Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Rasmus ry:n Minun ihana kaupunki -näyttely Mutterigalleriassa 18.−24.3.2024

Rasmus ry:n Minun ihana kaupunki -näyttely Mutterigalleriassa 18.−24.3.2024

Minun ihana kaupunki -julistesarja on Rasmus Ry:n kehittämä projekti, jonka tarkoituksena on esitellä Suomen eri kaupungit moninaisena ja monikulttuurisena kaupunkeina kuten ne ovat.

Julistesarjan on toteuttanut palkittu suomalais-palestiinalais-korealainen sarjakuvataiteilija, Maryam Abuzaid-Ryu, Teoksissaan hän tarkkailee ihmisten ja ympäristön välistä vuorovaikutusta keskittyen osallisuuteen, monimuotoisuuteen ja identiteettiin.

Hankkeen erikoisuus on kaupunkilaisten ja toimijoiden moninaisuus ja yksilöllisyys. Julistesarjan tavoitteena on tasa-arvon ja osallisuuden edistäminen. Julisteiden avulla halutaan luoda yhtenäisyyden tunnetta, kuuluvuutta sekä turvallisuuden tunnetta kaikille taustasta riippumatta. Nuoret voivat nähdä itsensä näköisiä ihmisiä tekemässä arkisia asioita ja nauttimassa ihanasta kaupungistamme.

Julistesarja on osa Rasmuksen menestyksekästä KAAMOS-hanketta. Hankkeen avulla pyritään muuttamaan yleisiä narratiiveja suomalaisuutta koskien mm. musiikin ja taiteen avulla. KAAMOS-hanke toimii  ilmaisun, tiedon ja osallistumisen alustana, joka antaa tilaisuuden osallisuuteen ja nuorten yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.  KAAMOS esittelee ja tekee tunnetuksi Suomen tosiasiallista, historiallista moninaisuutta ja monikulttuurisuutta, jossa moninaisuus on jo kiinteä osa Suomea ja on itse asiassa aina ollut tärkeä osa suomalaista kulttuuria.  Hän, joka asuu täällä, kuuluu tänne!

Rasmus – Rasisimin ja muukalaispelon vastainen yhdistys  Ry on valtakunnallinen ja Suomen vanhin antirasistinen järjestö.
Lue lisää: Rasmus ry ja Kaamos-hanke