Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Tiimin kädet yhdessä

Naapuruustalo Matinkylä

Naapuruustalo Matinkylä on kaikille avoin kohtaamispaikka ja toimintatila Espoon Matinkylässä.

Naapuruustalo Matinkylän logo

Yhteystiedot

Matinkatu 7, 02230 Espoo

Naapuruustalo on avoinna ma – pe klo 10 – 15. Tervetuloa!

Talon puhelin: 050 4303 112

Tilavaraukset vain sähköpostitse: tilanvaraukset.matinkyla@kalliola.fi

Ajantasaisen tiedon toiminnastamme löydät: https://www.facebook.com/naapuruustalomatinkyla

 

Yhteisökoordinaattori
Annastiina Ylistalo
p. 045 7732 4744
annastiina.ylistalo@kalliola.fi

 

Yhteisökoordinaattori
Elizabeth Ala-Laurila (1.4. alkaen)
p. 050 3139 964
elizabeth.ala-laurila@kalliola.fi

Seuraa naapuruustaloa Facebookissa

hahmo pitelee toisen hahmon olkapäästä

Tervehdys Naapuruustalosta!

Naapuruustalon vuosi 2022 suorastaan sujahti ohi – pitkiltä tuntuneiden koronasulkujen jälkeen niin arjesta kuin juhlahetkistäkin nautittiin täysin sydämin!

Ryhmätoiminta on ollut virkeää, talo on täyttynyt Naapuruustalon omista, vapaaehtoisten vetämistä ja kumppanien sekä asukkaiden järjestämistä ryhmistä, koulutuksista, toiminnasta ja juhlista. Olemme auttaneet lukemattomia ihmisiä arjen haasteissa, tehneet monenlaista yhteistyötä, osallistuneet alueen tapahtumiin ja järjestäneet retkiä. Olimme mukana mm. Naapuruusviikoilla, Asunnottomien yössä ja Matinraitin Kyläkarnevaaleilla. On itketty ja naurettu, touhuttu ja vietetty aikaa yhdessä – edistetty hyvää naapuruutta ja alueen turvallisuutta! Olemme saaneet hyviä kehittämisideoita, mieltä lämmittävää palautetta ja palkinnonkin – Pro Diaconia -mitalin. Toimimme yhteisönä, jonka tärkeitä jäseniä ovat niin kävijät, vapaaehtoiset, opiskelijat kuin yhteistyökumppanitkin. Kiitos tästä vuodesta kuuluu siis myös kaikille teille!

Naapuruustalon monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö on aina muutoksessa. Iloksemme olemme saaneet vastaavaksemme Heidin ja ikäväksemme olemme joutuneet hyvästelemään vuoden mittaan Timon ja Mohamedin. Sosiaalialan motivoituneita opiskelijoita ja erilaisissa määräaikaisissa työsuhteissa olleita auttavaisia tiimin jäseniä jää myös moni aina kaipaamaan. Onneksi voimme usein jatkaa monen kanssa yhteistyötä tavalla tai toisella. Haikeiden muutosten myötä tulee aina hyvääkin: uusi vuosi tuo esimerkiksi takaisin tutun Elizabethin, joka jatkaa yhteisökoordinaattorin tehtävässä.

Naapuruustalo on vakiinnuttanut paikkansa alueen asukkaiden ja toimijoiden omana paikkana, jota moni toiseksi kodikseenkin kutsuu. Kiitollisin mielin jatkamme toimintaa myös ensi vuonna Espoon kaupungin ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen (STEA) avustuskeskuksen myöntämien avustusten turvin.

Naapuruus on mielentila kuvituskuva

Naapuruustalon toiminnasta

Naapuruustalo Matinkylä on Suur-Matinkylän asukkaiden kaikille avoin kohtaamispaikka. Naapuruustaloon voi pistäytyä kahvittelemaan, lukemaan lehtiä ja tapaamaan ystäviä ja naapureita. Naapuruustalossa järjestetään ryhmätoimintaa, mm. kielten opetusta, vertais- ja harrasteryhmiä. Tarjoamme keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa suomen, arabian ja englannin kielellä. Naapuruustalo osallistuu aktiivisesti alueen kehittämistyöhön ja asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.

Asukkaat ja eri toimijat voivat varata tiloja käyttöönsä sekä järjestää myös omaa toimintaa. Tilat sopivat hyvin esimerkiksi asukasyhteisö- ja verkostotapaamisiin sekä monenlaisiin kerho- ja muihin toimintoihin.

Naapuruustalo on avoinna ma – pe klo 10 – 15.

Talon puhelin: 050 4303 112

Tilavaraukset vain sähköpostitse: tilanvaraukset.matinkyla@kalliola.fi

Ajantasaisen tiedon toiminnastamme löydät: https://www.facebook.com/naapuruustalomatinkyla
Asumispalvelut sohva

Tiedotus Naapuruustalon toiminnasta

Päivitämme viikko-ohjelmaamme sekä arkisia kuulumisiamme Facebook-sivuillamme.  Tervetuloa mukaan seuraamaan menoa!