Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Naapuruustalo Mellari – kaikille avoin kohtaamispaikka

Naapuruustalo Mellari on asukkaiden kohtaamisten, harrastamisen ja yhdessä tekemisen tila. Viikoittainen toiminta muodostuu asukkaiden ja paikallisten toimijoiden järjestämästä maksuttomasta ohjelmasta ja naapuruustokahvilasta. Mellarin kahvila on avoinna talon aukiolojen mukaan  Mellarissa on viikoittain tuolijumppaa, selkäjumppaa ja itämaisen tanssi tunti. Kuukausittain on myös mm. yhteislaulua, bingoa, tietovisailua, levyraati ja askartelutyöpajoja.
Katso kuukausittain vaihtuva ohjelma alta.

Voit myös itse hyödyntää omia taitojasi ja järjestää toimintaa muille. Miltä kuulostaisi vaikka shakkikerho, askartelupaja tai digiopetuksen antaminen? Aikaisempaa kokemusta et tarvitse, sillä autamme sinua. Otamme mielellämme vastaan ohjelma- ja aktiviteettiehdotuksia! Olemme syrjinnästä ja päihteistä vapaa, turvallinen tila.

Aukioloajat

ma klo 9.30–15
ti klo 9.30–20
ke klo 9.30–16
to klo 9.30–20
pe klo 9.30–14

Heinäkuun aukioloajat

1.-14.7. kiinni

  • ma klo 11-15
  • ti ja to klo 11-18
  • ke klo 11-15
  • pe klo 11-15

Yhteystiedot

p. 050 310 5076

naapuruustalomellari@kalliola.fi

Vastaava koordinaattori
Katarina Varkki, p. 050 525 7647
katarina.varkki@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattorit
Valtteri Aaltonen, p. 050 576 0273
valtteri.aaltonen@kalliola.fi

Jenny Villman, p. 050 341 3869
jenny.villman@kalliola.fi

 

Näin löydät meidät

Saariselänkuja 1, 00970 Helsinki (kartta)

Mellari sijaitsee Mellunmäessä, noin 7 minuutin kävelymatkan päässä Mellunmäen metroasemalta.

 

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Instagramissa

Varaa Mellari

Mellaria voi varata ilmaiseksi alueen asukkaille järjestettävään tekemiseen tai ryhmien tapaamiseen, jos se on osallistujille ilmaista tai toiminnalla ei tavoitella voittoa. Voit järjestää Mellarissa esimerkiksi tanssi-, peli- tai taideharjoituksia.  Mellaria voi varata ma-su klo 8-20.30 välillä. Tilaa voivat vuokrata myös yritykset (15e/h) ja yksityishenkilöt esimeriksi syntymäpäiväjuhlille (10e/h) käyttökorvausta vastaan.

Varaa Mellari

Kuva, jossa taustalla ihmisiä pihajuhlissa. Edessä puu, jossa kyltti: Ideakeidas.

Kesä- ja heinäkuun ohjelma

Maanantai

klo 11-15 Olohuone
klo 12 Virtuaali- tai ohjattu jumppa 

17.6. klo 13 Yhteislaulua

Tiistai

klo 11-18 Olohuone
klo 11-13 Petrin lautapelikerho (ei 11.6. ja 25.6.)
klo 16-18 Digiolkkari Huom! ti 11.6. klo 14-16 (viimeinen kerta ennen kesätaukoa 18.6.)

11.6. Kävijöiden levyraati klo 12

18.6. klo 13.30 Virpin läksiäiset

Keskiviikko

klo 11–15 Olohuone

klo 12 Yhteislaulua (17.7. alkaen)

klo 10 Helsingin kaupungin maksuton puistojumppa 5.-26.6. Lähtö Mellarista klo 9.40 (säävaraus)

12.6. Helsinki-päivä Kontulassa, lähtö Mellarista klo 12

Torstai

klo 11-18 Olohuone
klo 13 Bingo (ei 20.6.)

20.6. klo 14-17 klo 17 juhannuksen grillinyyttärit

27.6. klo 13 ”Tämän runon haluaisin kuulla” Tuo lempirunosi.

Perjantai

Kesäkuun perjantait kiinni

klo 11–15 Olohuone (19.7. ja 26.7.)
klo 12 Tietovisa (19.7. ja 26.7.)

Miestenryhmä kesätauolla

Muuta tulevaa kesän ohjelmassa:

  • ma 10.6. klo 13 Tietovisa
  • ke 12.6. Elämänlaatu ry vierailee klo 10
  • pe 21.6. Juhannusaatto: Mellari kiinni
  • vk 26 24.6.-30.6. Pride-viikko: Ti 25.6. klo 16-20 Pridekaraokea ja torstaina 27.6. klo 15 vieraana tutkija ja kansalaisaktivisti Olli Stålström

Alueellinen yhteistyö ja vaikuttaminen

Kaupungeissa erilaiset ihmiset elävät lähellä toisiaan, ja parhaimmillaan heillä on moninaisia mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Mellarissa haluamme lisätä alueen asukkaiden ja toimijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia omassa naapurustossaan. Ja yhteistyö on voimaa!

Ota siis yhteyttä jos sinulla on alueen kansalaistoimintaan liittyviä ideoita tai kaipaat yhteistyökumppaneita projektiisi. Jutellaan ja mietitään yhdessä mitä voimme tehdä.

Ajankohtaista

Kaikille avoimet kohtaamispaikat poistavat ennakkoluulot

Naapuruudella ja kohtaavalla työllä on ollut erityinen rooli koko setlementtiliikkeen historiassa. Ensimmäisen naapuruustalo (engl. Neighbourhood House) perustettiin kirkkoherra Samuel Barnettin toimesta Itä-Lontooseen. Tämä paikan, eli Toynbee Hallin, tarkoituksena oli luoda yhteisö, jossa erilaisista sosioekonomisista taustoista tulevat ihmiset voivat kohdata toisiaan, luoda parempia tulevaisuuden näkymiä toisiaan tukien ja nostaa vähäosaisempia henkilöitä kauemmas köyhyyden kierteestä. ”Ristiriidat ovat […]

Kielikaveri, säestäjä, digitukija, tapahtumajärjestäjä – nappaa itsellesi vapaaehtoistehtävä Kalliolan starttikoulutuksesta

Kalliolan vapaaehtoistoiminta järjestää strattikoulutuksen kaikille uusille vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille 19.3. klo 17.30–20. Voit tulla paikan päälle kuulemaan tarkemmin Kalliolan vapaaehtoistoiminnasta tai etsimään kavereita toteuttamaan omaa ideaasi. Tilaisuus järjestetään Setlementtitalon Takkahuoneessa (P-kerros) osoitteessa Sturenkatu 11. Haluaisitko antaa hitusen hyvää tuntemattomalle ihmisille tai vähentää vastakkainasettelua ja tuoda ihmisiä yhteisen tekemisen äärelle? Kalliolan vapaaehtoisena voit toteuttaa omia  ideoitasi meidän […]

Naapuruus on ideologia, jolla suhtaudumme toisiin ihmisiin

Kalliolan strategiaan on linjattu, että tehtävänämme on rakentaa parempaa kaupunkielämää ja vähentää eriarvoisuutta naapurustoissa. Mitä me tällä oikein tarkoitamme? Naapuruudella on ollut erityinen rooli koko setlementtiliikkeen historiassa. Kun kirkkoherra Samuel Barnett ja Oxfordin yliopiston porukat ryhtyivät 1880-luvulla rakentamaan yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa, he perustivat ensimmäisen Neighbourhood Housen Itä-Lontooseen. Paikan nimi oli Toynbee Hall. Sen ajatuksena oli luoda […]

Tapahtumat

Laura Zaray itämainen tanssi

Itämaisen tanssin tunnit

Torstaisin klo 12.15–13.15 KESÄTAUOLLA

Lämpimästi tervetuloa Mellariin nauttimaan tanssista ja kauniista musiikista upean Laura Zarayn johdolla.

Itämainen tanssi hellii kehoa ja mieltä. Se on monipuolista ja miellyttävää liikuntaa. Tunneilla korostuu kehopositiivisuus ja tanssin ilo. Mellarin itämaiset tunnit sopivat kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla. Tunneilla on kehoa avaava alkulämmittely, perusliikkeiden tekniikkaa sekä helppoja tanssillisia sarjoja. Tunnit ovat maksuttomia.

Lämpimästi tervetuloa!
Osoite: Saariselänkuja 1, Mellunmäki

Heidin selkäjumpat

Joka torstai Mellarissa klo 10 ja 11 KESÄTAUOLLA

Selkäjumppa 1: klo 10–10.45
Selkäjumppa 2: klo 11–11.45
Tunnit kestävät noin 45 minuuttia, niiden sisällöt ovat identtisiä.

Selkäjumppa on koko kehon monipuolinen harjoitus selän hyvinvointia silmälläpitäen. Selkäjumpassa kaikki liikkuvat omalla tahdillaan ja taidollaan, ja perehdymme yhdessä selän hyvinvointiin liittyviin osa-alueisiin.

Tunnin ensimmäisen puoliskon liikumme seisten tehden helppoja liikkeitä, jotka parantavat selän liikkuvuutta, kehon ryhtiä, sekä tasapainoa. Tunnin toinen puolisko sisältää helppoja lihaskunto- ja liikkuvuusliikkeitä mattoa apuna käyttäen.

Kaikkia liikkeitä voi varioida oman kunnon mukaan, ja annamme toisillemme tilaa tehdä harjoitukset jokaiselle parhaiten sopivalla tavalla.

Tervetuloa!
Osoite: Saariselänkuja 1, Mellunmäki

Nojatuoli huoneen nurkassa viherkasvin vieressä.

Heidin tuolijumpat

Joka maanantai Mellarissa klo 9.50 ja 11 KESÄTAUOLLA

Tuolijumppa 1: klo 9.50-10.50
Tuolijumppa 2: klo 11-11.50

Tuolijumppien sisällöt ovat samanlaiset. Tuolijumppa tarjoaa monipuolisen harjoituksen jokaiselle iästä ja kuntotasosta riippumatta. Mukaasi tarvitset vain hyvää mieltä. Menevän musiikin siivittämänä teet harjoituksesta juuri sinulle sopivan, omaan tahtiisi ja tyyliisi. Tuolijumppa on turvallinen, rento ja kaikille sopiva tapa kehittää lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Ohjelma vaihtuu noin kuukauden välein. Tuolijumpat ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Ohjaajana toimii Heidi Reynders, erityisryhmien liikuntaan erikoistunut liikunnanohjaaja. Heidin Zeniori-niminen yritys tarjoaa senioreille ja liikuntarajoitteisille liikunta- ja avustajapalveluita pääkaupunkiseudulla.

 

Osoite: Saariselänkuja 1, Mellunmäki