Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Uutisia Kylämajasta: kasvomaskeja Kylämajan ystäville

Uutisia Kylämajasta: kasvomaskeja Kylämajan ystäville

Koronatilanteen vuoksi kasvomaskien käyttö on tullut monelle ajankohtaiseksi, ja yhä useampi haluaakin ulkona liikkuessaan käyttää maskia. Kasvomaskeista on kuitenkin ollut huutava pula. Kalliolan asukastalo Kylämajassa ei jääty pyörittelemään peukaloita, vaan kankaisia kasvomaskeja alettiin ompelemaan itse. Kasvomaskeja aletaan jakaa ilmaiseksi Kylämajan työntekijöille, kävijöille ja kumppaneille.

Kannattaako maskia käyttää?

Kasvomaskien hyödyistä on ollut puheenvuoroja sekä puolesta että vastaan. Olemme perehtyneet ajankohtaisiin ohjeistuksiin mahdollisimman hyvin, ja niiden perusteella maskin käyttö voi olla perusteltua, sillä maskin käyttö voi estää virusta kantavaa ihmistä tartuttamasta muita. Maski ei kuitenkaan suojaa käyttäjää koronavirukselta ja muita turvallisuusohjeistuksia tulisi noudattaa myös maskia käytettäessä.

Jotta maskin käyttö olisi mahdollisimman turvallista ja hyödyllistä, laitamme kasvomaskiemme mukaan tarkat ohjeet siitä, miten maskia tulisi käyttää, huoltaa ja pestä. Itsetehdyt maskit on ommeltu pestyistä puuvillaisista kankaista, jotka kestävät korkealla lämpötilalla pesua (90 astetta).

Haluatko tehdä maskin itse? Kurkkaa Marttojen ohje täältä

Lue lisää maskien hyödyllisyydestä täältä