Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vapaaehtoinen Atte Ohvanainen
Etusivu / Vapaaehtoisena Kalliolassa: Atte Ohvanainen

Vapaaehtoisena Kalliolassa: Atte Ohvanainen

Kuka olet? 

Olen Atte Ohvanainen ja olen ollut Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa mukana seitsemän kuukautta. Aluksi olin mukana kielikahvilassa, jossa oli maahanmuuttajia ja vapaaehtoisia. Kielikahvilassa oli rentoa jutustelua ja olemista.

Viime kesänä järjestimme ensimmäistä kertaa kesäleirin lapsille.  Se oli mukavaa, vaikka tietysti oli jotain käytännön asioita, jotka eivät vielä olleet ihan niin selkeitä. Leiri meni kuitenkin tosi hyvin ja lapset viihtyivät.

Tällä hetkellä olen työkokeilussa, joka sisältää Kalliolan tilojen kunnossapitoa, ihmisten kohtaamista ja neuvomista Naapuruustilojen olohuoneessa. Olen myös mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia proggiksia, kuten Kalliolan osallistumista Asunnottomien yöhön. Lisäksi olen osallistunut Kalliola OY:n johdon organisoimaan palvelumuotoiluprosessiin, jossa suunnitellaan uutta toimintaa. Palaverit ovat olleet antoisia ja lämminhenkisiä.

Miksi vapaaehtoistyö?

Kun on itse saanut apua, on sitä myös mukava antaa eteenpäin ja olla jollain tavalla hyödyksi muille. Vapaaehtoistyön kautta voi avautua myös muita mahdollisuuksia. Koska minulla on ollut taukoa työelämästä, on vapaaehtoistoiminta ollut myös aktivoitumista siihen suuntaan.

Vapaaehtoistyössä oppii myös sosiaalista kanssakäymistä erilaisista taustoista olevien ihmisten kanssa. Minulla on laajentunut tieto ja ymmärrys monista asioista. Esimerkiksi kielikahvilassa olen jutellut ihmisten kanssa ja saanut kuulla, millaisista lähtökohdista he ovat tulleet, sotapakolaisina ja muuta. Se antaa kasvot asioille ja ilmiöille, joihin ei muuten olisi mitään kosketuspintaa. Sitä niin helposti katsoo vain sen oman tunnelin läpi.

Parasta Kalliolassa?

Parasta Kalliolassa on talon arvot ja monimuotoisuus ja se, että täällä on niin laajasti erilaista toimintaa. Täällä voi hyödyntää omia kokemuksia ja saada uusia mahdollisuuksia.

Mieleenpainuvin kokemus?

Ehkä sen kesäleirin viimeinen päivä. Yllätyin itsekin, että olin vähän kiintynyt niihin muksuihin. Se oli tosi positiivinen juttu, kun huomasi, että kykeni kohtaamaan niitä lapsia, osasi olla niiden kanssa ja pystyi olemaan hyödyksi ihan omana itsenään.

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Lue lisää…