Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Pasilan asukastalon henkilökuntaa

Kaikille avoin kohtaamispaikka

Naapuruustalo Pasila on kaikille alueen asukkaille avoin kohtaamispaikka ja kokoontumistila.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Topparikuja 2, 00520 Helsinki

Aukioloajat:
Maanantai – torstai 9-16
Perjantai 9-15

Vastaava koordinaattori
Marja-Leena Haaksluoto
p. 050 3666 584, marja-leena.haaksluoto@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Khadijo Warsame
p. 050 375 0959, khadijo.warsame@kalliola.fi

Yhteisökoordinaattori
Heidi Swanljung
p. 050 382 9818, heidi.swanljung@kalliola.fi

Seuraa naapuruustaloa Instagramissa

Seuraa naapuruustaloa Facebookissa

Naapuruus on mielentila kuvituskuva

Naapuruustalo Pasilan toiminta 

Naapuruustaloon voi pistäytyä pullakahville, lukemaan päivän lehteä tai käyttämään tietokonetta. Järjestämme suomen kielen opetusta ja olohuoneessa voit tavata alueen asukkaita. Ohjelmassa on viikoittain myös ikäihmisille suunnattua ryhmätoimintaa.

Naapuruustalon henkilökunta on tavoitettavissa talon aukioloaikoina ja toiminnassa on mukana myös vapaaehtoisia sekä alan opiskelijoita. Naapuruustalossa koordinoidaan asukastoimintaa, aluetyötä ja jalkautuvaa apua ikäihmisten koteihin. Mikäli kaipaat apua arkipäivän pulmissa, ota rohkeasti yhteyttä.

Tutustu alla toimintaamme ja seuraa Naapuruustalo Pasilaa somessa, niin pysyt parhaiten ajan tasalla viikko-ohjelmastamme.

Alueellinen kehittämistyö ja yhteistoiminta

Naapuruustalon tilat sopivat hyvin kokouksiin ja ryhmätoimintoihin tai vaikka syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Tilojen käyttö on maksutonta. Voit olla tilavarauksiin liittyvissä asioissa yhteydessä yhteisökoordinaattoriimme Heidiin.

Jos sinulla on kansalaistoimintaan tai alueen kehittämiseen liittyviä ideoita tai kaipaat yhteistyökumppaneita oman projektisi tai harrastusryhmäsi toteuttamiseen, ole yhteydessä! Keskustellaan ja mietitään yhdessä, voidaanko olla avuksi.

Ihmisiä nurmikentällä

Kahvila
Kahvila on avoinna maanantaista torstaihin klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-15. Kahvilasta voi ostaa kahvia, teetä sekä pientä suolaista ja makeaa syötävää. Keskiviikkoisin klo 11 alkaen tarjoillaan edullinen keittolounas.

Olohuone ja ryhmätoiminta
Naapuruustalo olohuoneessa järjestetään kaikille avointa ja yhteistä hyvän mielen tekemistä. Olohuoneesta löytyy myös lautapelejä ja kirjoja. Lisäksi viikko-ohjelmassamme on monenlaista ryhmätoimintaa.

Suomen kielen ryhmät
Luetaan yhdessä -vapaaehtoisverkoston Suomen kielen ryhmät kokoontuvat maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 10-12. Suomen kielen keskustelukerho kokoontuu tiistaisin klo 13-14 ja torstaisin klo 13-15.

Tapahtumat
Ke 28.9.2022 klo 11 alkaen Thairuokapäivä
Ma 17.10.2022 klo 11 Asunnottomien Yön päivätapahtuma

Esteettömyystiedot

Saapuminen
Itä-Pasilassa on kaksi katutasoa. Naapuruustalo Pasila sijaitsee ylemmällä katutasolla, jonne on esteetön kulku Topparikujaa, Resiinakujaa tai Kasöörinkatua pitkin. Saattoliikenne pääsee pysähtymään sisäänkäynnin eteen. Sisäänkäynnin ovi ei ole automatisoitu. Oven avautumispuolella on vapaata tilaa oven avaamista varten. Naapuruustalon henkilökunta auttaa tarvittaessa oven avaamisessa. Sisäänkäynnillä on 5cm korkea ramppi kynnyksen yli.

Sisätilat
Naapuruustalon tilat ovat yhdessä tasossa ja kulkuväylät tiloissa ovat liikuntaesteettömät. Ryhmätilojen ja olohuoneen ovilla on 2cm korkeat kynnykset. WC-tilojen ovet ovat 72cm leveät ja kulkutila WC-istuimelle 100cm x 60cm. Istuimen vieressä on tukikahva.