pe klo 8.00 – 15.30.

Vastaava koordinaattori
Irene Ponkala-Karlsson
p. 040 700 6141
irene.ponkala-karlsson@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Anne Arkonaho
p. 040 518 2667
anne.arkonaho@kalliola.fi

 

Seuraa Askelta Facebookissa

Askel kohtaamispaikka

Askeleen toimintaa:

Asunnottomien yön tapahtuma 17.10. klo 17 – 20 Pappilantien 5 pihalla. Ohjelmassa grillausta, hernekeittoa, voileipiä, kahvia, villasukkien ja vaatteiden jakoa. Askeleen bändi Ratoil esiintyy alkaen klo 18. Perunteiset asunnottomien yön tulet sytytetään klo 19. Tuomiokirkkoseurakunta pitää iltahartauden Askeleen olohuoneessa klo 19.30. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoja www.espoonasunnottomienyö.fi facebook./Espoon-Asunnottomien-yö

Toimintaa järjestetään koronarajoitusten salliessa jälleen sisätiloissa ma -pe klo 9 – 14 terveysturvallisuus huomioiden, maskisuositus. Työntekijät ovat tavattavissa puhelimitse ja sähköpostitse ma- pe klo 8 – 15.30.

Askeleella on käytössä WhatsApp-ryhmä, josta saat lisätietoa työntekijöiltä. Askeleen ajankohtaisia kuulumisia kannattaa seurata Askeleen FB-ryhmästä.

Olohuone:

Olohuone on turvallinen ja viihtyisä paikka, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Olohuoneessa voi kahvitella, lukea päivän lehdet, katsella televisiota, tavata muita ja nauttia hyvästä seurasta.


Ryhmätoiminta:

 

Askeleessa kokoontuu viikottain monenlaisia ryhmiä, kuten vertaistukiryhmä AA. Sen lisäksi talolla on omia ryhmiä kuten naisten-ja miesten ryhmät, teemaryhmä, itsetutkiskeluryhmä, kuntosaliryhmä ja rentoutusryhmä. Lisäksi viikoittain bingo ja musavisa.

 

Etäryhmä:

Askeleen kohtaamischat toimii Tukinetissä tiistaisin klo 12 -13. Tule mukaan juttelemaan, aiheena mm. päihteet, yksinäisyys tai ihan vain mitä sinulle kuuluu. HUOM! Ei chattia ti 5.10.

Askeleen kohtaamischat

 

Ohjaus- ja auttamistoiminta ja muu tuki:

Askeleesta saa henkilökohtaista ja kiireetöntä tukea ja apua monenlaisiin haasteisiin, esim. Kela- tai sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Myös aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja ja asumisneuvoja päivystävät Askeleessa kuukausittain. Käytössä on myös maksuton asiakaspuhelin ja tietokone asoiden hoitamista varten.

Askeleen bändi Ratoil

Harrastukset ja tapahtumat:

 

Askeleella on oma bändi Ratoil, joka treenaa säännöllisesti omassa bänditilassamme. Siihen otetaan tarpeen mukaan uusia jäseniä. Bändi myös esiintyy erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi perjantaisin pidetään perjantaijamit, jolloin kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan soittamista (jamit tilapäisesti tauolla koronatilanteen vuoksi). Jalkapallojoukkue FC Askel ottaa mukaan kaikki pelaamisesta kiinnostuneet, aiempaa kokemusta pelaamisesta ei tarvitse olla.

 

Työllistymisen tuki:

 

Askeleessa on vuosittain 4-5 työkokeilijaa tai 1-2 palkkatukityöntekijää. Työllistäminen on tärkeä osa toimintaamme.

 

Opiskelijat:

 

Askeleessa suorittaa työssäoppimisharjoittelunsa vuosittain 5-7 sosionomi- tai lähihoitajaopiskelijaa. Harjoittelussa saa arvokasta kokemusta asiakkaiden kohtaamiseen ja pääsee ohjaamaan esim. ryhmiä ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Kannattaa varata harjoittelupaikka hyvissä ajoin, olemme suosittu harjoittelupaikka.