Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Vapaaehtoistoiminta Kalliolassa luo hyvinvointia ja kohtaamisia

Vapaaehtoistoiminta Kalliolassa luo hyvinvointia ja kohtaamisia

Kalliolan toiminnassa on mukana noin 200 vapaaehtoista. Kysyimme heiltä palautetta siitä, miltä mukana oleminen on tuntunut. Vastaajista 88% koki vapaaehtoistyön tekemisen lisänneen hyvinvointiaan ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa.

Yhteisöllisyys erityispiirteenä

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa erityispiirteenä voidaan pitää yhdessä tekemistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, sillä vastaajista täydet 100% katsoi Kalliolan vapaaehtoistoiminnan lisäävän yhteisöllisyyttä. Sanallisissa vastauksissa useat toivat esiin saaneensa toiminnan kautta uusia ystäviä, merkityksellistä tekemistä ja hyvää mieltä. Kalliolan vapaaehtoistoiminta sai kiitosta myös siitä, että toimintaan pystyi osallistumaan joustavasti oman elämäntilanteen mukaan.

Kalliolassa suosituimmat vapaaehtoistoiminnan muodot olivat erilaisissa tapahtumissa auttaminen, ryhmien ohjaaminen ja suomen kielen opettaminen. Monissa vapaaehtoistoiminnan tehtävissä lähtökohtana onkin, ettei sitä tarvitse tehdä yksin ja vapaaehtoisia tuetaan toiminnassa vertaistapaamisilla ja virkistystoiminnalla. Vertaistukea arvostettiin ja sitä toivottiin palautteissa myös lisää.

Kalliola kiittää vapaaehtoisia saamastaan palautteesta.

”Palauttaan antaminen on tärkeää, jotta toimintaa voidaan kehittää vapaaehtoisten tarpeiden mukaan”, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Eppu Saarela muistuttaa. Esimerkiksi syksyllä alkanut HNMKY:n monikulttuurisen kohtaamisen kurssi järjestettiin vapaaehtoisten toiveiden pohjalta.

Tutustu Kalliolan vapaaehtoistoimintaan tästä.