Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vapaaehtoisena Kalliolassa
Etusivu / Vapaaehtoisena Kalliolassa: Inessa Alasaarela

Vapaaehtoisena Kalliolassa: Inessa Alasaarela

Kuka olet? Mitä teet Kalliolassa?

Olen Inessa Alasaarela, 17-vuotias lukiolainen. Kalliolassa toimin kielikaverina. Opastan pariani selviytymään erilaisissa tilanteissa ja tuen hänen kotoutumistaan. Autan työ- ja koulutushakemuksissa, tuen koulutehtävien tekemisessä sekä avustan tietokoneen ja muiden laitteiden käytössä.

Miksi haluat olla mukana vapaaehtoistoiminnassa?

Olen kasvanut monikulttuurisissa ympäristöissä useammassa maassa ja pystyn siksi asettumaan maahanmuuttajien asemaan. Vapaaehtoistyö antaa minulle mahdollisuuden tukea muita eri elämäntilanteissa. Itsellenikin muiden kanssa toimiminen on luontevaa ja antoisaa.

Mieleenpainuvin hetki?

Mieleenpainuvia hetkiä on useita, mutta yksi ihanimmista tunteista on, kun tietää että on ollut avuksi ja pääsee seuraamaan toisen menestystä.

Parasta Kalliolassa? 

Olen hyvin sosiaalinen ihminen, joten vietän mielelläni aikaa ihmisten kanssa. Parasta on siis ihanien ihmisten seura. 🙂

Miten korona on vaikuttanut vapaaehtoisuuteesi?

On ollut haastavaa tehdä vapaaehtoistyötä etänä. Koska suuri osa työstäni perustuu teknisiin asioihin, niitä on ollut vaikeampi käydä läpi puhelun kautta. Otan haasteen kuitenkin mielelläni vastaan, sillä ilman haasteita ei myöskään voi kehittyä.

Lopputerveiset:

Suosittelen ehdottomasti osallistumista vapaaehtoistyöhön kaikille, joille on siihen mahdollisuus. Se on erittäin antoisaa ja opettavaista!

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Lue lisää…