Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kalliola kansikuva
Etusivu / Vapaaehtoisena Kalliolassa: Maiju Rohkea

Vapaaehtoisena Kalliolassa: Maiju Rohkea

Nainen hymyilee, hänellä on päällä sininen Unicef-liivi

Kuka olet?

Olen Maiju Rohkea ja olen toiminut Kalliolassa vapaaehtoisena reilut kolme vuotta. Tänne löysin Kallion Kulttuuriverkoston toiminnan kautta.

Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta vapaaehtoisena myös Unicefilla. Olin aikaisemmin mukana opettamassa suomen kieltä turvapaikanhakijoille Toisto-kielioppaana Suomen kieli sanoo tervetuloa -projektissa. Tällä hetkellä osallistun Kalliolan läksykerho-toimintaan. Läksykerho on tarkoitettu aikuisille, opiskeleville maahanmuuttajille. Siellä katsotaan yhdessä matikkaa, suomen kieltä ja tarvittaessa muitakin aineita.

Lisäksi pidän pop up -kahvilaa ystäväni kanssa Kallion Kulttuuriverkoston järjestämissä erilaisissa vaihtotapahtumissa Kalliolan Setlementtitalolla. Kahvilan tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Miksi vapaaehtoistyö?

Lähdin alun perin Unicefin vapaaehtoistoimintaan, koska minulla oli tarve auttaa maailman lapsia. Jos on rahaa, sitä voi antaa hyväntekeväisyyteen, mutta nopeasti ymmärsin, että yhtä lailla voi olla tärkeää antaa omaa aikaansa. Juuri nyt haluan auttaa ihmisiä pääsemään osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Läksykerhossa tutustuu uusiin ihmisiin ja oma kokemuspiirikin avartuu: tulee ainakin hieman tietoiseksi siitä, mitä on olla esimerkiksi turvapaikanhakijana Suomessa ja yrittää pärjätä välillä hyvinkin vaikeiden suomenkielisten asioiden kanssa.  Integroituminen on kovan työn takana, vaikka olisi kuinka aktiivinen.

Koen myös, että rahan kerääminen hyväntekeväisyyteen on tosi tärkeää. On hyvä muistaa, ettei kaikkialla maailmassa asiat ole niin hyvin kuin meillä täällä. Ja vaikkei koko maailman ongelmia voikkaan ratkaista, jotain voi aina tehdä.

Parasta Kalliolassa?

Tämä on matalan kynnyksen paikka ja tänne on helppo tulla. Asun itsekin Kalliossa ja täällä on senkin takia helppo toimia. On myös kiva, että täällä on niin paljon monenlaista toimintaa. Esimerkiksi Keru-hävikkiruokakaappi on todella hieno juttu.

Mieleenpainuvin hetki?

On mukavaa saada positiivista palautetta, esimerkiksi kuulla, että on ollut avuksi kokeeseen valmistumisessa niin, että koe on mennyt hyvin. Kontakti muihin ihmisiin on minulle hyvin tärkeää. Se on vähän sama kuin pop up- kahvilaan leipoessa: vaikka olisi kuinka väsynyt tai mieli maassa, niin mukava tekeminen tuo tullessaan positiivisen olon.

Kannustan kaikkia ihmisiä kokeilemaan rohkeasti vapaaehtoistyötä. Sille on ihan mielettömästi tarvetta ja se antaa todella paljon ja tuo mukanaan uusia näkökulmia ympäröivään maailmaan.

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Lue lisää…