Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vapaaehtoisena Kalliolassa: Kati Virolainen
Etusivu / Vapaaehtoisena Kalliolassa: Kati Virolainen

Vapaaehtoisena Kalliolassa: Kati Virolainen

Kuka olet? Mitä teet Kalliolassa?

Olen Kati ja toimin vapaaehtoisena maahanmuuttajille suunnatussa suomen kielen ryhmässä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa Zoom-alustalla. Keskustelemme viikoittain vaihtuvista teemoista, jotka käsittelevät suomalaista yhteiskuntaa ja elämää osana sitä.

Miksi haluat olla mukana vapaaehtoistoiminnassa?

Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleminen on minulle harrastus, josta tiedän olevan hyötyä ryhmän opiskelijoille. On ollut hienoa seurata heidän kielitaitonsa kehitystä. Iloa minulle tuottaa osallistujien halu uuden oppimiseen sekä etenkin rohkeuden kasvaminen suomen kielen käyttöön. Juttelemme paljon opiskelijoiden kotimaiden kulttuureista ja tavoista, joten ryhmä on minulle eräänlainen ”kulttuurikylpy”.

Miten korona on vaikuttanut vapaaehtoisuuteesi?

Liityin mukaan Kalliolan vapaaehtoistoimintaan korona-aikana. Pandemia on estänyt ihmisten tapaamisen kasvokkain, mutta toisaalta avannut minulle uudenlaisen tavan opettaa virtuaalisella alustalla. On mielenkiintoista joka viikko odottaa, kuka tunnille osallistuu ja missä hän fyysisesti on. Kaukaisin osallistuja on tullut mukaan Jekaterinburgista Venäjältä.

Parasta Kalliolassa?

Parasta on se, kuinka erilaisia ja erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä Kalliola yhdistää. On mukavaa olla osa toimintaa, suosittelen osallistumista kaikille kiinnostuneille!

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Lue lisää…