Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Koulutus ja työllisyys / Menesty työelämässä

Menesty työelämässä – tehosta osaamistasi työpajoissa

Haluatko parantaa asemaasi työmarkkinoilla tai aloittaa opiskelun, mutta kaipaisit päivitystä työelämätaitoihin? Menesty työelämässä ja osallistu meidän maksuttomiin työpajoihin, joissa opit opiskelun ja työelämän kannalta tärkeitä taitoja, kuten digi- ja yhteiskuntataitoja, suomen ja englannin kieltä sekä matematiikkaa. Työpajojen jälkeen sinulla on paremmat valmiudet lähteä jatkamaan opiskelua ammatillisessa koulutuksessa esimerkiksi tutkinnon osia, näyttötutkintoja tai oppisopimusta.

Katso kurssitarjonta

Kohderyhmä

 • Epätyypillisessä työsuhteessa olevat (painotus)​
  • Nollatuntisopimus​
  • Alustatalouden yrittäjät​
  • Kevytyrittäjät​
  • Tahtomattaan osa-aikaiset​
  • Määräaikaisessa työsuhteessa olevat
 • Matala koulutustaso​
 • Maahanmuuttajat ja nuoret​
 • Osa asiakkaista voi olla myös pitkään vanhempainvapaalla olevat, työttömät, palveluiden ulkopuolella olevat​

 

Miten pääsen mukaan? 

Voit ilmoittautua mukaan missä vaiheessa vain:

 • työelämäkurssien ilmoittautumislinkistä tai
 • ottamalla yhteyttä karoliina.koskinen@kalliola.fi 050 400 5570 tai kati.korjula-keskivali@kalliola.fi 050 566 3036
 • Ilmoittaudut kerralla aina yhdelle työelämäkurssille.
 • Ensikertalaisille informoidaan kurssin työskentelytavat ja tehtävien palauttaminen. 

Työpajat

Järjestämme työpajoja joka viikko maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Työpajat ovat vuoroviikoin joko iltaisin tai aamuisin. Sisällöt vaihtuvat opetusviikottain. Opintosi voivat koostua pelkästään vaikka työelämäenglannista tai kaikista kokonaisuuksista. Työpajoissa työskennellään itsenäisesti opettajan ohjauksella. Opetus tapahtuu suomeksi.
HUOM! Työpajoista on mahdollisuus saada opintopisteitä. 

Digitaitojen vahvistaminen 

Digitaitoja opiskellaan muiden työpajakokonaisuuksien rinnalla. Pääset harjoittelemaan tekstinkäsittelyn (word), esitysgrafiikan (powerpoint) ja taulukkolaskennan (excel) perusteita sekä sähköistä viestintää, kuten sähköpostin käyttöä ja tiedostojen sijoittelua.  

Työelämän englanti

Onko englantisi päässyt ruostumaan? Työpajoissa voit harjoitella myös työelämän englantia, kuten erialaisia asiakaspalvelutilanteita sekä perustyöelämäviestintää ja kirjoittamista englanniksi.

Käytännönläheinen matematiikka

Tarvitsetko päivitystä matematiikan taitoihin? Työpajoissa voit työstää matematiikan osaamistasi peruslaskutoimitusten (plus, miinus, jako, muunto), tilastotieteiden (budjetointi, prosenttilaskut, keskiarvot jne.) sekä geometrian (ulottuvuudet, objektien ero) osalta. Laskutehtävät ovat aina käytännönläheisiä ja työelämää hyödyttäviä.

Työelämän luku- ja kirjoitusvalmiudet

Työpajoissa voit vahvistaa suomen kielen taitoja, kuten luku- ja kirjoitustaitoa sekä vahvistaa sanastoa. Osioon kuuluu erilaisia kirjoitustehtäviä, tiedonhakua, ammatillisten tekstien lukemista ja tiivistämistä.  

Yhteiskuntataidot 

Työpajoissa käsitellään yhteiskuntataitoja, kuten osaamisen tunnistamista, taloudellista hyvinvointia ja opiskelun voimaa. Työpajat alkavat lyhyellä luennolla, jonka jälkeen tehdään harjoitteita.

Ura- ja yksilövalmennus

Voit ilmoittautua erilliseen ura- ja yksilövalmennukseen. Kun ilmoittaudut jollekin työelämäkurssien työpajalle, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua tähän. Kurssien alussa käymme jokaisen kanssa keskustelun, mitä palveluita ja kokonaisuuksia tarvitset.

Valmennus voi sisältää voimavaravalmennusta, uraohjausta sekä yhteiskuntatietoutta. Voimme auttaa uusien työmahdollisuuksien hakemisessa ja asiakirjojen (kuten CV) tekemisessä. Autamme sinua etsimään sopivan jatkopolun työelämään tai opintoihin.

Näin löydät meidät

Paikka

Työpajat järjestetään Kalliolan Setlementtitalon, osoitteessa Sturenkatu 11. Setlementtitalo on tarjonnut jo yli sadan vuoden ajan uusia alkuja ja yhteisöjä samalla tontilla.

Karolina

Projektikoordinaattori

Karoliina Koskinen
puh. 050 400 5570
karoliina.koskinen@kalliola.fi

Kouluttaja

Hagos Berhane
puh. 050 435 4596
hagos.berhane@kalliola.fi

Valmentaja

Kati Korjula-Keskiväli
puh. 050 566 3036
kati.korjula-keskivali@kalliola.fi

Kalliola logo

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.