Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / TunneMiehet-yhteisökahveilla unelmoidaan ja puhutaan miesten tunteista

TunneMiehet-yhteisökahveilla unelmoidaan ja puhutaan miesten tunteista

Setlementtitalon yhteisökahveilla 8.11. klo 14–15 keskitytään miestenviikon mukaisesti miehiin ja tunteisiin. Mukana kahveilla ovat Jäbät ja tunteet -yhteisön Miro ja Nosh sekä järjestäjinä Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat. 

Miesten viikkoa vietetään jälleen tuomaan esille miestyypillisiä ongelmia ja miesten hyvinvointia. Miehet ovat edelleen yliedustettuina itsemurhatilastoissa, alkoholikuolemissa ja työtapaturmissa. Harva mies myöskään uskaltaa hakea apua mielenterveyden haasteisiin. Varsinkin nuorten miesten syrjäytyminen nousee säännöllisesti yhteiskunnalliseksi keskusteluksi.

TunneMiehet-yhteisökahveilla halutaan rakentaa kannustavaa keskusteluilmapiiriä sekä antaa tilaa tunteista puhumiselle ja unelmoinnille. Marraskuun yhteisökahvien toteutuksesta vastaa Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat osana Osallisuuden ja toimijuuden edistäminen yhteiskunnassa -kurssia. Opiskelijat vastaavat yhteisökahveilla unelmakarttapajasta, jossa osallistujat voivat visualisoida unelmiaan ja tunteitaan tulevaisuuskarttaan.

Jäbät ja tunteet -yhteisö rakentaa yhteisöllisyyttä puhumalla

Yhteisökahveilla on luvassa myös yhteiskunnallista keskustelua Jäbät ja tunteet -yhteisön Miron ja Noshin ohjeistuksella. Jäbät ja tunteet -yhteisö on startannut podcastista, jolla on haluttu kannustaa nuoria miehiä puhumaan tunteistaan. Jäbät ja tunteet -yhteisö on kehittänyt Miltä susta tuntuu -keskustelumetodin, jota käytetään myös yhteisökahvien keskustelussa. MST on turvallisempi tila avoimelle keskustelulle, jolla pyritään pureutumaan monien miehiin liittyvien ongelmien ytimeen eli yhteisöllisyyden puutteeseen.  

Yhteisökahvit järjestetään Setlementtitalon aulassa, osoitteessa Sturenkatu 11. Tilaisuus on avoin ja ilmainen kaikille. Tehdään tilaisuudesta myös kaikille mahdollisimman turvallinen ja avoin:

  • Ei kysytä tai vaadita toisiamme jakamaan henkilökohtaisia asioita ja tietoja edellytyksenä tapahtumaan tai toimintaan osallistumiselle.
  • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi.
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.
  • Kunnioita erilaisia näkemyksiä ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
  • Jos todistat häirintää, kiusaamista tai ulossulkemista, ota asia esille tai kerro asiasta tapahtuman järjestäjille joko fyysisesti paikan päällä tai tapahtuman jälkeen sähköpostitse tapahtumassa annettuun sähköpostiin.
MITÄ: TunneMiehet-yhteisökahvit
MISSÄ: Setlementtitalo, Sturenkatu 11
MILLOIN: ke 8.11. klo 14–15