Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Naapuruustilojen olkkari
Etusivu / Tukea ja tekemistä – Setlementtitalon maksuttomat ryhmät aloittavat toimintansa

Tukea ja tekemistä – Setlementtitalon maksuttomat ryhmät aloittavat toimintansa

Syksy tuo tullessaan myös maksuttoman ryhmätoiminnan Setlementtitalolle. Kalliolan vapaaehtoiset järjestävät rentoa yhdessäoleilua sekä tukea tietotekniikkataitoihin senioreille ja suomen kielen oppimiseen.

Suomen kielen opetus

MA 17.30-20.00, KE 13.00-15.00, PE 17.00-19.00, LA (edistyneet) 11.00-14.00
P-kerros, Naapuurustila 2

Luetaan yhdessä -verkoston vapaaehtoiset järjestävät avointa ja ilmaista suomen kielen opetusta. Toiminnassa keskitytään erityisesti arjessa tarvittavan kielen oppimiseen ja se soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin suomen oppijoille. Kielen opetusta järjestetään Kalliolan setlementtitalolla neljänä päivänä viikosta.

Makumatkoja suomeksi

PARITTOMAT TO 17.00-20.00
P-kerros, Naapuruustilat

Makumatkoissa kokkaillaan yhdessä eri maiden ruokia mahtavassa porukassa. Ruuanlaiton ja seurustelun lomassa on myös loistava tilaisuus harjoittaa suomen kielen taitojaan arkisessa puuhailussa. Makumatkat kokoontuvat Kalliolan setlementtitalolla joka toinen torstai parittomilla viikoilla.

Kielikahvila

KE 17.00-19.00
P-kerros, Naapuruustila 2

Setlementtitalon kielikahvilassa voi kahvin tai teen ääressä harjoittaa suomen kielen taitojaan ja tutustua uusiin ihmisiin. Ajoittain kielikahvilassa myös pelaillaan, visaillaan tai katsotaan elokuvia yhdessä. Kielikahvila kokoontuu setlementtitalolla keskiviikkoisin.

Tietotekniikan opastusta senioreille

TI 10.00-12.00
P-kerros, Naapuruustilat

Tiistaisin Kalliolan Setlementtitalolla on tarjolla opastusta erilaisiin tietoteknisiin ongelmiin verkkopankista bluetoothiin. Enter ry:n vapaaehtoiset ratkovat ongelmia henkilökohtaisesti. Omat laitteet ja tarvittavat tunnukset kannattaa kuitenkin ottaa mukaan.

Läksykerho

TI 14.30-16.00
Diakoniaopisto, Lina-rakennus, Alppikatu 2 a, Tsemppi-tila

Kerhosta löytyy apua koulutehtävien hoitoon maahan muuttaneille oppijoille. Läksykerho kokoontuu Diakonissaopiston Alppikadun kampuksella tiistaisin.

Setlementtitalon Viikko-ohjelma Syksy 2023 (1)