Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Harjoittelijana Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa: Saara Olsbo

Harjoittelijana Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa: Saara Olsbo

Sosionomiopiskelija Saara Olsbo suoritti työharjoittelunsa Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa keväällä 2021. Lue alta Saaran kokemuksia ja mietteitä harjoitteluun liittyen:

Kuka olet, ja missä olit harjoittelussa? 

Olen Saara Olsbo, toisen vuoden sosionomiopiskelija Diakista, Helsingin kampukselta. Aloitin harjoitteluni Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa helmikuussa, ja poikkeusoloista johtuen olen suorittanut harjoittelun suurilta osin etänä. Etätyöskentelystä huolimatta harjoittelukokemus Kalliolan vapaaehtoistoiminnan koordinoinnissa on ollut vain ja ainoastaan positiivinen! 

 Olin kuullut Kalliolasta paljon opintojen yhteydessä ja jo ennen kuin ensimmäinen harjoittelujakso tuli ajankohtaiseksi, olin päättänyt olla yhteydessä Kalliolan vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoiminnan koordinointi oli minulle täysin uusi osa-alue, ja ajattelin sen myötä saavani kaipaamiani haasteita ammatti-identiteettini rakentamiseen.  

Uusien haasteiden vastaanottamista harjoittelun aikana helpotti huomattavasti vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden vastaanottavaisuus ja koko naapuruus- ja vapaaehtoistoiminnan tiimin avoin ilmapiiri. Minut otettiin tasavertaisena mukaan eri tehtäviin, tapaamisiin ja toiminnan suunnitteluun sekä toteuttamiseen heti ensimmäisestä päivästä lähtien muiden tiimin jäsenten kanssa, ja tuki eri tehtävistä suoriutumiseen oli jatkuvasti läsnä.  

Poikkeusolojen ja rajoitusten hellittäessä pääsin mukaan toimintaan myös fyysisesti vierailemalla naapuruustaloissa ja osallistumalla eri aktiviteetteihin vapaaehtoisten kanssa. Tämän ansiosta pääsin näkemään vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin monipuolisuuden ja sen, miten tärkeää vapaaehtoistoiminnan ylläpitäminen on kaikille osapuolille. 

Mitä kaikkea pääsit tekemään? 

Harjoitteluni vapaaehtoistoiminnassa sisälsi muun muassa:

  • Toiminnan sekä työpajojen suunnittelu ja vetäminen 
  • Vapaaehtoistoiminnan tarvekartoituksen tekeminen
  • Somejulkaisujen suunnittelu ja sisällön tuottaminen
  • Vapaaehtoisten tapaaminen ja haastattelu
  • Suomen kielen etäryhmien opetuksen tukeminen

Harjoittelun aikana saamani tehtävät olivat monipuolisia ja erilaisia. Myös harkkapäivien sisältö varsinkin rajoitusten salliessa vaihteli etätapaamisista valokuvaussessioihin läheisessä puistossa! 

Mitä harjoittelu Kalliolassa antoi sinulle? 

Harjoittelu Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa antoi minulle paljon ammatillisesti, mutta myös henkilökohtaisesti. Omien vahvuuksien kartoittaminen ja uuden kokeileminen matalalla kynnyksellä vastaanottavaisessa ympäristössä on ollut kokemus, jota arvostan suuresti. Myös vapaaehtoisten kanssa toimiminen on ollut hienoa ja avannut silmäni yhteisöllisyyden tärkeydelle! 

Haluatko Kalliolaan harjoitteluun?

Lue lisää harjoittelupaikoista